![]() |
Koyun can derdinde kasap et derdindeArcadia demiş ki:Yeni server bir an once gelsin :p
Katılıyorum. Suan İsroda Neden Player Sayısı Düştü? Botlar Ban Yiyince Her server 1.5 bin Player Oluyor dahada az.NiNCaSu demiş ki:Hayalimdeki Silkroad Online:
-8 Dg'deki eşitlik yok.Euro charlar ile chine charlar arasında çok fark var.Kaldkı ki wariror char.Buildlerde eşitsizlik söz konusu.
-Char hacklenme olayları.Artık bunlar çok basitleşti.En basiti sitemizde görüyorsunuz.%100 güvenli bir sistem getirilmeli.
-Adamlar artık +15 basar oldu.8dg'de +5 silahı bulan adamlar öpüp başınakoyuyordu.Alchemy'lerde büyük sıkıntı var.En önemliside bu.
-Artık herkez de sox itemler mevcut.(Sox=nova,sun,som,sos)Artık her serverdaki charların %90'nında nova var.8dg'de böylemiydi?Belirli kişilerle sun,som,sos olurdu.O insanlarda herkez tarafından tanınırdı.Şimdi bu eşitlik bozuldu.Nova geldi heryerde düşmeye başladı.Herkez artık novalı.
-Silkroad online artık tamamen ticaret amaçlı bir oyun oldu.Herşey para demek artık.Eskiden insanlar 5m biriktirmek için nelerini harcarlardı.Şimdilerde herkezde 1bil gold var.
-Eski etkinlikler yok.Herşey artık çok basit yadırganmış bir oyun halini aldı.Herşey artık aynı.Değişik etkinlikler yok.Her aynı şeyler.
-Son günlerde oyundaki herşey silk ile alınmaya başladı.Herşey real paraya dökülmeye başladı.
-Premium sistemi artık çok kötü.Eski sistem daha iyiydi.Aynı silk ücretini ödüyoruz.Ama ortada hiçbirşey yok.Önceki premüum sistemi çok güzeldi.
-Şimdiki job sistemi berbat ötesi.Thief hunter sınırlaması olmamalı.Player istediği zaman hunter yada thief olmalı.
-Pvp sistemi.Resmen şoklardayım.Eskiden downhang nasıldı çok iyi bilirsiniz.
-En çok'da 8 dg'yi özlüyorum.Sırf bu yüzden bu oyunu bıraktım.Artık ayda yılda bir giriyorum.Charım 107 lvl'de kaldı.Kasasım bile gelmiyor.Çünkü Silkroad Online artık yavaş yavaş kaybetmeye başladı.Oyunda eşitliğe dair hiçbirşey yok.5,5 senedir oynadığım oyunu resmen bıraktım.Bence Silkroadonline.net ve Joymax.com kendine bu anlattıklarımdan pay çıkarmalı.
Umarım kafanızı şişirmemişimdir.Kendi düşüncelerimdir.İyi forumlar...
Bazıları çok mantıklı ama bazıları da çok saçmaSeydunA demiş ki:-Stall limiti 999m kaldırılmalıdır hepimiz değerli itemlerin kaç m den gittiğini ve servarlarda dolandırıcılık olduğunun farkındayız joymaxda farkında olmalı.
-Eski dressler günlük olarak alınmamalı süresiz alınmalı ve hepsi geri gelmeli böylece joymaxda fena para kasanır zaten onlarında isteği para kazanmak.
-Pwp artık samar önlerinde yapılmamalı joymaxın bir arena yapması gerekiyor pwp yapıcak karakterler oraya gitmeli ve yeni pwp sistemi gelmesi gerekiyor mesela benim çarımın adı A arenada B adlı çarla pwp yapmak istiyorum ona exchange atar gibi pwp yapmak istiyormusun diye bir uyarı yollanmalı karşı tarafta kabul edilirse pwp yapılmalı bu hem servarlardaki noobluğu önler bizde mutlu oluruz çarına çok güvenenlerde olabilir bu exchange gibi atma olayı 3-4 karakterlede aynı anda yapılabilmeli :)
-Eski premuımlar geri gelmeli 30 günlük sp ticketları exp ticketları geri gelmeli bu yeni gelenler çok pahalı joymax artık bizi fazla sömürmemli zaten hep sömürüyorlar bari karşılığını alalım 2 saatlik 1 saatlik scroollara kaldıysak vay halimize tuvalete girdiğimizde para çıkarmıyoruz.
