Icerige atla
Extraloob

3. Nesil Sözlük Yazar Alımları Başlamıştır!

· 114 Yanıt · 14K görüntüleme · Sayfa 4 / 6
Yanıtlar
P
Hayırlı olsun.
C
ChosenOne ⭐ 18y
❗ ~ Need For Speed Most Wanted ~ ❗

NFS Most Wanted, NFS serisinin en mükemmel oyunudur bence. Herkese şiddetle tavsiye ediyorum..

Oyun genel olarak polislerden kaçmak üzerine kurulmuş, içinde farklı farklı bölümler ve yarış türleri bulunan, mükemmel bir araba yarışı oyunudur. Yarışlar yapıp, her seviye bitirişte bir yarışçı ile 2 tane yarış yapılır ve kazanıldığı taktirde araba, araba modifiye parçası veya para kazanılır. Oyun bu seviyeleri geçe geçe biter. Genel olarak, adından da belli olduğu gibi yarışlarda dahil olmak üzere her yerde polislerden kaçılan bir araba yarışı oyunudur.

Sözlük Yazarı olmak istiyorum. 😎

Saygılarımla,
LockedBoy..
C
ChosenOne ⭐ 18y
Ayrıca kendi yaptığım bir kaç mânâlı söz de eklemek istiyorum;

~ Hayatta istemeden yapılan iki şey vardır; birincisi " Nefes almak ", ikincisi " Aşık olmak ".

~ Dünyada arası en uzak olan mesafe iki kafa arasındaki mesafedir. Yan yana olsalar bile..

~ Karşılıksız aşk, aşk değildir ve asla olamaz..

Bir tanede ingilizce;

~ Time is the best teacher; unfortunately it kills all his students..

Türkçesi;

~ Zaman en iyi öğretmendir; lâkin bütün öğrencilerini öldürür..

Saygılarımla,
LockedBoy..
E
Eyvallah ⭐ 18y
Hala beklemedeyiz.. =)

Seçilemeyenler herzaman bekler.

Ne alaka? O kadar kişi yazdı extra daha hiç cevap vermedi o yüzden beklemedeyiz yazdım. Konu senle de ilgili değil, yorumuna gerek yoktu. ;)

Yaptığım şeyin gerekli yada gereksiz olduğunun seni ilgilendirdiğini pek zannetmiyorum.
Konunun benimle alakalı olmadığını bende biliyorum.
Yazdığın yorumu bir daha oku. Abes kaçtığını bir kez daha anlayacaksın. 😉
S
Scratch1 ⭐ 18y
Black

Sağır,dilsiz ve kör olan küçük bir kız çocuğunun ailesi tarafın'dan tutulan öğretmenle verdiği öğreme ve yaşama mücadelesi sonucu kazandığı başarıyı anlatmaktadır.
T
Truth ⭐ 18y
Seçildiğim için çok mutluyum.Çok tesekkürler.
Mopneet
Mopneet ⭐ 18y
Ben kendi ruh halimi acıklasam kitap konusu olacak onun için kendi ruh halimi acıklıyorum okul acıldıgı 3 üncü gün sınıfta herkez yeni yavaş yavaş birbirini tanıyor birbiri ile sağlam arkadaşlık ilişkileri kurmak istiyor okulun 4üncü günü sınıfa yeni bir arkadaşımız katıldı adı önemli değil:) 1 hafta geçti aradan ve herkezin dikkatini cekmeye falan başladı hep yanlız takılıyordu o zaman kız arkadaşımla aram bozuktu biraz kıza biraz yardım etmek isterken onla konusurken falan kız bana ilgi duymaya başlamış ve ilerleyen zamanlarda bunu bana söledi ve ben ona olumsuz bir cevap verdim sizce yanlışmı yaptım? Onun hayallerini kırmış gibi bir durum oldu hata bendemi sizce?
C
cheng_xiao ⭐ 19y
destere

ilk yarısında "neden burdayım" dedirten. ikinci yarısındaki 1-2 yerle insanın gönlünü alan ucuz türk filmi.

bütün herkezi adının h ile başlaması gibi türk işi bi yapıya sahip
trakya şivesiyle h harfinin söylenememe durumu var.ama bu bazen kopartan şeyler çıkartabiliyor.
mesela köydeki bir hacının ham armutları yinen jandarma er lere " am onlar am" demesi gibi.

açıkçası filme giden herkezin büyük umutları oluyor. bu nedenle filmde gülücek yer arıyor insan ama pek bulamıyor.

