Icerige atla
Extraloob

Algoritma ve 2'li Sayı Sistemi Acil.

· 21 Yanıt · 3.0K görüntüleme
J
jVardin OP ⭐ 18y
Yarın bu 2 konudan sınavım var , az çok anlayanlar püf noktalarını söyliyebilirlermi? işlemlerde kolaylık sağlıcak bazı formüller ?

Çalıştım , çalışıyorum lakin bir de size sorayım dedim. 🙄
21 Yanıt
Nina Ricci
Nina Ricci ⭐ 17y
Her zaman kısa yoldan çözüme ulaşmalısın,uzatırsan kafan karışır düğüm olur.Acele etmeden halletmelisin.
J
jVardin OP ⭐ 18y
Konu hakkında?
W
WeAre ⭐ 19y
sendeki beyin hücreleri bu kapasitedeki bilgileri almaz arkadaş boşa çalışma makara:
J
jVardin OP ⭐ 18y
yarın aldığım notun fotosunu cekip koyucam kaç olursa olsun , bu yorumunu hatırlatıcam sana adanalı 😜
W
Whisk ⭐ 16y
Bro valla 10. sınıf olduğumdan henüz bu konuları görmedik görseydik yardımcı olurdum Mat'ım iyidir 😜

P.S : Başarılar inşallah iyi bir not alırsın.
J
jVardin OP ⭐ 18y
Sağolsın , zor bizim dersler yahu.

Lakin , konuların Matematik ile bi ilgisi yok 😜 , Bilişim Teklonojileri Bölmündeyim , program yazma vb. konular bunlar.
Nina Ricci
Nina Ricci ⭐ 17y

Lakin , konuların Matematik ile bi ilgisi yok 😜 , Bilişim Teklonojileri Bölmündeyim , program yazma vb. konular bunlar.

ben de sana programlamanın temellerinden bir kesit vermiştim.
H
Hyperion ⭐ 17y

🍺

Yazacağın algoritmayı önce kafanda kur, sonra kağıda dök, direk kağıda yazarsan yaz sil çok uğraşırsın.

ps: 2 li sayı sistemi derken neyi kastettiğini anlatırsan yardımcı olurum ❤️
J
jVardin OP ⭐ 18y
@Nina
Sağol , ama bilmediğim bir şey söylemedin ki.
Nina Ricci
Nina Ricci ⭐ 17y
Şimdi hacım formül demişsin , püf nokta demişsin.Bir algoritmayı milyon tane formülle oluşturabilirsin.Hangi konudasın,ne öğrettilerde tam kavrayamadın orta noktayı belirt ki daha farklı yaklaşalım olaya.
J
jVardin OP ⭐ 18y

🍺

Yazacağın algoritmayı önce kafanda kur, sonra kağıda dök, direk kağıda yazarsan yaz sil çok uğraşırsın.

ps: 2 li sayı sistemi derken neyi kastettiğini anlatırsan yardımcı olurum ❤️

Malesef , en ufak hatada 10 puanlık soru gidiyor. o yüzden en ince ayrıntılarını öğrenmem lazımdı.

2 li sayı sistemine gelince , örn. 10110001 bu sayıyı çözümleyeceğiz , 2üssü0 , 2üssü1 , 2üssü2

buraya yazamayacağım terimler var , verdiğim sayının Bilgisayarda , neye hangi harfe veya harflere eşit olduğunu bulacağız , gibisinden bir soru.
J
jVardin OP ⭐ 18y
Ders adı ; programlama temelleri , konu algoritma ve 2'li sayı sistemi.

Algoritmada

şöyle bi soru soruyor hoca , baba ve oğlun yaşları farkını gösteren bi program yazınız.

bu sorunun , matematiksel dairler ile programını yazacağız. bu konu hakkında bilmediğim veya sizin bildiğiniz ayrıntı ve püf noktaları sormuştum.
Nina Ricci
Nina Ricci ⭐ 17y
Ders adı ; programlama temelleri , konu algoritma ve 2'li sayı sistemi.

Algoritmada

şöyle bi soru soruyor hoca , baba ve oğlun yaşları farkını gösteren bi program yazınız.

bu sorunun , matematiksel dairler ile programını yazacağız. bu konu hakkında bilmediğim veya sizin bildiğiniz ayrıntı ve püf noktaları sormuştum.

1)Başla
2)Sayısal; s1,s2,sonuc
3)Yaz; ''Babanın yaşını giriniz.''
4)Oku; s1
5)Yaz; ''Oğlunun yaşını giriniz.''
6)Oku; s2
7)Sonuc s1-s2
8 )Yaz; ''Baba ve oğlun yaşları farkı:'' sonuc
9)Bitir.

İskeleti budur,kodlarına dökeceksin artık orası tamamıyla seninle alakalı.
A
Avenger ⭐ 18y
Ulaş bana anlatayım sana. 😜

Tamam kötüydü ama sen anladın beni o yeterli. 😁
R
RoyalFlash ⭐ 17y
Aynı dertten benim arkadaşımda müzdarip hocaları sınavlarda pilot kalem kullandırıyormus ve karalama felan yok direk oluşturup yazıcaksın.Fakat bazen hata yapınca cevabı uzatıp felan buluyormuşsun gerçekten çok zor allah sabır versin 😊
S
shneZee ⭐ 18y
Keşke dün görseydim konuyu algoritma ve sayı sistemlerinde iyiyimdir. 🎅
L
Hmm...
J
jVardin OP ⭐ 18y
60 ile 70 arasında bir not bekliyorum. sınıftaki en yüksek not 70'miş zaten 😜
Temet Nosce
Bizde olduk sözeller 50 puan algoritma sahte kod vs 50 puan idi sözeller kesin ama algoritmalar dan 10-15 puan eksik gelebilir. ^^

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: