ilginc bir fobi, dograma islerine merak salmadin umarim :P bir sure sonra susden ibaret kalacaktir ben yinede iyi dusunup parani ona gore kullanmani oneririm.lol

Lemonade demiş ki:
Mavii demiş ki:
ilginc bir fobi, dograma islerine merak salmadin umarim :P bir sure sonra susden ibaret kalacaktir ben yinede iyi dusunup parani ona gore kullanmani oneririm.lol
Fobi? Hobi olmasın o :curtain:
h ile arasi bir harf, birbirimizi mi kiralim canin dovus istiyorsa kap kilicini gel haydin :P

beni neden bozuyorsunn. :!!&%&!

Kılıç körmüş susten öte bişey olmaz. Katananin sahtesi 2000 dolar gercegini üreten 1kişi var oda 80 yaşında :D savaştan kalma gerçek katanalar 50000$ a satılıyor..

Boş bi vaktimde Nat. Geo. Katana belgeseli izleyip biraz da araştırdım diyelim :D

Yani dediğin gibi geleneksel katanalar dediğin kadar pahalı ve yapımı zahmetli haklısın da sahte diyince daha farklı bir algı ortaya çıkıyor mesela benim aklıma dandik oyuncak süs eşyası gibi bir şey geliyor aklıma ama öyle değil :)

Bunlarda bildiğin gibi keser biçer yani :)

Sahte dediğim savaş zamanında özenilmeden, karbon oranına bakılmadan seri üretimle binlerce üretilip askerlere dağıtılmış olanlar :D Belgesele göre bu katanalar amerikan askerleri tarafından süs eşyası olarak amerikaya götürülmüş, aralarında gerçek olanlarıda varmış ama alıp götürenlerin bundan haberi yokmuş, öyle duvar süsü olmuşlar :D

Adamın katanayı bilemede kullandığı taşın fiyatı bile 5000$ 'a kadar çıkabiliyomuş...

Yukarı Alt