Yurdum insanına kitap demeden önce 2 kez düşünmek gerekir. Türk insanı kitap okumaz, çünkü fırsat bulamaz. Her zaman kitap okumaktan daha önemli yapacak işleri vardır. Kitap, Türk insanı için vazgeçilmez bir eşyadır. Evinde kocaman bir kütüphanesi bulunur, o kütüphanede kitaplar bulunur, ama sadece bulunur. Temizlikten temizliğe o kitaplar kütüphaneden çıkarılır, tozları alınır ve 1 yıl daha çıkarılmamak üzere kütüphanelerin raflarına geri döndürülür. Türk insanının % 40 ı hiç kütüphane görmemiştir.
Aynı zamanda Türk milleti uyanıktır. Gazetelerin tirajlarına bakarak Türk insanının okuma alışkanlığına laf söylemeyemeyiz. Gazete bayisi 1 gazete satar, o gazete o kahvehane senin bu kahvehane benim dolaşıp durur. Bayi 1 gazete satmıştır ama o gazete 50-60 kişi tarafından okunmuştur.Genelde gazete okunmaya son sayfadan, spor sayfasından başlanır. Takımı ile ilgili güzel bir haber göremeyen vatandaş gazeteyi alır koltuğunun altına dooğru kahvehaneye. Spor sayfasını okuduktan sonra sırada magazin haberleri vardır. Magazin haberlerinin resimlerine bir güzel bakıldıktan sonra ilk sayfaya göz gezdirilir. Orada yer alan bir haber okunur ve kahvede bir tartışma başlatılır. Konu başbakanın yabancı ülke ziyareti gibi başlar, Mehmet Topuz'un Fenere gelmesi gibi biter...
Aynı zamanda Türk milleti uyanıktır. Gazetelerin tirajlarına bakarak Türk insanının okuma alışkanlığına laf söylemeyemeyiz. Gazete bayisi 1 gazete satar, o gazete o kahvehane senin bu kahvehane benim dolaşıp durur. Bayi 1 gazete satmıştır ama o gazete 50-60 kişi tarafından okunmuştur.Genelde gazete okunmaya son sayfadan, spor sayfasından başlanır. Takımı ile ilgili güzel bir haber göremeyen vatandaş gazeteyi alır koltuğunun altına dooğru kahvehaneye. Spor sayfasını okuduktan sonra sırada magazin haberleri vardır. Magazin haberlerinin resimlerine bir güzel bakıldıktan sonra ilk sayfaya göz gezdirilir. Orada yer alan bir haber okunur ve kahvede bir tartışma başlatılır. Konu başbakanın yabancı ülke ziyareti gibi başlar, Mehmet Topuz'un Fenere gelmesi gibi biter...
Peki Türk insanı neden okumaz?
Çünkü daha mühim işleri vardır. Bu her yaşa, her cinsiyete hitap eder;
Erkekler için çeşitli TV dizileri;
Bayanlar için sabah programları;

Erkek gençler için bilgisayar;

Bayan gençler için dedikodu;

Bu da insanlığın ortak sorunu; tembellik...

Görüldüğü üzere Türk insanının birbirinden kıymetli, birbirinden hayati uğraşları var kitap okumak yerine... Bu kadar değerli uğraşlar arasında Türk insanı nasıl kitap okusun soruyorum size. Ya insanlar dizilerini kaçırırsa bir iki sayfa kitap için? Ya çocuklarımız 2-3 expten geri kalırsa? :P