film bazen türkiye gerçeklerinide yansıtıyor. ayaklarından zincirli bir amdarda uyanan ikilinin aklına gelen ilk şey bir katilin onları kaçırmış olabileceği değil organ mafyasının elinde olabilcekleri.bu komik bişey ama insanlar filmi başka açıdan izledikleri için bunun farkına varamıyorlar

kısacası filme gidilir. ilk yarısı izlenir. ikinci yarıya girilmez. arkadaşlarla eve doğru yürürken kendi aranızda trakya şivesiyle küfür ederseniz filmin ikinci yarısınıda kendi içinizde izlemiş olursunuz. böylece eve erken gidersiniz. hayata 45 dk daha fazla tutunursunuz.
C
Creative ⭐ 19y
Merhaba,
Yazdığım mesajlar bazen gitmiyor sanırım. Bu sefer bir sorun olmayacağını içtenlikle umarak , okuduğum en son kitap olan ve Harry Potter serisinin 6. kitabı olan "Harry Potter ve Melez Prens" i anlatacağım;
Büyücüler Dünyasında baş gösteren karmaşa artık Muggle'ların (normal insanların) dünyasındada bazı değişiklikler ortaya çıkarmıştır. Bu değişiklerden dolayı artık Büyücüler Dünyası'nda yoğun önlemler alınmaya başlanmıştır. Dolayısıyle Büyücüler Dünyası 'nın en iyi büyü okullarından biri olarak kabul edilen "Hogwarts Cadı ve Büyücü Okulu" ndada yüksek derecede disiplin başlamıştır. Sene başlarken Harry, Hogwarts' taki altıncı yılının feci yorucu olacağı ve bütün yılın büyücülük sınavlarına hazırlanmakla geçireceği kanaatindeydi. Ama Harry her sene olduğu gibi bu yılda başına gelceklerden habersizdi. Harry, bu sene eski Quidditch (süpürgelerle oynanan bir nevi futbol) takımı kaptanlarının mezun olmasıyla Harry, takım kaptanı olmuştur.
Harry okul alışverişi için "Diagon Yolu"ndaki (bir ışınlanma yolu) yaptığı yolculukta; kendisinin en büyük düşmanı olan Draco Malfoy' un kendisi hakkında haince planları olduğunu fark eder.
Lord Voldemort' un geçmişi hakkında birçok bilinmeyenin aydınlığa kavuştuğu bu kitapta, Malfoy' un neler çevirdiğini öğrenmek için, Malfoy'un peşine düşen Harry'i her sene olduğu gibi bu senede çok değişik olaylar beklemektedir.
Teşekkürler, Saygılarımla...
C
ChrsNYC ⭐ 18y

~ Hayatta istemeden yapılan iki şey vardır; birincisi " Nefes almak ", ikincisi " Aşık olmak ".

~ Dünyada arası en uzak olan mesafe iki kafa arasındaki mesafedir. Yan yana olsalar bile..

Bir tanede ingilizce;

~ Time is the best teacher; unfortunatly it kills all students..

Türkçesi;

Saygılarımla,
LockedBoy..

Google Sağolsun... ☕
C
ChosenOne ⭐ 18y

Bir tanede ingilizce;

~ Time is the best teacher; unfortunatly it kills all students..

Türkçesi;

Saygılarımla,
LockedBoy..

Google Sağolsun... ☕

Ne alaka arkadaşım? Kendi bulduğum sözler bunlar..
J
destere

ilk yarısında "neden burdayım" dedirten. ikinci yarısındaki 1-2 yerle insanın gönlünü alan ucuz türk filmi.

bütün herkezi adının h ile başlaması gibi türk işi bi yapıya sahip
trakya şivesiyle h harfinin söylenememe durumu var.ama bu bazen kopartan şeyler çıkartabiliyor.
mesela köydeki bir hacının ham armutları yinen jandarma er lere " am onlar am" demesi gibi.

açıkçası filme giden herkezin büyük umutları oluyor. bu nedenle filmde gülücek yer arıyor insan ama pek bulamıyor.

film bazen türkiye gerçeklerinide yansıtıyor. ayaklarından zincirli bir amdarda uyanan ikilinin aklına gelen ilk şey bir katilin onları kaçırmış olabileceği değil organ mafyasının elinde olabilcekleri.bu komik bişey ama insanlar filmi başka açıdan izledikleri için bunun farkına varamıyorlar

kısacası filme gidilir. ilk yarısı izlenir. ikinci yarıya girilmez. arkadaşlarla eve doğru yürürken kendi aranızda trakya şivesiyle küfür ederseniz filmin ikinci yarısınıda kendi içinizde izlemiş olursunuz. böylece eve erken gidersiniz. hayata 45 dk daha fazla tutunursunuz.

1. Özel isimler ve cümlenin ilk harfi büyük yazılır.
2. Herkez değil herkes.
3. "er ler" demişsin ? Bu ne demektir hacım?
4. "yinen" anlayamadım?

Bu hatalarla sözlük yazarı olman çoooook zor.
C
Creative ⭐ 19y
Şey benim hakkımdada bir yorum yaparmısınız? Çünkü değerlendirilip değerlendirilmediğimi; red edildiysemde nedenini bilmem benim için çok daha iyi olacaktır. Hatalarımı düzeltip tekrar başvuru yapabilirim.
M
Midbroke ⭐ 18y
SİMYACI

- Resim Silinmiş.

Gördüğü rüyadan sonra İspanya'dan kalkıp Mısır Piramitleri'ne hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago'nun hikayesini anlatıyor . Azmin elinden hiçbirşeyin kurtulamayacağını anlatan ki Santiago ' da öyle yapıyor gittiği zorlu yolda çeşitli engellerle karşılaşıyor ; soyuluyor , ölümle yüz yüze geliyor ama yılmıyor ve sonunda hazinesinin yerini buluyor . Hayallerin elinden hiç bi'şey kurtulamayacağını anlatan müthiş bir nasihatname . Paulo Coelho'nun da dediği gibi ;
'' Simyacı'yı okumak , herkes daha uykudayken , güneşin doğuşunu izlemek için şafak vakti uyanmaya benziyor '' .
G
Hacım herhangi birşey anlatsam yeminle okumaktan bıkarsınız , kısaca anlatmam hiçbişeyi , gerek kitap olsun gerek film olsun . Postlarımı incelerseniz bir tane bile imla hatası bulamazsınız ama benim gibi sözlük yazarını zor bulursunuz 😉
D
destiny ⭐ 18y
Entourage

Bu benim nerdeyse tek izlediğim ve en sevdiğim dizi sizinlede paylaşmak istedim .. .

Entourage Emmy ödüllü HBO dizisi. 2005,2006 ve 2007'de Altın Küre Ödüllerine En İyi Komedi Dizisi ve En İyi Yardımcı Aktör (Jeremy Piven) aday gösterilmiş, En İyi Yardımcı Aktör dalında Jeremy Piven ile Emmy kazanmıştır.

Bu dizide NewYork'ta yetişen 4 Adam'ın başarı öyküsü anlatılıyor.. Bunlar Vince,Turtle,Drama,Eric(E)
Drama ile Vince kardeştir.. Drama abisidir ve öncede hep tiyatro ile uğraşmıştır.. Vince'de tiyatroya başlar.. Ve ilk bölümden yani SEASON1 Bölüm 1 de Film Galasına giderler .. Vince çok başarılı biri olur ve çok tanınınır.. Paralar ... Arabalar.. Kızlar.. Ve tabikide ajanları vardır.. AJANS _MGA_ olarak.. Onlarla özel olarak ilglinen Ari(Jeremy Piven) Dizinin en küfür eden ve en komik olan adamıdır bence 😊 . .. Vince ilk olarak Head On diye bir film ile başlar.. Sonra başka teklifler gelir ama onları red eder. Sonra bir film bulurlar adıda '' Queens Boluevard'' Vince bunu çok yapmak ister çünki kendisine oldukça hitap eden bir senaryodur.. Sonra Queens Boulevard'dan sonra iyice ünlüleşir.. Sonra bir gün bir kitap bulurular adıda ''Medellin''dir Vince bunu çok yapmak ister ama film'in sahibi herhangi bir teklifte bulunmaz.. Ari her ne kadar uğraşsada bunu başaramaz ve başka bir senaryo bulur adıda '' Aquaman'' Dir.. Ari'de Vince belki bu filmi yaparsan ünlüleşirsin ve belki teklif gelir der.. Ve Vince bunu zorla yapar.. Ama sonra Vince bu filmi James Cameroon'un yapıcağını öğrenince çok ister ve filmi yapar.. İşte en çok burdan sonra ünlü oluır.. Her yerde Aquaman diye tanınır.. Dünyaca ünlü olmuştur..Filmin Yapımcıları Vince'in Aquaman 2 yi yapmasını isterler..
Ama bu sefer James Cameroon yönetmez ve Vince Medellin istediği için yapmaz ve Yapımcıları bir hayli kızdırır..
Ama Vince 1 season boyuna allem eder kallem eder.. ve sonunda istediğini yapar .. evet ancak 4 season da yaparlar
Medellin 'i çekerler .. Billy Walsh ile ( Billy Walsh Queens Boulovard) Yonetmişti.. Evet Bu Tatlı dizinin en son bölümü
CANNES'te yer alır .. Film galasında.. Medellin gösterime girer.. Herkez görmeden önce almak ister ama Vince riski alarak filmin önce izlenmesini ister.. 30Milyon$ ' a maal olan filmi 75Milyon $ 'a almak isteyenleride reddeder.. Ve film başlar.. Uzun süren filmi kimse beğenmez.. Paralarını çöpe atmış olurlar.. Ama olsun.. Daha haala bitmemiş olabilir belki season5 gelir..

