Takımı
Besiktas
Zippy demiş ki:
Duygusuzz demiş ki:
bu ubuntu olayını dene diyenler iyi diyosunuzda bundan önce format atan amele C'ye 28 gb gibi yer vemiş çökmeden önce boş alan yoktu sanırsam
28 gb nedir ya :mrgreen: benim bazen idm download klasöründeki video klasörü o kadar oluyo [horny21
İşte insanın kişisel bilgisayarı olmayınca böyle zorluk çeker :D
ps:benim videolar 32 gb :D

Takımı
Besiktas
Mavi Reyiz demiş ki:
Kurtarmada yapamassın. Ubuntu ile açıp C: içerisindeki klasörlere erişmek istediğinde Erişim engellendi hatası alırsın. Eğer Linux bilgin varsa Uç birim üzerinden Harici diske bilgileri aktarabilirsin.
Evet, güzel söylüyorsun hacım lakin var mıdır ki kişisel bilgilerini yerel disk C: de tutacak ?

Hocam eğer bilgileri C de değil ise Repair yapmasına gerek yok öyle dğeilmi ? Direk atsın fotmatı. Fakat Belgeleri,Desktop varsa Outlook Mailleri gider. İlk yazdıgını okursan Şirket bilgisayarı diyor arkadaş

Takımı
Besiktas
Aspirer demiş ki:
Hocam eğer bilgileri C de değil ise Repair yapmasına gerek yok öyle dğeilmi ? Direk atsın fotmatı. Fakat Belgeleri,Desktop varsa Outlook Mailleri gider. İlk yazdıgını okursan Şirket bilgisayarı diyor arkadaş
Zaten ondan dolayı pc benim olsa dibine kadar format çakarım benim yedeklerim saklı ama şirket bilgisayarı
Yazışmalar kayıtlar hesap tutanakları bilgi dökümü vs dosyalar ve belgeler var

Takımı
Besiktas
Adamlar ne yaptıysa virüs programını yükler yüklemez ortalık karşıştı en son reset attığımda bi daha açılmadı :D

Onarım işlemi %71

Aspirer demiş ki:
İyi ameleymiş :D Diskin boyutuna bağlı Minumum 70 Gb bırakılır ki sistem rahat olsun. Ubuntu kurmak istersen Windows içerisine kurmanı davsiye etmiyorum. Diskinde onun için harici bir birim oluştur 40-50 GB kurulumu buraya yap. Fakat Tubitak tarafından geliştirilen PARDUS varken ubuntu,mint katya-lisa,xbuntu,kbuntu gibi sistemleri kurmayın. PARDUS'da biraz güvenlik ve donanım açıkları var fakat gittikçe gelişiyor.
Mint,ubuntu,pardus 3'ünüde kullandım en hoşuma giden ubuntu olmuştu.Ama fazla kalamıyorum linux üzerinde nedeni yüklediğim pc'deki ATİ x550/600 kartı görmüyor(genel bi problem olduğu yazıyor nette) ve idm gibi bi downloader bulamadım onun dışında net kullanımı için çok ideal.Ayrıca arayüzü windows'dan çok daha güzel görünüyor bana :nod:

Takımı
Besiktas
Zippy demiş ki:
Aspirer demiş ki:
İyi ameleymiş :D Diskin boyutuna bağlı Minumum 70 Gb bırakılır ki sistem rahat olsun. Ubuntu kurmak istersen Windows içerisine kurmanı davsiye etmiyorum. Diskinde onun için harici bir birim oluştur 40-50 GB kurulumu buraya yap. Fakat Tubitak tarafından geliştirilen PARDUS varken ubuntu,mint katya-lisa,xbuntu,kbuntu gibi sistemleri kurmayın. PARDUS'da biraz güvenlik ve donanım açıkları var fakat gittikçe gelişiyor.
Mint,ubuntu,pardus 3'ünüde kullandım en hoşuma giden ubuntu olmuştu.Ama fazla kalamıyorum linux üzerinde nedeni yüklediğim pc'deki ATİ x550/600 kartı görmüyor(genel bi problem olduğu yazıyor nette) ve idm gibi bi downloader bulamadım onun dışında net kullanımı için çok ideal.Ayrıca arayüzü windows'dan çok daha güzel görünüyor bana :nod:

Linux candır Hangi sürümü olursa olsun. Ubuntuda donanım sorunu yok bildiğim kadarıyla Ekran kartını Manuel uç birimden güncelleme komutu ile yapabilirsin

Takımı
Besiktas
Ya yok artık onarım bitti ama yine aynı sorun

NTLRD eksik
Ctrl+alt+del ile yeniden başlatın çıktı daral:

Takımı
Besiktas
Aspirer demiş ki:
Duygusuzz demiş ki:

NTLRD eksik

Oww Sen bi hirenboot indirip Cd ye yazma imkanın varmı ?
Bir yöntem daha varmış bi siteden baktım ama bi yerde pürüz yaşıyorum

http://www.programlar.com/egitim/windows-xp-de-ntldr-eksik-hatasi-ve-cozumu.8x.o.1.html?utm_source=programlar.com&utm_medium=related_links_bottom&utm_campaign=ClickTrack
Burda
d: yazıp Enter tuşuna basın (CD sürücünüz başka bir harf taşıyorsa d yerine o harfi yazın)
cd i386 yazıp Enter tuşuna basın
copy ntldr c:\ yazıp Enter tuşuna basın
ntldr üstüne yazılsın mı? sorusu geldiğinde e tuşuna basın
1 dosya kopyalandı yazısı ekrana çıktığında exit yazıp Enter tuşuna basın, Windows XP kurulum

İlk d: yazıp enter'a basıyorum
sonra cd i386 yazıyorum şu hatayı veriyor
Sitem belirtilen dosya yada dizini bulamıyor diyor ne yapmam gerek

Takımı
Besiktas
Duygusuzz demiş ki:
Aspirer demiş ki:
Duygusuzz demiş ki:

NTLRD eksik

Oww Sen bi hirenboot indirip Cd ye yazma imkanın varmı ?
Bir yöntem daha varmış bi siteden baktım ama bi yerde pürüz yaşıyorum

http://www.programlar.com/egitim/windows-xp-de-ntldr-eksik-hatasi-ve-cozumu.8x.o.1.html?utm_source=programlar.com&utm_medium=related_links_bottom&utm_campaign=ClickTrack
Burda
d: yazıp Enter tuşuna basın (CD sürücünüz başka bir harf taşıyorsa d yerine o harfi yazın)
cd i386 yazıp Enter tuşuna basın
copy ntldr c:\ yazıp Enter tuşuna basın
ntldr üstüne yazılsın mı? sorusu geldiğinde e tuşuna basın
1 dosya kopyalandı yazısı ekrana çıktığında exit yazıp Enter tuşuna basın, Windows XP kurulum

İlk d: yazıp enter'a basıyorum
sonra cd i386 yazıyorum şu hatayı veriyor
Sitem belirtilen dosya yada dizini bulamıyor diyor ne yapmam gerek

Kopyasını alamıyor. Daha doğrusu i386 altına erişemiyosun. En sağlıklısı Hirenboot indir sen ben yardımcı olacam sana

Takımı
Besiktas
Dur ulaştım dosyaya cd'yi çıkardım bu sefer pc sürekli reset atıyor kendine bir şey daha denicem olmaz ise dediğin gibi hiren bot indirip cd yaratacaz

Takımı
Besiktas
*CHKDSK, birim üzerinde bir ya da birden çok sorunu bulup düzeltti" yazısı çıktıysa sabit diskinizde ciddi bir hasar yok demektir

Eğer "düzeltilemedi" ya da "bozuk disk alanı" gibi bir açıklama görürseniz sabit diskinizde fiziksel bir problem var demektir. En kısa zamanda bu sabit diski değiştirmelisiniz.

Eğer 2.yazıda bulunan olursa yıkılırım ya daral:

Takımı
Besiktas
Duygusuzz demiş ki:
*CHKDSK, birim üzerinde bir ya da birden çok sorunu bulup düzeltti" yazısı çıktıysa sabit diskinizde ciddi bir hasar yok demektir

Eğer "düzeltilemedi" ya da "bozuk disk alanı" gibi bir açıklama görürseniz sabit diskinizde fiziksel bir problem var demektir. En kısa zamanda bu sabit diski değiştirmelisiniz.

Yok olmaz eğer elinden düşürüp fiziksel zarar vermediysen diskine

Takımı
Besiktas
Aspirer demiş ki:
Duygusuzz demiş ki:

Yok olmaz eğer elinden düşürüp fiziksel zarar vermediysen diskine
Bilgisayar benim değil adamlar şirketin diye baya hor kullanmışlar pc'yi

Takımı
Besiktas
Oda bitti her hangi bir sorun çıkmadı ancak bilgisayarın anakart tanıtımı geliyor ardından direk reset atıyor

Takımı
Besiktas
Aspirer demiş ki:
Sistem dosyalarının üzerine yazıyo ise sorun yok.. Keza biçimliyorsa gitti emekler
valla gitti o kadar saat uğraştım ama sonuç yine kötü olmaz umarım pray:

Yukarı Alt