Eşofman yasak okul müdürü açıklama yaptı bize, ben eskiden zaten okulla ilgili bişey giymeden gidiyordum başka pantolon başka kazak vs :D

duzceli81 demiş ki:
nereye gidiyor bu disiplin düzen sonumuz hayırlı değil
amaç farklı olunca böyle oluyor.

Wax Whine

.NET
Server
Aspendos
Takımı
Besiktas
duzceli81 demiş ki:
Soyle ki; ogrenciler okullara tek duze kilik kiyafet ile gitmek istemiyorlar bu da psikolojik olarak daha bastan ogrenciyi okuldan uzaklastiriyor. Lakin soyle bir istisnamiz var. Kimisi Tommy U.S. Polo Diesel takilirken kimisi de butun bir hafta boyunca pazardan aldigi ayni t-shirt ile takilacak. Karsidaki insana sayginin bitmis oldugu su gunlere bir de maddi konuda alay eklenmis olacak. Universitede kimse birbirini onemsemez pijama ile gelen goruyorum ben hatta dort tane escinselimiz var kadin shortlari giyerler kisacik saclar Zeki Muren perugu ile suslenmistir gerdanliklar vs lakin lisede bu durum daha farklidir. Yani iyi mi olmus yoksa kotu mu karar vermek zor

Wax Whine demiş ki:
duzceli81 demiş ki:
Soyle ki; ogrenciler okullara tek duze kilik kiyafet ile gitmek istemiyorlar bu da psikolojik olarak daha bastan ogrenciyi okuldan uzaklastiriyor. Lakin soyle bir istisnamiz var. Kimisi Tommy U.S. Polo Diesel takilirken kimisi de butun bir hafta boyunca pazardan aldigi ayni t-shirt ile takilacak. Karsidaki insana sayginin bitmis oldugu su gunlere bir de maddi konuda alay eklenmis olacak. Universitede kimse birbirini onemsemez pijama ile gelen goruyorum ben hatta dort tane escinselimiz var kadin shortlari giyerler kisacik saclar Zeki Muren perugu ile suslenmistir gerdanliklar vs lakin lisede bu durum daha farklidir. Yani iyi mi olmus yoksa kotu mu karar vermek zor
4 Kişilik bir çekirdek ailenin yıllık geliri Türkiyede 64.000 Dolarmış, zengin ülkeyiz.

Ağbi niye kötü olsun bu uygulama yea? İnanın kimse gidip pazardan aldığı BELLİ OLAN kıyafetlerle gelmez. Her şeyin çakmasını çıkarmışlar adamlar. 200 liralık şeyin tasarım bakımından aynısını 20 liraya alıyorlar. Buyrun bizim okula beklerim; adamlar takıyor mu apaçiler alayı saçma sapan kıyafetler, saçma sapan montlar, saçma sapan tişörtler. Bu insanlar -apaçiler- maddi durumları kötü olsa da kendilerini yüksek gözüktürmeyi severler.

Ayrıca şuna da değinelim; tabi ki ailesi gerçekten zor durumda olan kişiler olacaktır. Zaten sene sonuna kadar üniforma ile gelmek serbest. Dün de bir şey okudum, hatta yazdım ama kimdi unuttum, yetkili biri. "Türkiye artık eski Türkiye değil, güçlüyüz. Zor durumda olan ailelere yardım yapılacaktır." dedi. Bu devleti ne kadar sevmesem de yoksullara olan yardımlar gözardı edilemez bir gerçektir.

ps: Konu siyasala dönüşmesin, Atatürkçülük olayı hiç olmasın.

Bence Serbest olmamalı neden derseniz zengini'de var fakiride fakir 1 ay aynı kıyafeti giyer zengin her gün yeni kıyafet böylece cok tartışma cıkabilir.. eekd1

Wax Whine

.NET
Server
Aspendos
Takımı
Besiktas
Ufck demiş ki:
Wax Whine demiş ki:
duzceli81 demiş ki:
4 Kişilik bir çekirdek ailenin yıllık geliri Türkiyede 64.000 Dolarmış, zengin ülkeyiz.
Tabi ki. Oy almak icin verilen komurleri sattigin zaman bu fiyati elde ediyorsun :santa: summer4:

MrsStronq demiş ki:
Bence Serbest olmamalı neden derseniz zengini'de var fakiride fakir 1 ay aynı kıyafeti giyer zengin her gün yeni kıyafet böylece cok tartışma cıkabilir.. eekd1
4 Kişilik bir ailenin yıllık milli geliri 115.000TL`miş , fakat 4 kişilik bir ailede asgari ücret ile çalışan babanın maaşı 739TL , 12 İle çarpar isek 8.868 TL Yapar diyelimki 4 kişide çalışsa yıllık gelir 35.472TL . yanlış hesapladıysam özür dilerim. Neyse Kıyafeti herkes alabilir yani.

UnDeFeateD demiş ki:
ufuk ne saçmalıyosun hala anlamış değilim
Saçmalamadığımı herkes biliyor :wink1: Türkiyede herşey yüksek gösteriliyor bunun farkındasındır herhalde . Türkiyede asgari ücret ile çalışan bir çok aile var . doğuda 10 çocuklu aileler var. ama tutupta belgeler ile yok bu kadar milli gelir var.benim demek istediğim baştakilere göre herkes zengin. herkes birşeyler yapabilir . bu istatistiklere göre türkiyede fakir olmaz o zaman . demek istediğim bu . herkes marka vs giyinir bu rakamlara göre.

İyi de herkes biliyor yani kimsenin bu kadar para almadığını. O sayı gelirlerin nüfus sayısına ortak bölümü ile hesaplanıyor ve kişiye göre değişecek tabi ki. Ayrıca bu sadece Türkiye'de değil, tüm dünya ülkelerinde gösterilir.

Windy

Onu bunu bilmem ama eylül ayında bir çok ailenin çocuğuna o üniformayı alamadığı zamanları çok iyi bilirim. Derseniz iyi mi oldu kötü mü oldu? Hayal ettikleri şeyin ne olduğuna göre değişir o.

Yukarı Alt