TAMAMEN KENDİ EMEĞİMDİR KENDİM YAZDIM LÜTFEN EMEĞE SAYGI .!

sitesi :www.hbo.com/entourage/

Kişiler:Adrian Greiner,Kevin Connolly,Jerry Ferrara,Jeremy Piven,Kevin Dillon

Dizi boyunca misafir oyuncular:Mandy Moore, Jessica Alba, Gary Busey, James Cameron, Larry David, Seth Green, Anthony Michael Hall, Hugh Hefner, Dennis Hopper, Scarlett Johansson, Val Kilmer, Jimmy Kimmel, Ralph Macchio, Danny Masterson, Amanda Peet, Brett Ratner, Bob Saget, Brooke Shields, Pauly Shore, Sarah Silverman, Luke Wilson, Snoop Dogg ve James Woods
A
Bilmiyorum belki okumuşsunuzdur.. "Yazılamamış Destanlar" (Mehmed Niyazi)
Beklenildiği gibi kitabın özetini geçmeyi düşünmüyorum. Bu kitap gözlerimi doldurmayı başaran bir kitaptı. Osmanlı'nın zayıfladığı dönemlerde Edirne ve çevresi hakkında epey bir şey anlatılıyor. Osmanlı Edirne'yi kaybedince tek yürek olup gönüllü olarak Edirne'yi kurtarmaya giden kahraman Türk evlatlarının yazdığı, ama yazılamamış, okutulmamış bir destan..
Eşref Bey, Enver Bey, Said Nursi, Mamaka Mustafa, gibi yüreğini ortaya koyup savaşmış kahraman Türk'ler di.
Canları pahasına,
"Osmanlı'nın onlar hakkında idam kararı çıkarmasına aldırış etmeden",
Aynı zamanda "oradan çekilin" mesajlarını gönderen Osmanlı Devleti'ne de ihanet etmeden o hain Bulgar çeteleriyle savaşıp Edirne'yi kahramanca geri alan, yazdıkları destanlara nankörlük yapılmış insanların başardıkları anlatılıyor. Bulgar askerlerinin tecavüz ettiği kızını öldürmeye kalkan anneyi cezalandıran insanlardı..
"Yazılamamış Destanlar" ın benim burnumun direğini sızlatan bölümü ise kitabın bitiminde, sayfanın arkasında hemen alt tarafında yazılan şu bölümdü:
"Eşref Sencer Kuşçubaşı, Enver Bey, Said Nursi, Mamaka Mustafa ve daha nice kahraman.. Edirne'de bir destan yazdınız. Ama biz o destanı ne okuduk ne de okuttuk. Kiminizi vatan haini ilan ettik, kiminize mezarı bile çok gördük."

Şuanda özetlerken bile ağlamak geldi içimden hala etkisindeyim..
Seçilmek isteyen herkese bol şans diliyorum..
O
obZtacle ⭐ 18y
nasıl sözlük yazarı olunur ki 😄 ? aşırı post lazım mı:D
S
Scratch1 ⭐ 18y
Çok şakacı arkadaşlarımız var. 🙄
@obZtacle
Konuyu düzgünce okumanı tavsiye ederim.
Ayrıca;
Sözlük yazarının post'la işi olmaz.
O
obZtacle ⭐ 18y
hayır benim sorduğum şey bir başvuru gerekli mi ? ya da arkadaşların yaptığı gibi buraya bir şey hakkında yazı yazınca mı olunuyor? 😄

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: