- Resim Silinmiş.
Konu eskidi. Arka sayfalara kaydı. Konuyu baştan sona yeni bir anlatımla anlatacağım.
1 - "File>New" diyerek (500x500) formatında yeni bir dosya açalım.
2 - "Rectange Tool" ile sahnemize aşağıdaki gibi bir şekil çizelim.
- Resim Silinmiş.
3 - Yukarıdaki menüden "Layer>Layer Style>Drop Shadow" 2 tıklayın. Karşınıza aşağıdaki pencere çıkacaktır.
- Resim Silinmiş.
5 - Açılan pencereden sol tarafta "Gradient Overlay" a tıklıyoruz. Ayarları aşağıda.((((Renk Kodları: "#22bbe7" ve
"#0c7897" )))))
- Resim Silinmiş.
6 - Sonuç aşağıdaki gibi olacaktır.
- Resim Silinmiş.
7 - Yine pencere açıkken "Stroke" seçiyoruz. Renk olarak "363636" belirliyoruz. Ayarlar aşağıda.
- Resim Silinmiş.
8 - Şekillendirmeye devam ediyoruz.
9 - Yandan "Inner Glow" seçiyoruz. Renk kodu olarak "#5fc9e8" kullanıyoruz. "Blend Mode" > Normal yapıyoruz.
Detaylı resim aşağıda. Aşağıdaki resme göre ayarlıyoruz.
- Resim Silinmiş.
10 - Pencereyi kapatmadan son kez "Bevel and Emboss" a tıklıyoruz ve ayarları aşağıdaki gibi yapıyoruz.
Size: 100px ve Soften:0 olacak. Detaylı resim aşağıda mevcuttur.
- Resim Silinmiş.
11 -Sonuç aşağıdaki gibi olmalı,olmak zorunda. :)
- Resim Silinmiş.
12 - Şimdi aşağıda da anlattığım gibi yeni bir layer(katman) oluşturun.
- Resim Silinmiş.
13 - Şimdi oluşturduğunuz katmana bir kez tıklayın. "CTRL" 'ye basılı tutun ve hemen altındaki
katmanı (şeklimiz) seçin. Göreceksiniz ki iki katman da "seçili" hale gelecek. Daha sonra "CTRL+E"
yaparak bu iki katmanı birleştiriyoruz.
14 - Aşağıdan gösterdiğim aracı (Dodge tool) seçiyoruz. Yukarıdan da benim seçitğim fırçayı
seçiyoruz. Detaylı resim aşağıda.
- Resim Silinmiş.
15 - Şeklimizin üzerine darbeler atarak güzel bir şekil yapmaya çalışıyoruz. Ben aşağıdakini yaptım.
Bu işlemi yaparken dilediğiniz fırçaları kullanabilirsiniz.
- Resim Silinmiş.
16 - Şimdi internetten güzel bir resim bulalım. Ben aşağıdaki resmi buldum. İlk ders için bunu kullanmanız
daha mantıklı olacaktır.
Resmi görmek için tıklayın; http://www.softpedia.com/screenshots/Milla-Jovovich_1.png
17 - Daha sonra resmimizi açıp şeklimizin bulunduğu dosyaya atıyoruz. Resim aşağıda.
- Resim Silinmiş.
18 - Resmin katmanı seçiliyken "CTRL+T" yaparak resmi uygun boyutlara getiriyoruz.
Ben bunu önceki resimde yapmıştım. :)
19 - Resmi şeklin uygun bir yerine koyup modunu "Overlay" yapıyoruz. Detaylı resim aşağıda.
- Resim Silinmiş.
20 - Daha sonra şeklimizin buldunduğu katmanı seçiyoruz. "Rectungalar Marque Tool" adlı aracımızı seçiyoruz.
Şeklimizin tamamını seçiyoruz. Resim aşağıda.
- Resim Silinmiş.
21 - Şimdi burasını iyi okumalısınız. Seçtiğiniz bölgenin üstüne ""Rectungalar Marque Tool" ile sağ tıklayıp,
"Select Inverse" yapıyorsunuz. Böylece seçimi tersine çevirmiş oluyorsunuz.
22 - "Select Inverse" yaptıktan sonra üstteki kadınımızı seçiyoruz. Katmanını seçiyoruz daha doğrusu.
Üstteki katmanı seçtikten sonra "Delete" tuşuna basıyoruz ve böylece de dışarıda kalan bölgeleri silmiş
oluyoruz.
23 - Şimdi yine "CTRL" tuşuna basılı tutarak iki katmanı da seçiyoruz. Daha sonra "CTRL+E" yapıyoruz
ve iki katmanı birleştiriyoruz.
24 - Dilerseniz üzerine fırça kullanarak şekiller oluşturabilirsiniz. Ben oluşturmadım.
25 - Şimdi yazı yazma aracımızı seçiyoruz ve nickimizi yazıyoruz.
26 - Yazımızı yazdıktan sonra "Layer>Layer Style>Drop Shadow" dan gerekli efektleri veriyoruz.
Buraya ayrıntılı girmeyeceğim. Yukarıda anlattım çünkü. Yazımıza şekil verilmiş hali aşağıda.
- Resim Silinmiş.
