TrowZeeN

Öğretiyorum

Crash

Bir ev kadını ve uyuşturucu bağımlısı kocası… Birbirine aşık iki polis dedektifi… Afrika-Amerikalı bir yönetmen ve karısı… Meksikalı bir çilingir… İki araba hırsızı… Orta yaşlı Koreli bir çift ve çaylak bir polis…

Los Angeles’ın günlük monotonluğunda birbirinden habersiz yaşayan sıradan insanlar… 36 saat içinde birbirleriyle tanışırlar. Bu birbirinden farklı hayatları nasıl bir öykü bir araya getirir?

Irk farklılıklarının ne kadar önemsiz olduğunu, suçlu ve saldırganın, siyahla beyaz kadar yakın, bir o kadar da uzak, olduğunu savunan, doğruyla yanlışın görecesinde kaybolan bir film. Eleştirmenlerin büyük beğenisini toplayan filmde, insanlığın gölgesinde kalan gerçekler gün ışığına çıkıyor.

izlenimim: kesinlikle muhteşem bir filmidi. heleki film broşüründeki sahne de cok etkileneceksiniz. 10/10

-12 Angry Men-
- Resim Silinmiş.​

IMDB top250-8th 10/8.8

1957 yılında beyaz perdelere konuk olan,Sidney Lumet yapımı filmimiz,tv ekranlarına ve bizlere siyah beyaz dönemin aydınlık bir yüzü olarak ulaşıyor.Esasen yapımın aydınlığı,bir western filmindeki gibi hoyrat vurdulu-kırdılı dövüş sahnelerinin zihinlerimizde yarattığı aksiyon havası değil,dahice yazılmış ve kurgulanmış senaryosundan kaynaklanmaktadır.Senaryo ile ilk tanışmam,amatör bir tiyatroda yönetmen olarak çalışan dostumun genç oyuncular üzerindeki denemeleriyle olmuştur.O zamanlarda filmin varlığından ve başarısından haberdar olmadığımdan,içten içe ''vaaay be gençlik ne yazmış,ne oynamış,ağzım resmen açık kaldı'' demişliğim çokça olmuştur.

Konsept olarak çoğu yapımın aksine,hem de garip bir şekilde,sadece tek bir odayı kullanan yönetmenimiz,sözü geçen ''12 kızgın adam''dan ve 2 adet tanıktan başka hiç bir yüzü bizimle paylaşmamaktadır.Tanıyanlar bilir;film hakkında aşırı bilgi vermenin filmi daha önceden izlemeyen insanlar için saygısızlık olduğunu düşünürüm.Yine de senaryodan kısaca bahsedecek olursak:Babasını bıçaklayarak öldürmekten tutuklu bir gencin idam kararını alma yolunda 12 jüri üyesinin oy birliği gerekmektedir.Ancak olaylar öylesine zekice kurgulanıp,kanıtlar,tanıklar hatta yanıklar bile öylesine mantıklı değerlendirilecek ki ağzınız açık kalacak..

İzleyipte etkilenmeyen insan tanımıyorum;şiddetle tavsiye ederim.İyi seyirler. :popcorn:

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
ohannesss imdb 8,8 vermiş hata yoktur izlenecekler listesine aldım çok teşekkürler hiç duymamıştım bu filmi ^^

Server
Flora
Takımı
Galatasaray
wallahi şaka gibi demek ki bu top 250 devamlı değişiyor bende ki liste çok eski yıllara ait print out alıp hepsinin üzerini çizip izlemiştim ve arşivlemiştim hatta olmayan filmleri başka forumlarda gruplaşıp amerikadan dvd olarak satın alıp izlemiştik hey gidi günler heyyyy.

Brooklyn

Buralıyım
Alacakaranlık ' ı anca bugün izleme fırsatı bulabildim ve gerçekten süper . Arkadaştan kitabınıda alacağım orada ayrıntıLara daha çok yer verilmiş ki verilsin yani az buz birşey değil kalınlığı :D

TwiLight'dan sonra "Yatak odası komedisi :twisted: " ve onun akabinde "Ucube (Dvd player arıza çıkarmasaydı tamamını izleyecektim ama yarıda kaldı) " filmlerini de izledim. :D

Her ölüm yeniden doğuşa sebepse,açan bir çiçeğe ağlamakta mümkün.Tomurcuklarını nazlıca dünyaya göstermeye hazırlanırken çiçek,bir ölünün ardından dökülen gözyaşları ile yeşertir toprağını.Söyleyin bana;o halde,bir çiçek açarken alkışlamalı mı,yuhalamalı mı?....

The Fountain-a.k.a:Kaynak
IMDB:7.5/10

- Resim Silinmiş.

Hayatımda hiç bir filmden bu kadar etkilenmedim..
Matrix serisi,Lotr serisi,Star Wars serisi ve daha niceleri gibi bir çok büyük yapımı izleme imkanı buldum.Ancak hiç birisi içimde,ama gerçekten içimde bir yerlerde böylesine büyük bir etki bırakmadı..
Bilmiyorum.Belki de içinde bulunduğum zor günlerin etkisi var bu görüşümde.Belki de beni hiç istemediğim halde,hiç istemediğim şekilde duygusallaştıran hayatın ta kendisindir böylesine etkili olan.Kaçamıyorum,kaçamıyoruz.Yazdıklarımın çoğunu sitemiz genelinde çok az insan hakkını vererek anlayabilecek biliyorum.Yine de konuşmam gerek.Kelimelerimi unutmadan,bu ukala duruşu parçalayarak konuşmam gerek..

Öyle bir film düşünün ki;içinde kurgulanan hikayenin yarattığı masal ile yeni bir kurgu oluşsun ve ana karakterlerin ta kendisi olsun.Tommy karısının beynindeki tümörden dolayı gün be gün eridiğini gören ve buna tüm hayatı pahasınca bir çözüm bulmaya çalışan bir doktordur.Karısı ise Maya'lar hakkında yaptığı araştırmalara ve yukarıda belirttiğim tekniklere dayanarak 'the fountain' adında bir kitap yazmaktadır.Kitap,aslında Tommy'nin çıktığı yolculuğun ta kendisidir.Daha fazla anlatmaya gücüm yok..

Sonsuza dek birlikte olmanın tek yolu,ölümdür..

NighTwaLkeR demiş ki:
Her ölüm yeniden doğuşa sebepse,açan bir çiçeğe ağlamakta mümkün.Tomurcuklarını nazlıca dünyaya göstermeye hazırlanırken çiçek,bir ölünün ardından dökülen gözyaşları ile yeşertir toprağını.Söyleyin bana;o halde,bir çiçek açarken alkışlamalı mı,yuhalamalı mı?....

The Fountain-**.a:Kaynak
IMDB:7.5/10

- Resim Silinmiş.

Hayatımda hiç bir filmden bu kadar etkilenmedim..
Matrix serisi,Lotr serisi,Star Wars serisi ve daha niceleri gibi bir çok büyük yapımı izleme imkanı buldum.Ancak hiç birisi içimde,ama gerçekten içimde bir yerlerde böylesine büyük bir etki bırakmadı..
Bilmiyorum.Belki de içinde bulunduğum zor günlerin etkisi var bu görüşümde.Belki de beni hiç istemediğim halde,hiç istemediğim şekilde duygusallaştıran hayatın ta kendisindir böylesine etkili olan.Kaçamıyorum,kaçamıyoruz.Yazdıklarımın çoğunu sitemiz genelinde çok az insan hakkını vererek anlayabilecek biliyorum.Yine de konuşmam gerek.Kelimelerimi unutmadan,bu ukala duruşu parçalayarak konuşmam gerek..

Öyle bir film düşünün ki;içinde kurgulanan hikayenin yarattığı masal ile yeni bir kurgu oluşsun ve ana karakterlerin ta kendisi olsun.Tommy karısının beynindeki tümörden dolayı gün be gün eridiğini gören ve buna tüm hayatı pahasınca bir çözüm bulmaya çalışan bir doktordur.Karısı ise Maya'lar hakkında yaptığı araştırmalara ve yukarıda belirttiğim tekniklere dayanarak 'the fountain' adında bir kitap yazmaktadır.Kitap,aslında Tommy'nin çıktığı yolculuğun ta kendisidir.Daha fazla anlatmaya gücüm yok..

Sonsuza dek birlikte olmanın tek yolu,ölümdür..
İmdb puanı azımsanacak gibi değil izlemek gerek.

ewime yeni döndüm 1-2 film de bn wereyim fırsatınız olursa izlersiniz
NEXT:başrolde nicholas cage war adam 2dk sonrayı görebiliyor güzel bir film
KNOWİNG: bundada nicholas cage war buda birzamanlar bir okulda öğrenciler arasında liste yapılıyor okulun ilk açılış günü gösterisi ne olsun diye bir öğrencinin 50yıl sonra dünya resmini çizip gömelim ve 50 yıl sonra bu okulun öğrencilerine werelim fikri seçiliyor ve 50 yıl sonra günümüzde olaylar başlıyor

Geçen gün izledim izlemeyen arkadaşlar varsa şiddetle izlemelerini tavsiye ederim.Türü çözemedim :mrgreen: ama biraz drama var filmin sonunda.
- Resim Silinmiş.

WosT demiş ki:
Geçen gün izledim izlemeyen arkadaşlar varsa şiddetle izlemelerini tavsiye ederim.Türü çözemedim :mrgreen: ama biraz drama var filmin sonunda.
- Resim Silinmiş.
Çok hoş bir gerilim filmi :lol: Kesinlikle izlemeye değer. Şu aralar digiturk salonlarındada gösteriliyor bu film ^^

twilight ı izleyip yorumlayacak arkadaş aranıyor.
Filmin 20 dakikasına kadar anca dayanabildim , divx player ın kumandasını divx player a fırlatana kadar yani 8))

Yukarı Alt