Server aciliyor dediler geldik. Herkese tekrar merhaba^^
Tum konuyu ve duyurulari bastan sona okudum. Oncelikle 8-9 aylik BDO(steam/mena) oyuncusu olarak bu iki kitleyi karsilastirmanin dogru olmadigini dusunuyorum. BDO toplulugu daha sakin, casual bi topluluk. Mesela karakteri 8 saat balik tutmaya birakip baska seylerle ugrasiyorsunuz, oyun icinde kendi kendine donen bi ekonomi sistemi var. Zaten oyun sistemi geregi oyunun para birimini herhangi bi sekilde takaslayamiyor/satamiyorsunuz. Dolayisiyla oyuncular oldukca rahatlar, bu yuzden oyun disinda herhangi bi etkinlik soz konusu degil. Benim bile o kadar saat oynama surem olmasina ragmen gidip herhangi bi postlarini begenmisligim, yorum yapmisligim, hatta oyunun sayfasini dahi begenmisligim yok. Ancak bdo mena serveri olu de degil. Yani oyuna girdiginizde emin olun su an isro'nun herhangi bi serverindan daha cok aktif oyuncu bulursunuz. Etkinlik bakimindan da oldukca yaratici bi ekip. Oyuna her girdiginizde farkli bi event ile karsilasiyorsunuz. Hatta tarihi yanlis hatirlamiyorsam 29 ekimde gece gokyuzunde ay ve yildiz vardi turk bayragi seklinde :)
Simdi tum bunlari neden anlatiyorum, ekip bence ne yaptigini biliyor. Fakat ayni enerji ile silkroad icin de calisirlar mi, joymax'e ne kadar soz gecirebiliyorlar bunlari bilmiyoruz. Yukarda bir arkadasin dedigi gibi oyunun ilerlemesi gerekecek bir sure sonra 110 cap geldiginde official isro'ya eklenen proof stone konusu buyuk bi soru isareti. Ayrica ben thief-hunter-trader konusuna degindiklerini de gormedim, acaba gozumden mi kacti? Bence en azindan betaya bi sans verelim, zaten oyun nasil bi sey olacak gormus oluruz.
Not: bi ara oldschool'duk ona n'oldu yahu