Icerige atla
Extraloob

Eski Zamanlarda Mahalle Maci Kurallari

· 11 Yanıt · 944 görüntüleme
NiNCaSu
NiNCaSu OP ⭐ 19y
►Üç korner Bir penaltıydı

►En iyi oynayan iki kişi aynı takımda yer alamazdı

►Maçlar minyatür kalede oynanıyorsa, penaltı boş kaleye ters şekilde topukla vurulurdu.

►Abanma ve burun vurmak yoktu, vurulursa eleştirilip küfür edilirdi.

► Maçların hayali kale direkleri arası adım ile sayılır, olmaları gereken yerler iki taş ile işaretlenirdi.

►Anne-baba çağırınca maç biterdi.

►Topu patlatan parasını öderdi

►Takımlar kurulurken ilk oyuncuyu seçme hakkı, adım almayı iyi bilenindi.

►Kaleci topu 3 kere sektirirse rakibe Açılsana 3 kere sektirdim derdi rakip açılırdı.

►Top insanın pek münasip olmayan bir tarafına gelirse işetilirdi

►Penaltılarda kaleci değiştirilirse 2 penaltı atılırdı. Eğer ilk penaltı gol olursa ikincisi atılmazdı.

►Frikiklerde baraj mesafesi, frikiği kullanacak olan kişinin kocaman 3 adım atmasıyla belirlenirdi.

►Top, oyun alanı içerisindeki herhangi bir arabanın altına kaçarsa büyük bir şevkle arabanın altına yatılıp top alınırdı. Topu ilk kim kaparsa o takımda başlardı.

►Gol olduktan sonra eğer tartışmalar olursa ve golü yiyen takımın bir oyucusu golü kabullenirse gol yiyen takım 360 derece dönerek durumu kabullenirdi.

►Eğer bir oyuncu faule maruz kalmışsa ama devam etmek istiyorsa, rakip futbolculardan birinin yürümesini dahi bahane ederek: “Adamın devam ediyor.” derdi.

►Atan alır mevzusu vardı. Eğer top kime çarpıp abuk zubuk biyere kaçmışsa topun gittiği yer neresi olursa olsun koşa koşa gidip alırdı.

►Eğer kaleci dahil herkes çalımlanmışsa kale çizgisinde yere yatılarak topa kafa vurulurdu
11 Yanıt
C
cyclone ⭐ 19y
hehehe azmı oynadık bu kurallarla makara:
M
M ' BiLGiN ⭐ 19y
😄 😄 Ben böyLe öğrendim Futbolu.. Eskiden degil Hala Halı Sahada Boyle oYnarız 😄 😄
NiNCaSu
NiNCaSu OP ⭐ 19y
Güzel anılar değil mi arkadaşlar...Keşke hep çocuk kalsak da kalplerimiz yerine dizlerimiz kanasa.
L
Laistrogon ⭐ 17y
Güzel anılar değil mi arkadaşlar...Keşke hep çocuk kalsak da kalplerimiz yerine dizlerimiz kanasa.

vaay noldu içinde fırtınalar kopuyor senin 😁
The47
The47 ⭐ 18y
En çokda kalenin üst diregi belli olmadıgından tartışma çıkardı. Sonra kaleci zıplatılıp üst direk mesafesi belirlenmeye çalışılırdı ama tabi kaleci zıplayabileceginin yarsını zıpladıgından olay çıkardı^^
C
cyclone ⭐ 19y
En çokda kalenin üst diregi belli olmadıgından tartışma çıkardı. Sonra kaleci zıplatılıp üst direk mesafesi belirlenmeye çalışılırdı ama tabi kaleci zıplayabileceginin yarsını zıpladıgından olay çıkardı^^

hehehe az kavga etmedik onun yüzüne özellikle teş vuruş veya alman oynandığında makara: 🎅
Galliport
Galliport ⭐ 16y
Yazdınların beni 95 yılına götürdü.Mahalle takımları kurardık,aşağı mahalle yukarı mahalle maçları yapardık.Maçtan önce mahallede 9 aylık oynardık antrenman niyetine.Mahalle maçında hep bir ödül olurdu kazanan taraf için.Çok güzel günlerdi şimdiki çocuklarda bunları yaşamalılar.
M
MeraclituS ⭐ 19y
ne gunlerdi be ...
D
Dragao ⭐ 15y
En güzelde ''abanmak yok'' du D:
H
hanry006 ⭐ 16y
Hüzünlendim 😳

Birde İyi Oynayan 2 Oyuncu Omuz Omuza Mücadelede Birbirine Dirsek - Cekme İteleme Vb Hareketlerde Ses Cıkarmazdı.

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: