Midbroke

Bilgiliyim
Biosu açtım . ama reset atıyor paso . cd den önyükleme için bir tuşa basın bile çıkmıyor . akşam arkadaş gelsin staja gitmiş ona baktırayım bide . onun donanım parçalarıyla deneriz sorunu buluruz herhalde .

ok deneyin bir.

Ha olası birşeyde:

rameri sök, ram slotlarını süpür, geri tak ramleri sonra birde öyle dene.

belirsizzzzz

Aileden
Aynı benim başıma geldi wah açtım pc içini temizledim ram ekran kartı fan fepsini temizledim sonra açıyorum 15-20 saniye sonra reset atıyordu.Sonra tekrar açtım pcyi hepsini tekrar çıkarıp tekrar taktım.Bu sefer atmadı.Yani parçalar tam oturmamış olabilir.Isınma diyicem ama değildir.Parçalar tam oturmamıştır bir dene bakalım.

drotalion demiş ki:
99%.

Isınma olsa ilgisayar otomatik shutdown eder, gücüde keser.
:D benim pc bazen kendi kapanıyor glaiba sabaha brakıyom botu baktm kapanmıs:D ya ewdekinler kapıyor ya kendisi kapanıyor ewdekinlere soruyom ben kapatmadm diyorlar:S

RoyalFlush

Bilgiliyim
bence büyük ihtimalle bios pili yüzünden oluyor tüm olanlar.yenisini almanı öneririm 2-3 lira bişi zaten en fazla.eğer olmassada yedek dursun elbet birgün lazım olacaktır.

eski bilgisayarımda her sene mama istiyordu her sene mama alıp veriyordum düzeliyordu.

a4_tech demiş ki:
bence büyük ihtimalle bios pili yüzünden oluyor tüm olanlar.yenisini almanı öneririm 2-3 lira bişi zaten en fazla.eğer olmassada yedek dursun elbet birgün lazım olacaktır.

eski bilgisayarımda her sene mama istiyordu her sene mama alıp veriyordum düzeliyordu.
bios pili biterse bilgisayar açılırken reset atmaz,kapanır öyle kalır.

Midbroke

Bilgiliyim
BaTTeRST demiş ki:
ısınma olsa öyle olmaz diye tahmin ediyorum benimki gibi olmuştur parçalar tam oturmamıştır. :/
:mrgreen: Söylesem mi söylemesem mi acaba . İşlemci fanı yerine tam oturmamış arkadaş geldi biraz baktı . Bana elletmedi tabi :D Tornavidayla uğraştı biraz adam akıllı taktı yerine açıldı bilgisayar :mrgreen: Şuanda kendi pc ' mden extraloob ' a bağlanıyorum . Özlemişim be :mrgreen:

Geçenlerde Bilgisayara format atıyordum tam ortasında elektrikler gitti biraz bekledim geldi
tam açıyorum 5-10 saniye sonra restart hep böyle arka arkaya format yarı da kaldı bi tamamlayamadım. akşama kadar ugrastım cd taktım cıkartım felan filan uzun ugraşlar sonucunda formatı tamamladım.
ondan sonra arada bir Bilgisayarı açarken reset atmaya başladı.Sorun hala devam ediyor
Çözümünü biliyorum:Format atmak

Anlatmak istedigim reset atma sorunu Windowstan kaynaklanıyor fir format herşeyi çözer ( Tabi reset atmassa :mrgreen: )

Respect demiş ki:
Geçenlerde Bilgisayara format atıyordum tam ortasında elektrikler gitti biraz bekledim geldi
tam açıyorum 5-10 saniye sonra restart hep böyle arka arkaya format yarı da kaldı bi tamamlayamadım. akşama kadar ugrastım cd taktım cıkartım felan filan uzun ugraşlar sonucunda formatı tamamladım.
ondan sonra arada bir Bilgisayarı açarken reset atmaya başladı.Sorun hala devam ediyor
Çözümünü biliyorum:Format atmak

Anlatmak istedigim reset atma sorunu Windowstan kaynaklanıyor fir format herşeyi çözer ( Tabi reset atmassa :mrgreen: )
ah cihanım ah, son mesajı okusaydında bu duruma düşmeseydin :D

Midbroke

Bilgiliyim
Sağolun . drolation senin gerçek isim ne yav arkadaş olalım . O kadar muhabbet geçti aramızda . :mrgreen: Şimdi Nos ' u deniyeceğim pc ' me . Sağolun tekrardan hepiniz :muck:

Ramlerde hata varsa açılıştaki bip sesi gelmez..

Hdd hatası warsa ki söküp takarken ide kablolarının yerine tam oturmaması ve jumper master ayarından kaynaklanır bunuda jumperini MA master ve biosdan Primary Master ya da Secondary Master olduğundan emin olarak yaparsın..

Hata bu ikisinden kaynaklanmıyorsa geriye 3 ihtimal kalır ki genelde donanımlar bu yüzden restart atar :

Power supply (sigorta) yeterli güç vermez : çözüm yenisini al 13 Ytl.

İşlemci söküp takarken işlemci fanı yerine tam oturmamış olabilir : Fanın yerine tam oturduğuna ve ısınma problemi olmadığına emin ol.

Anakartı kontrol et herhangi bir kondansetörde şişme ram slotlarının yanındaki entegrede koku varsa ..

Makina kendine rest atar..

Maxima demiş ki:
Sağolun . drolation senin gerçek isim ne yav arkadaş olalım . O kadar muhabbet geçti aramızda . :mrgreen: Şimdi Nos ' u deniyeceğim pc ' me . Sağolun tekrardan hepiniz :muck:
bilgisayar mühendisi, üniversitede henüz derslerini görüyorum, hardware veya bilgisayar güvenliği /adminliğe doğru kayış yapmayı düşünüyorum :)

Midbroke

Bilgiliyim
drotalion demiş ki:
Maxima demiş ki:
bilgisayar mühendisi, üniversitede henüz derslerini görüyorum, hardware veya bilgisayar güvenliği /adminliğe doğru kayış yapmayı düşünüyorum :)
ilerde kayarsın adminliğe :mrgreen:

Yukarı Alt