Icerige atla
Extraloob

3. Nesil Sözlük Yazar Alımları Başlamıştır!

· 114 Yanıt · 14K görüntüleme · Sayfa 3 / 6
Yanıtlar
L
LetheTR ⭐ 18y
ne alıntı ne calıntı ne hata var gayet kısa ve öz anlattım neyse o sizin kararınız
M
Meddah ⭐ 18y
🙄 Ne zaman cevap gelir acaba? =)

En son Patry Francis´in yazmış olduğu Yalancının Günlüğü adlı eseri okudum.

YALANCININ GÜNLÜĞÜ

Eserdeki Önemli Kişiler:
Jeanne: Ana karakter.
Dr. Cross: Jeanne´nin eşi, aynı zamanda psikolog.
John (ismi buna yakın bir şeydi, tam olarak aklımda değil): Jeanne ve Dr. Cross´un oğlu.
Alice: Jeanne'nin en yakın arkadaşı ve onun çalıştığı okuldaki müzik öğretmeni.
Mather: Jeanne ve Alice ile aynı okulda öğretmen.

Eserin Konusu:
Anne ve babasını küçükken kaybetmiş olan Jeanne (Patry Francis), yalanlarla dolu olan hayatını anlatıyor..

Eserin Özeti:
Jeanne bir lisede sekreterlik yapmaktadır. Kendi halinda, sorumluluk sahibi bir annedir taa ki çalıştığı okula Alice adında bir müzik öğretmeninin tayini çıkana kadar.. Alice çok güzel, entel bir kişidir. Fakat içinin kötülüğü dış güzelliğini de kapamıştır. İlk görüşte herkes onun tehlikeli bir insan olduğunu anlamıştır. Okulun başlarında kimseyle konuşmamıştır bile. Sonrasında da Jeanne ile Ali çok yakın 2 arkadaş olmuştur.

Alice çok tuhaf bir insandır, birden fazla erkekle flört etmektedir. Hatta okullarında Mather adında bir öğretmen ile de ilişki yaşamıştır fakat sadece gönül eğlendirme amaçlı.. Alice, Mather ile olan ilişkisini bitirdikten sonra Mather karısını ve çocuklarını terketmiştir. Aradan 2 ay sonra da bir intahar odasında ölü olarak bulunmuştur.

Dr. Cross karısının Alice olan arkadaşlığını onaylamamaktadır. Çünkü Alice ile tanıştıktan sonra Jeanne´nin hayatında gözle görülür değişiklikle meydana gelmiştir. Eşi ve oğluyla ilgilenmemekte bağımsız bir şekilde yaşamaktadır. Çünkü onun hayatını bu yöne getiren bir arkadaşa sahiptir.

John henüz 17 yaşında bir lise öğrencisidir. O da babası Dr. Cross gibi annesinin Alice olan arkadaşlığını onaylamamaktadır. Alice´nin evde olmadığı zamanlarda John sık sık Alice´nin evinin tahta kapısından girerek onun evinde bir şeyler aramaktadır. Çünkü onun sağlam bir insan olmadığını herkes gibi o da bilmektedir. Annesi Alice ile arkadaş olduktan sonra oğlu ile hiç ilgilenmemektedir. Bu da şüphesiz John´u rahatsız etmektedir.

Jeanne de Alice ile arkadaşlığının bu durumda (yakın) oldukları için pişmandır. Çünkü Alice ile tanıştıktan sonra kendi hayatında bir şeylerin ters gittiğini o da anlamaktadır. Alice onun hep kafasını karıştırıyordur. Alice´nin yalanlarını hep dinler, onları kabullenmektedir. Zamanla kendisi de eşine yalan söylemeye başlar. Oğlundan bir şey saklamamaktadır.

Hiç kimse hayatından mutlu değildir..

John, annesinin Alice olan arkadaşlığından artık nefret etmektedir. Bir gün bıçağıyla Alice´nin evine gider ve onu öldürmek istemektedir ve de bunu başarmıştır. Alice´yi öldürdükten sonra kullandığı bıçağı evde unutmuştur. Alice´nin evini bilen ve ondan nefret edenlerin kim olduğu az çok bilinmektedir. Polis, Dr. Cross, John´dan ya da Alice´nin eski erkek arkadaşından şüphelenmektedir. Fakat inceleme ekibi Alice´nin üzerindeki bıçağı işlerine yarayacakları düşüncesiyle alırlar. Dr. Cross oğlunun o bıçağa sahip olduğunu bir görüşmede dile getirmiştir, sonucunda da John bir ömür boyu hapis cezası almıştır..

Yalanlarla dolu bir aile, yalanlarla dolu bir hayat ve yalanların bir araya getirdiği insanlar.. Sonuçta çok doğal olsa gerek..

C
Contes ⭐ 18y
🙄 Ne zaman cevap gelir acaba? =)

En son Patry Francis´in yazmış olduğu Yalancının Günlüğü adlı eseri okudum.

YALANCININ GÜNLÜĞÜ

Eserdeki Önemli Kişiler:
John (ismi buna yakın bir şeydi, tam olarak aklımda değil): Jeanne ve Dr. Cross´un oğlu.

Eserin Konusu:
Anne ve babasını küçükken kaybetmiş olan Jeanne (Patry Francis), yalanlarla dolu olan hayatını anlatıyor..

Eserin Özeti:
Jeanne bir lisede sekreterlik yapmaktadır. Kendi halinda, sorumluluk sahibi bir annedir taa ki çalıştığı okula Alice adında bir müzik öğretmeninin tayini çıkana kadar.. Alice çok güzel, entel bir kişidir. Fakat içinin kötülüğü dış güzelliğini de kapamıştır. İlk görüşte herkes onun tehlikeli bir insan olduğunu anlamıştır. Okulun başlarında kimseyle konuşmamıştır bile. Sonrasında da Jeanne ile Ali çok yakın 2 arkadaş olmuştur.

Alice çok tuhaf bir insandır, birden fazla erkekle flört etmektedir. Hatta okullarında Mather adında bir öğretmen ile de ilişki yaşamıştır fakat sadece gönül eğlendirme amaçlı.. Alice, Mather ile olan ilişkisini bitirdikten sonra Mather karısını ve çocuklarını terketmiştir. Aradan 2 ay sonra da bir intahar odasında ölü olarak bulunmuştur.

Dr. Cross karısının Alice olan arkadaşlığını onaylamamaktadır. Çünkü Alice ile tanıştıktan sonra Jeanne´nin hayatında gözle görülür değişiklikle meydana gelmiştir. Eşi ve oğluyla ilgilenmemekte bağımsız bir şekilde yaşamaktadır. Çünkü onun hayatını bu yöne getiren bir arkadaşa sahiptir.

John henüz 17 yaşında bir lise öğrencisidir. O da babası Dr. Cross gibi annesinin Alice olan arkadaşlığını onaylamamaktadır. Alice´nin evde olmadığı zamanlarda John sık sık Alice´nin evinin tahta kapısından girerek onun evinde bir şeyler aramaktadır. Çünkü onun sağlam bir insan olmadığını herkes gibi o da bilmektedir. Annesi Alice ile arkadaş olduktan sonra oğlu ile hiç ilgilenmemektedir. Bu da şüphesiz John´u rahatsız etmektedir.

Jeanne de Alice ile arkadaşlığının bu durumda (yakın) oldukları için pişmandır. Çünkü Alice ile tanıştıktan sonra kendi hayatında bir şeylerin ters gittiğini o da anlamaktadır. Alice onun hep kafasını karıştırıyordur. Alice´nin yalanlarını hep dinler, onları kabullenmektedir. Zamanla kendisi de eşine yalan söylemeye başlar. Oğlundan bir şey saklamamaktadır.

John, annesinin Alice olan arkadaşlığından artık nefret etmektedir. Bir gün bıçağıyla Alice´nin evine gider ve onu öldürmek istemektedir ve de bunu başarmıştır. Alice´yi öldürdükten sonra kullandığı bıçağı evde unutmuştur. Alice´nin evini bilen ve ondan nefret edenlerin kim olduğu az çok bilinmektedir. Polis, Dr. Cross, John´dan ya da Alice´nin eski erkek arkadaşından şüphelenmektedir. Fakat inceleme ekibi Alice´nin üzerindeki bıçağı işlerine yarayacakları düşüncesiyle alırlar. Dr. Cross oğlunun o bıçağa sahip olduğunu bir görüşmede dile getirmiştir, sonucunda da John bir ömür boyu hapis cezası almıştır..

Yalanlarla dolu bir aile, yalanlarla dolu bir hayat ve yalanların bir araya getirdiği insanlar.. Sonuçta çok doğal olsa gerek..

Acele Ekke
M
Sanırım çok büyük bir yanlış anlaşılma var umarım katılımcılar bunu dikkate alır.

Sizden istenen düşüncelerinizi güzel bir dille yazmak. Bize şu şu konular hakkında ansiklopedik bilgi getirin dememiş kimse.
Başka makalelerden alıntı yapacaksanız önce okuyun ve aklınızda kalanları yazın.
Ama siz yazın.
Bununla sınırlı kalmayın yaratıcı yanınızı ortaya çıkarın ve misal bir hikaye uydurun ya da silkroad çarınızın oyunda savaşçı olmadan önceki hikayelerini yazın vb. vb.

Eğer Okan' ı birazcık tanıyorsam bir cümle yazan birini bile yazar yapabilir.
M
Meddah ⭐ 18y
Sanırım çok büyük bir yanlış anlaşılma var umarım katılımcılar bunu dikkate alır.

Sizden istenen düşüncelerinizi güzel bir dille yazmak. Bize şu şu konular hakkında ansiklopedik bilgi getirin dememiş kimse.
Başka makalelerden alıntı yapacaksanız önce okuyun ve aklınızda kalanları yazın.
Ama siz yazın.
Bununla sınırlı kalmayın yaratıcı yanınızı ortaya çıkarın ve misal bir hikaye uydurun ya da silkroad çarınızın oyunda savaşçı olmadan önceki hikayelerini yazın vb. vb.

Yazmış olduğum yazı kesinlikle bana aittir ve yarım saatimi ayırdım. Eğer dersen kitap özeti değil de okuduğun kitaptan ne anladın dersen o şekilde yazabilirim. 😉
M

Ama siz yazın.

Çok doğru yazmışsın hacım. 😘
MassiveAttack ben bu nicki nerden tanıyorum.Hacım knight oynuyormusun Grakon? :|

Brutal triphop evet bu ismi verdim ben. ^^
M
Meddah ⭐ 18y
En son Yalancının Günlüğü adlı kitabı okudum.

Hayatta ne olursa olsun etrafınızdaki kişileri seçerken büyük bir titizlik gösterin. İnsanların düzgün ve güvenilir olanlarıyla dostluğa ilk adımınızı atın.

Yalan söylemek gerçek hayatta kurtarıcı olarak aklımıza gelen ilk şey olabilir. Fakat önemli olan sadece o anı değil de ileriyi düşünebilmenizdir. Sadece kendini dünyasını kandırmış olur insan yalan söyleyerek..

Okuduğum kitapta da bu gayet açık bir biçimde anlatılıyor zaten..
Yalanlarla dolu bir aile, yalanlarla dolu bir hayat ve yalanların bir araya getirdiği insanlar..

~---~---~

Burda da kitabın içeriği hakkında bilgi vermek istedim. Sözlük yazarı seçimi için belki kitabın içeriği önemli olmayabilir fakat bilgi edinmek güzel bir şeydir.. 🎭

YALANCININ GÜNLÜĞÜ

Eserdeki Önemli Kişiler:

Eserin Konusu:

Eserin Özeti:

Not: Kesinlikle ama kesinlikle alıntının a´sı yoktur, tamamen kendi uğraşımdır. =)
M
@Majestic

Yabancı bir isim taktım belki ama ciğerlerine tıka basa dolmasını istediğin zamanlardaki bağımlılık spazmı gibi, sancılı bir şekilde kulaklarından geçip beyninin derinliklerindeki arzuyu köklerinden tutup dışarıya öyle bir üflüyorki.

Bu müziktende öte değişik bir depresyonun duyularına yansımış hali oluveriyor.

Bir müzik nasıl anlatılabilirki ? Vücudunun hangi duyusuyla ifade edebilirsin aldığın hazzı ?

