evet yorumları beğendim lakin soru birçok kişiye hatalı gelmiş bende sizlerle paylaşayayım dedim.
Sorunun doğru cevabı D şıkkı.
6. Sınıf SBS Sorusu ?
· 68 Yanıt · 4.2K görüntüleme 0 okuyor · Sayfa 2 / 4
Yanıtlar
cevap B 12:51
Denizli ...
Bundan kolayımı var ?
Bundan kolayımı var ?
C
Che Guevara
⭐ 18y
15:21
Ahmet de baya embesilmiş desem ayıp olmaz sanırım
Bu bir simetri sorusu. Teknik resim ve gördüğünü 3 boyutlu olarak kavrama, beynin ön belleğinde şekillendirme yeteneğini test eder.
Cevap D
Çözümleme : 1 in simetrisi 1 , 5 in simetrisi 2, 2 nin simetrisi 5 .
ilk paragraf Türk hocalarımızın her zamanki kafa karıştırma bölümü. Çoğu zaman okumamışımdır sayısal sorularda.
Soruda yanlış yok.
Cevap D
ilk paragraf Türk hocalarımızın her zamanki kafa karıştırma bölümü. Çoğu zaman okumamışımdır sayısal sorularda.
Soruda yanlış yok.
😆 😆 😆 😆
okan abi senin 6 sınıf soruları ile alakan nedir merak sordum ❓
1- sorunun cevabı açık ara 15:21 D şıkkı.
2- yansımada görüntünün gerçekte başlangıc noktası yansımada bitiş noktasına eşittir. Simetri oluşur.
3- Paragrafın olmasının sebebide soru çeldirici bir soru. Dikkat isteyen bu sebeplede paragrafla dikkat dağıtılmaya çalışılmış sanırım.
4- Soru yanlıs değil baba ^^
👍 Pradanın Dedidigi Dogru Bence
Simetrisi alınarak gayet basit bir şekilde çözülebilir.Soru bence gayet güzel ve kolay bir soru.
hacım yanlış cıktı ne diyosun 😜
Tabikide D şıkkı
Paragraf ise tamamen akıl karıştırmaya yöneliktir.
6.Sınıfta bu soruyu yapan az kişidir dikkat ve bilgi lazım.Soru tamamen doğrudur.
Paragraf ise tamamen akıl karıştırmaya yöneliktir.
6.Sınıfta bu soruyu yapan az kişidir dikkat ve bilgi lazım.Soru tamamen doğrudur.
Bu bir simetri sorusu. Teknik resim ve gördüğünü 3 boyutlu olarak kavrama, beynin ön belleğinde şekillendirme yeteneğini test eder.
Cevap D
Soruda yanlış yok.
Bende 0 olan bir şey 🙄
İlk bakışta 12:51 gördüm soradan 15:21 olarak bulduk 😄
12:51
Bende böyle düşündüm ama bilmiyorum. 🙄
D Şıkkı doğru 15:21 olacak.. Biraz düşünerek simetri almak lazım.. Eğer akıldan apmaya çalışılırsa 12:51 sanılabilecek yanıltıcı bir soru olmuş ama.. En iyisi ortaya simetri ekseni çizip uç noktaların simetrisini almak.
15:21, paint te ya da ps de resmi flip et ciksin.
Bu soruların cevabı için yapmam gereken tek şeyi 5 sene önce kavramıştım.
Bastırarak kitapçığa verilen şekli,saati vs yaz sayfayı çevir ve bak.Simetri sorularının kesin çözümü :)
Ps:Boşuna fen lisesinde okumuyoruz 😁
Bastırarak kitapçığa verilen şekli,saati vs yaz sayfayı çevir ve bak.Simetri sorularının kesin çözümü :)
Ps:Boşuna fen lisesinde okumuyoruz 😁
Nasıl 15:21 yaa
Defalarca baktım bende neden 12:51 çıkıyor bu 😄
Allahtan 8. sınıfların sınavında yoktu böyle birşey yoksa kafadan bir soru gitti 😄
Defalarca baktım bende neden 12:51 çıkıyor bu 😄
Allahtan 8. sınıfların sınavında yoktu böyle birşey yoksa kafadan bir soru gitti 😄
Simetriyi alırkan 2 ve 5 ters döner 😄
15:21, paint te ya da ps de resmi flip et ciksin.
sınavda ne yapsın bu kuzular canımcım 😁 😈
Araya bir doğru çekip doğruya göre simetri alsalar yanılmazlar ama akıldan yaparken büyük ihtimal yanılırlar 😄
Yanıt yazmak için giriş yapın.
Giriş Yap