Spider-Noir’ı izleyen varsa bu haber biraz şaşırtabilir.

Prime Video, Nicolas Cage’in başrolünde olduğu Spider-Noir’ı yalnızca bir sezonun ardından iptal etmiş. Yani şu anki karara göre 2. sezon gelmeyecek.

Beni asıl şaşırtan taraf ise dizinin kötü karşılanmış bir yapım olmaması.

Spider-Noir bu yıl tam 11 Emmy adaylığı aldı. Hatta Amazon/Prime Video tarafında en fazla Emmy adaylığı alan yapımlardan biri oldu.

Rotten Tomatoes tarafında da durum oldukça iyi:

• Eleştirmen puanı: %92

• İzleyici puanı: %90

Yani ortada hem eleştirmenlerin hem de izleyenlerin genel olarak sevdiği bir dizi var.

Dizi 1930’ların New York’unda geçiyordu ve Nicolas Cage’i geçmişinde süper kahramanlık bulunan özel dedektif Ben Reilly olarak izliyorduk.

Bir başka ilginç tarafı da bütün sezonun hem siyah-beyaz hem de renkli versiyonunun hazırlanmış olmasıydı.

Toplam 8 bölüm yayınlandı ve Nicolas Cage için de düzenli olarak rol aldığı ilk televizyon dizisiydi.

Peki neden iptal edildi?

Şimdilik Prime Video tarafından açıklanmış net bir iptal nedeni yok.

Dizinin ilk altı haftada ABD’de yaklaşık 2,6 milyar dakika izlenme aldığı bildiriliyor. Buna rağmen ikinci sezon onayı çıkmadı. Streaming platformlarının yenileme kararlarında yalnızca toplam izlenme değil; bütçe, bölümleri tamamlama oranı ve yapım maliyetleri gibi birçok faktör etkili olabiliyor.

Açıkçası son yıllarda streaming servislerinde bu duruma çok sık rastlamaya başladık.

Bir dizi kötü puan alsa veya kimse izlemeseydi iptal edilmesini anlardım. Ama hem iyi yorumlar alan hem de 11 Emmy adaylığı bulunan bir dizinin tek sezonda bitirilmesi bana biraz garip geldi.

Spider-Noir’ı izleyen var mı ?

Sizce 2. sezonu hak ediyor muydu ?

Bir de son dönemde Netflix, Prime Video ve diğer platformların dizileri bu kadar hızlı iptal etmesi sizce dizilere başlamayı zorlaştırıyor mu ?