-Artık lwl gapı gelmemeli diye düşünüyorum 110 kalmalı oyun kimse lwl kasmak istemiyor.
-Ongdaki slotlar çoğaltılmalı ong farm yapan arkadaşların derdini tasasını çok iyi biliyorm o aradaki yerlerde güvenli bir slot olmalı çarları koyabileceğimiz canavarların gelmeyeceği joymax bunu düşünüp yapmalı onglarda hep seri slot olmalı.
-Skill total gap kalkmalı bence böylelikle insanlar bir str çarı açtığında warrior+rogue+cleric+bard kullanabilmeli bu biraz saçma bir fikir ama oyun daha zevkli olabilir diye düşünüyorum yenilikler getirmek şart.
-Mikro ödemede fiyatlar biraz daha düşürülmeli tamam kolaylık olduğu için biraz fiyatların fazla olması normaldir o konuda joymax haklıdır ama normalde 300 silkin 45 tl olduğu bir ülkede mikro ödemeyle 75 tl ye satılması abartılı 55-60tl iyidir diye düşünüyorum.
-Yeni etkinlikler gelmeli o etkinliklerden dressler pre pluslar nova itemler vb. çıkmalı bu etkinlikler zor olmalı biraz çünkü zor olmassa joymaxcığımızda para kazanamaz dress den pre plusdan para kazanıyor zaten.
-İtemlere knight daki gibi kilit gelmeli şifre yani böylelikle çar soymaları azalabilir.
-Haftada bir gün 3-4 saatliğine item rate ve exp rate 3x-4x olmalı güzel olabileceğine inanıyorum.
-70,80,90,101 atları gelmeli benim çar 101 lwl ama skiller kötü uzak bir slota giderken ölüyor invisible ve noise bastıramadığım için ama 101 atı olsa aldırtırım biner gider 107 lwl lerede.
Söylüyeceklerim şuanlık bunlar aklıma yeni şeyler gelirse yazarım.Bunları admin kardeşim iletebilirsen memnum olurum. İyi forumlar.
ddnet demiş ki:1-chn-eu arası güç dengesizliği var mesela cehhem kadar parry olsa crit yemeler...wrriordaki buflar...euda aldığı her damageyi fazla fazla telefi edip üstüne damage almasını engelleyen 1234567890 adet buf ve gene karşıdaki rakibin elini kolunu bağlayıp defanslarını,ataklarını '''' hiçe sayan '''' 123456789 tane buflar ayrıca sadce pvp,job war v.s için euya verilen bufflar
chnde bunların hiç bir karşılığı yok ki...herşey 14 sn pot olayı yüznden mi ?
hani ben hiç bir zaman eu olmasın demiyorum...eu cahrımda var...ama gerçekten chnlere haksızlık değilmi bu ?
2-70-80 cap dönemi meslek savaşlarına hasret ölecem bu gidişle. hiç bu savaşları görmeden eu charla oyuna başlayıp , hayatında hiç 101+ chnese cahrı olmayan ve üstüne üstlük oyunu bu halde bırakan oyuncular var yahu
şimdi ben böyle oyuncularla dolu bir oyunda chnese charla ne kadar zevk alabilirm?
3-ya party pvp nedir ya? alıyorsunuz 123456789 tane buf ne oldu hadi gel pt pvp ? lan 110a kadar char kas sonra al o bufları birbirinie 110luk charlarla vur 100 200 300 bunun neresi zevkli? hem chnese force neden party pvpde işe yaramıyor ? neden pvpde heal verilmiyor force ile ????
party pvpyi geçtim pt sistemine bakın hele : neymiş +9 lwl üstünde kasarsanız %90 oranında fazla ex gelecekmiş...ulan +9 lwl üstünde parti ile kasabilecek chnese charı varmı dingiller ??
full sosun 8tane blade mi pt kurup +9 lvl üstüne gidecek ?