Ben Massive Attack' ı sigara içmek gibi tabir ediyorum.
Ki içindeki belki kelimelerle ifade edemeyeceğim psikosomatik duyguların kelimelere dökülmesini heyecanla izliyorum.
L
LetheTR ⭐ 18y
ben verilen kriterle tam uyduğumu düşünüyorum tek bir isteğim var bir sözlük yazarının yazımdaki yanlışı bana söylemesi ben sözlük yazarı olmuşum şu olmuşum ilgilendirmez benim için önemli olan oraya sunduğum yazı 🤔
M
Meddah ⭐ 18y
ben verilen kriterle tam uyduğumu düşünüyorum tek bir isteğim var bir sözlük yazarının yazımdaki yanlışı bana söylemesi ben sözlük yazarı olmuşum şu olmuşum ilgilendirmez benim için önemli olan oraya sunduğum yazı 🤔

Demek ki karşındakinin duygularını yazınla etkileyememiş, dolayısıyla da seçilememişsin.
T
Truth ⭐ 18y
Zaten çok iyi cümle kurarım.Bu yuzden bende katılmak istiyorum.Sinemayı hep izlerim ve herzaman oyun oynarım.Bir örnek sinema:

High School Musical 3

Bu sene Troy ve Gabrialla çiftinin mezuniyet yılları.Tabiki balo olmadan bu iş olmaz.Bu sene onları balonun stressi ve balo hazılığının heycanı sarıyor ve üniversiteyi Troy'dan çok uzaklarda kazanan Gabrialla mutsuz hatta baloya bile katılamıyabilr.Bakalım balo ve mezun,yet nasıl olacak.

HSM3 Senior Year

Güzel Olmuşmu ??
R
RedRock ⭐ 18y
O zaten netten çeşitli sitelerden toplanmış bilgileri içeriyor, oturup da yazılmış bir şey değil. =) Neyse dedim ya çoğul ekini kullandığın için üstüme alındım, sorun yok öyleyse. 😘

Edit: http://www.kitapozetleri.ajanhaber.com/savas-ve-baris-tolstoy.html#more-281

,Ordakine Ne Kadar Benzesede O Değil.... Ben Başka PAylaşım KAynağından Aldım
C
Corky ⭐ 18y
Şaşalı bir giriş yapmıyacağım.

Mustafa Filmi

Ben Can Dündara önyargıyla yaklaştım, geçtiğimiz Çarşamba "Abbas Güçlü ile Genç Bakış"ın konuğuydu ve soruları cevapladı. Birçok soruya kaçamak cevap verdi ve cevabını atladığı sorularda vardı. Atatürkün devlet parası ile tekne aldığı filmde gösteriliyodu. Bu gerçek olabilir, gerçek ise Atatürk'e değil Atatürk'ün makamına alınmış bir tekneydi. Bu tekne/gemi size neyi anımsatıyo? Recep Tayyibin oğluna aldığı gemiyi.. "Atatürk alırda Recep Tayyip alamaz mı" diye bi gönderme yapıyo belkide ? ben bu yüzden Can Dündar değil "John Dündar" diyorum.
M
Meddah ⭐ 18y
Hala beklemedeyiz.. =)
E
Eyvallah ⭐ 18y
Hala beklemedeyiz.. =)

Seçilemeyenler herzaman bekler.
M
Meddah ⭐ 18y
Hala beklemedeyiz.. =)

Seçilemeyenler herzaman bekler.

Ne alaka? O kadar kişi yazdı extra daha hiç cevap vermedi o yüzden beklemedeyiz yazdım. Konu senle de ilgili değil, yorumuna gerek yoktu. 😉
C
ChrsNYC ⭐ 18y
Bölüme bakmayacaksanız başvurmayın arkadaşlar bölüme bakmayan o kadar çok yazar var ki 🙄

Bu arada msj sayısı önemli değil ben 13 mesajla yazar olmuştum

şimdiden tüm arkadaşlarımıza başarılar ve aramıza yeni katılanlara da görevinde mutluluklar =)
F
ForBack ⭐ 18y
deiştirdin adım artık forback oldu ben mı seçildim?
C
Contes ⭐ 18y
"Dönmez Olsun"
Göz Damlalarının Yanaklarına Çizdiği Islak Patikaları Seyret, Seyret ki Yalnızlığın Acısını Anlayasın. Dudaklarını Okşayan Tuzlu Tanecikleri Hisset, Hisset ki Daha Güzel Ağlayasın.
Chorus
Chorus OP Yönetici ⭐ 19y
seçilenler Sözlük Yazarı title'ı ile payelenmiştirler 😎

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: