Kalkandelen

Bilgiliyim
Kayıt
13 Nisan 2009
Mesajlar
2.467
Beğeniler
66
Şehir
Antalya
Takımı
Besiktas



Note 5'ten sonra Note serisinde yeni amiral gemisi olan Note 7, kimi iddialara göre Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 7'den psikolojik anlamda geri kalmaması için Note 6 olarak çıkmamıştı. Firmanın kendi kaynaklarına göre ise, Samsung Galaxy S 7'nin mevcut varlığında Note serisinin yeni ürününü '6' olarak lanse etmek eskimiş algısı yaratacaktı.Tüm bu tartışmalar geride kalırken Note 7 ismiyle piyasaya çıkan ürün için şok bir iddia ortaya atıldı.

SAMSUNG GALAXY NOTE 7 ŞARJ OLURKEN YANDI.


Çinde yaşandığı iddia edilen ve Baidu’da yayınlanan olayın fotoğrafları 'Samsung Galaxy Note 7 yanıyor mu?' sorusunu akıllara getirdi. Fotoğrafı paylaşan şahsın iddiasına göre Note 7 şarj sırasında yanarak adeta kullanılamaz hale geldi. Haber ve ilgili görsellerin kısa sürede yayılması sonrasında sosyal mecralarda da büyük bir tartışma yaşanıyordu.

NOTE 7 SATIŞI DURDURULDU.

Samung firması, cihazların ateş aldığına dair haberler üzerine Galaxy Note 7 model telefonları küresel çapta geri çağırmaya karar verdi. Bugüne kadar satılan Samsung Galaxy Note 7 model telefonlar için alınan başvurulardan 35'inde sorun tespit edildiği ve bu tespit sonrasında ürünlerin geri çağırılarak değiştirileceği açıklandı. Samsung'dan yapılan açıklamada kullanıcıların güvenliğinin kendileri için çok önemli olduğu ve cihaz değişimlerinin önümüzdeki haftalarda yapılacağı da bildirildi. Bu arada Samsung ürünün satışını durdurdu.

Güney Kore kaynaklı başka bir iddiaya göre de; Samsung, yeni modelinin operatörlere sevkıyatını durdurmuştu. Bu hafta başından bu yana LG U ve Sk Telecom gibi operatörler Galaxy Note 7 modelini tedarik edemiyor. Yaşanan bu sıkıntının ne kadar süreceği ise bilinmiyor.

TÜM NOTE 7'LER RİSK ALTINDA MI?

Henüz bu durumun tüm Galaxy Note 7'ler için kronik olduğunu söylemek imkansız. Ancak yaşanan bu gelişmelerle ilgili olarak korkuya kapılan Note 7 kullanıcıları için küçük bir hatırlatma yapalım. Bu aşamada risk grubu içerisinde yer almamanız için dikkat etmeniz gereken ön önemli husus cihazınızı orjinal şarj ekipmanlarıyla kullanmak. Ayrıca Samsung'dan gelecek açıklamaları da dikkatle takip etmeniz sizin için faydalı olacaktır.

Genelde bu sorunun en önemli sebebi orijinal olmayan bir adaptör kullanılması. Micro USB’yi USB C’ye dönüştüren adaptörün orijinal ürün olmaması nedeniyle yaşanabildiği bilinen bu durumun sonuçlarına ait fotoğraf olayın ciddiyetini de ortaya koyuyor. Note 7’nin içerisinde bulunan 3300 mAh kapasiteli batarya adeta bir alev topuna dönüşmüş.




 
Kayıt
27 Ağustos 2010
Mesajlar
369
Beğeniler
73
Topladılar note 5 düştüm bende note8 hoşuma gitmedi beklemedeyim.
 
Kayıt
17 Kasım 2016
Mesajlar
3.162
Beğeniler
466
Kayıt
11 Mayıs 2007
Mesajlar
20.770
Beğeniler
258
Şehir
İstanbul
Takımı
Besiktas
Ula bi iPhone'dan Samsung'a geçiş yapsam mı ? diye aklımdan geçirdim, koca şirket batmak üzere :mrgreen:
 
Yukarı Alt