Konu eskidi. Arka sayfalara kaydı. Konuyu baştan sona yeni bir anlatımla anlatacağım.
1 - "File>New" diyerek (500x500) formatında yeni bir dosya açalım.
2 - "Rectange Tool" ile sahnemize aşağıdaki gibi bir şekil çizelim.
- Resim Silinmiş.
3 - Yukarıdaki menüden "Layer>Layer Style>Drop Shadow" 2 tıklayın. Karşınıza aşağıdaki pencere çıkacaktır.
- Resim Silinmiş.
5 - Açılan pencereden sol tarafta "Gradient Overlay" a tıklıyoruz. Ayarları aşağıda.((((Renk Kodları: "#22bbe7" ve
"#0c7897" )))))
- Resim Silinmiş.
6 - Sonuç aşağıdaki gibi olacaktır.
- Resim Silinmiş.
7 - Yine pencere açıkken "Stroke" seçiyoruz. Renk olarak "363636" belirliyoruz. Ayarlar aşağıda.
- Resim Silinmiş.
8 - Şekillendirmeye devam ediyoruz.
9 - Yandan "Inner Glow" seçiyoruz. Renk kodu olarak "#5fc9e8" kullanıyoruz. "Blend Mode" > Normal yapıyoruz.
Detaylı resim aşağıda. Aşağıdaki resme göre ayarlıyoruz.
- Resim Silinmiş.
10 - Pencereyi kapatmadan son kez "Bevel and Emboss" a tıklıyoruz ve ayarları aşağıdaki gibi yapıyoruz.
Size: 100px ve Soften:0 olacak. Detaylı resim aşağıda mevcuttur.
- Resim Silinmiş.
11 -Sonuç aşağıdaki gibi olmalı,olmak zorunda. :)
- Resim Silinmiş.
12 - Şimdi aşağıda da anlattığım gibi yeni bir layer(katman) oluşturun.
- Resim Silinmiş.
13 - Şimdi oluşturduğunuz katmana bir kez tıklayın. "CTRL" 'ye basılı tutun ve hemen altındaki
katmanı (şeklimiz) seçin. Göreceksiniz ki iki katman da "seçili" hale gelecek. Daha sonra "CTRL+E"
yaparak bu iki katmanı birleştiriyoruz.
14 - Aşağıdan gösterdiğim aracı (Dodge tool) seçiyoruz. Yukarıdan da benim seçitğim fırçayı
seçiyoruz. Detaylı resim aşağıda.
- Resim Silinmiş.
15 - Şeklimizin üzerine darbeler atarak güzel bir şekil yapmaya çalışıyoruz. Ben aşağıdakini yaptım.
Bu işlemi yaparken dilediğiniz fırçaları kullanabilirsiniz.
- Resim Silinmiş.
16 - Şimdi internetten güzel bir resim bulalım. Ben aşağıdaki resmi buldum. İlk ders için bunu kullanmanız
daha mantıklı olacaktır.
Resmi görmek için tıklayın; http://www.softpedia.com/screenshots/Milla-Jovovich_1.png
17 - Daha sonra resmimizi açıp şeklimizin bulunduğu dosyaya atıyoruz. Resim aşağıda.
- Resim Silinmiş.
18 - Resmin katmanı seçiliyken "CTRL+T" yaparak resmi uygun boyutlara getiriyoruz.
Ben bunu önceki resimde yapmıştım. :)
19 - Resmi şeklin uygun bir yerine koyup modunu "Overlay" yapıyoruz. Detaylı resim aşağıda.
- Resim Silinmiş.
20 - Daha sonra şeklimizin buldunduğu katmanı seçiyoruz. "Rectungalar Marque Tool" adlı aracımızı seçiyoruz.
Şeklimizin tamamını seçiyoruz. Resim aşağıda.
- Resim Silinmiş.
21 - Şimdi burasını iyi okumalısınız. Seçtiğiniz bölgenin üstüne ""Rectungalar Marque Tool" ile sağ tıklayıp,
"Select Inverse" yapıyorsunuz. Böylece seçimi tersine çevirmiş oluyorsunuz.
22 - "Select Inverse" yaptıktan sonra üstteki kadınımızı seçiyoruz. Katmanını seçiyoruz daha doğrusu.
Üstteki katmanı seçtikten sonra "Delete" tuşuna basıyoruz ve böylece de dışarıda kalan bölgeleri silmiş
oluyoruz.
23 - Şimdi yine "CTRL" tuşuna basılı tutarak iki katmanı da seçiyoruz. Daha sonra "CTRL+E" yapıyoruz
ve iki katmanı birleştiriyoruz.
24 - Dilerseniz üzerine fırça kullanarak şekiller oluşturabilirsiniz. Ben oluşturmadım.
25 - Şimdi yazı yazma aracımızı seçiyoruz ve nickimizi yazıyoruz.
26 - Yazımızı yazdıktan sonra "Layer>Layer Style>Drop Shadow" dan gerekli efektleri veriyoruz.
Buraya ayrıntılı girmeyeceğim. Yukarıda anlattım çünkü. Yazımıza şekil verilmiş hali aşağıda.
- Resim Silinmiş.
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: