Kayıt
11 Kasım 2007
Mesajlar
7.839
Beğeniler
0
Birkaç püf nokta ile günlük batarya kullanım sürenizi uzatabilirsiniz. Uzun ömürlü bir batarya için yapmanız gerekenleri sizler için derledim

Lithium bataryalar eskiden kullanılan Nikel-Metalhibrit bataryalara oranla çok daha dayanıklı olsa da, mobil cihazların bataryaları ancak iyi bir bakım ile daha fazla dayanabileceğini aklınızdan çıkarmayın.
- Öncelikle şunu bilmekte fayda var. Bataryanın hassas olan elektroniğine zarar vermemek için sadece orijinal şarj kitleri kullanın.

- Cep telefonunuzu yüksek sıcaklıklardan koruyun. Mesela asla yaz aylarında araba içinde bırakmayın. Bu yerlerde sıcaklık 60 derecenin üzerine çıkabilir. Ayrıca doğrudan güneş ışığı da bataryaya zarar verireceğini unutmayın.

- Eğer bir Lithium bataryayı uzun süre kullanmayıp saklayacaksanız yarı-boş hale getirin ve 15-18 derece sıcaklıkta saklayın. Bu bataryayı korur. Tekrar kullanmadan önce bataryayı tamamen şarj edin.

- Titreşim tam bir enerji-canavarıdır. Gerçekten gerekli olduğu anlarda kullanım pilin normalden fazla dayanmasını sağlayacaktır. Sesli modda titreşimi açmak daha fazla pilden harcayacaktır.

- Gün ışığında ekran-aydınlatmasını kapatın. Artık birçok cep telefonu ekran aydınlatmasını ayarlama imkânı sunuyor. Ekran aydınlatmasnını ne kadar azaltırsanız o kadar tasarruf edersiniz ve batarya süreniz de artmış olur.

- Oyunlar büyük oranda enerji kaybına neden olur. Eğer oyun oynama alışkanlığınız varsa, ya tuş seslerini kapatın, ya da titreşim, aydınlatma gibi pilden ***üren özellikleri kapatın.

- Sinyal seviyesinin düşük olduğu mekanlarda yada sinyal seviyesini azaltacak durumlarda görüşme yapmaktan kaçının. Telefonunuz sinyal kalitesini korumak için daha güçlü gönderim yapmaya başlayacağından, sonuç olarak enerji tüketimi artmış olur.

- Son olarak, eğer cep telefonunuzu uzun bir süre kullanmayacaksanız cihazı kapatın.
 
Yukarı Alt