4-
euda neler var ? :
güçlü damage % deleri...
hertürlü zararını telefi edecek bir cleric buildi...
hızlı atak..
chnde ne var ? :
yavaş atak...
hızlı pot..-ama eular ya pottan hızlı vuruyor yada potun karşılayabileceğinden daha fazla damage atıyor...
az -çok olsada işe yaramayan- damage...
biraz pvpleri izlerseniz ss nukerlerin neredeyse piyasadan silindiğini göreceksiniz...spear nukerlerde tektük varlar...blade char neredeyse yok glavierlerde +105 ancak dayanabiliyorlar...
o videolarda,tanıtımlarda hep nukerleri koyuyorlar...4legend plusta önde bir nuker vardı 9d armor setli..
kayıp dünya legendinde b grade swordu bulunan bir nuker vardı...
artık bu nukerler sadece oradalar...
son olarak şunu söyleyeyim..2010 sro türkiye şampiyonu bir nuker..ancak eu charlar şampiyonada varmıydı?
aslında sağlıklı bir oyuncu açısından 105ten sonra tüm charların eşit olması lazım..ancak euların aşırı güçlü ve avantajlı olduğu bir gerçek...merak ediyorum acaba kaçtana int chnese pvpye çıkabiliyor..yahu ss nuker sadece süs charı oldu mesela..halbuki eskiden bir ss nuker için neler yapılırdı...str bile olsan senden 5 lwl aşağı bir cleric geliyor offring atıyor ve sen ezik o king oluyor... varmı böyle saçmalık...???
nukerim olduğundan böyle nuker ağırlıklı örnek verdim...str chneseler bundan pek farklı değil...
5-
ya eu cahrları kaldırın yada oyunu dengelemek adına silah değiştiğinde buflarıda gitsin yada force eudaki gibi clerice benzer birşey olsun (dolayısıyla mastery lvl sayısı artırılsın ve full 3 build değil 4 build açabilelim -force-) ve chneselerde en azından eular karşısında hem şansı hemde pt ile kaslıma imkanı olsun..
edit : eu cahrlardan değil gaymaxin yaptığı adaletsizliklerden şikayetçiyim...eu charımda var ama oyun chnese charlarla başladı, onlar bu kadar kolay harcanmamalıydı..
herşeyden önce chnese charlar eu charlar karşısında dezavantajlı bu bir gerçek..chnese-eu yarışı yapmıyoruz sadece olana adaletsizlikleri söylüyoruz..bunu akılda tutmak üzere :UnDeFeateD demiş ki:Yukardaki alıntıya cevap:
1.si pt 16snde bir basılıyor.
2.si Avrupa çarda profesyönellik ön planda. örneğim bi çin çar açıyor buflarını hazır başlıyor vurmaya yapması gereken başka bişey yok hep vuruyor hep vuruyor ve bu 1 skill barla sırayla 0-9 arası yapılabilecek bişey. Oysa bi str euda potla bi nukere 10 sn dayanamazsınız. Healle 20 sn dayanırsınız. Adam 30k hpli warriora 20k vuruyor gel doldur o 20kyı potla. 1snde bir basılan potlar yetmezmiş gibi vigorla vs atan çinlilerde var... Dahası bir cleric/rogue cleric/ warrior buildi pvp sırasında (onca laga rağmen) eline bir clerici alıp heal yapmaya, bir kılıcı alıp vurmaya çabalıyor. Bunlar yetmezmiş gibi onca sp harcayıp upladığım bless spell ve iron - mana skinn buflarını kullandığımda dalga geçiliyorum. Neymiş pvpde iron basılmazmış ! bak bak... Kaldıki iron ve mana skin cleric rod alınca SİLİNİYOR. Bi nuker skin varken 8k, yokken 20k vuruyor. 3 kere vursa yerdesiniz cleric alıp healde yapamazsınız çünkü iron silinir 20k yer oturursunuz.
3.sü 9 lvl üstünde avrupa ptde dayanmıyor. 92 lvl attacker olan 101 pt gördünüzmü hiç? en az 98+ ve ptye 105-108 arası 1 atak daha gerekirki pt zart zurt ölmesin.
4. sü eu daki ezik wiz olmasa taxisine girip kasılınıcak bi char olmazdı. nukerin taxisine kim girer? Girse kaç günde lvl atlar..
5.si Swde chin çar olmasına üzülme sevin. Bi swde 10 tane nova glavie var 5 tane glavie char var. 300m e nova alıp çık vsde göster gücünü oh ne ala. Ya Eu? bi 2h sword 2b onuda bulursan... Silahı bulsan set 1 robe chest kaç b swlerde? chinde 2b kinq set dizersin Euda 2b 1 silah anca alırsın.