The Blood of Dawnwalker'ı bir süredir takip ediyordum ama açıkçası ilk inceleme puanlarının bu kadar iyi geleceğini beklemiyordum.
Oyunun arkasındaki Rebel Wolves, eski CD Projekt RED geliştiricilerinin kurduğu ekip. Bu yüzden oyun ilk duyurulduğundan beri ister istemez The Witcher 3 ile karşılaştırılıyordu.
Şimdi incelemeler gelmeye başladı ve ilk tablo bayağı iyi görünüyor.
OpenCritic: 85 civarı
Eleştirmen tavsiye oranı: %91
IGN: 9/10
Tabii oyun daha çıkmadı ve yeni incelemeler geldikçe ortalamalar biraz değişebilir.

The Blood of Dawnwalker nasıl bir oyun?
Oyun 14. yüzyıl Avrupa'sından esinlenen karanlık bir açık dünyada geçiyor.
Ana karakterimiz Coen gündüzleri insan, geceleri ise vampir güçlerini kullanabilen bir Dawnwalker.
Bu sadece görsel bir değişiklik de değil. Gündüz ve gece farklı yetenekler, farklı oynanış seçenekleri ve bazı görevlerde farklı sonuçlar ortaya çıkarıyor.
Benim en çok ilgimi çeken sistem ise zaman mekaniği.
Coen'in ailesini kurtarmak için 30 gün ve 30 gecesi var.
Ama klasik anlamda sürekli işleyen bir sayaç yok. Haritada saatlerce dolaşabiliyorsunuz; zaman kendiliğinden ilerlemiyor. Bazı görevleri tamamladığınızda veya belirli seçimler yaptığınızda oyun içindeki zaman ilerliyor.
Yani her şeyi tek oynanışta yapmanız mümkün olmayabilir.
Bence RPG tarafında gerçekten ilginç bir fikir.
İncelemelerde en çok ne beğenilmiş?
İlk yorumlara baktığımda özellikle;
- hikaye,
- karakterler,
- görev yazımı,
- seçimlerin sonuçları,
- dünyanın atmosferi
tarafı oldukça övülüyor.
Eleştirilerin daha çok dövüş sistemindeki bazı pürüzler, animasyonlar ve teknik sorunlar üzerinde toplandığını görüyorum.
Reddit'teki inceleme başlıklarında da genel hava oldukça olumlu. Özellikle hikaye ve seçim odaklı RPG sevenlerin oyundan bayağı memnun kaldığı görülüyor.

The Blood of Dawnwalker ne zaman çıkıyor?
Oyun 3 Eylül 2026'da çıkıyor.
Platformlar:
- PC
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
Açıkçası ben incelemelerden sonra oyunu biraz daha merak etmeye başladım.
The Witcher 3 seviyesinde bir oyun beklemek belki baştan fazla büyük beklenti olur ama özellikle güçlü hikaye, seçimler ve karanlık fantasy RPG sevenler için yılın sürprizlerinden biri çıkabilir gibi duruyor.
Siz The Blood of Dawnwalker'ı bekliyor muydunuz ?
İlk puanlardan sonra almayı düşünen var mı ?
Bir de eski Witcher 3 ekibinden gelen bu oyun sizce gerçekten o boşluğu doldurabilir mi ?