(Sol: Tuna Aras, Pazarlama, Sağ: Serhat Soylu, Ürün müdürü)
Cihan Ağagişi: Merhabalar Serhat Bey, Öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Serhat Soylu: Merhaba Cihan Bey, asıl bizlerle ropörtaj yapma isteğiniz için tüm Allods ekibi adına ben teşekkür ederim.
Cihan Ağagişi: Bize kendinizi tanıtabilir misiniz ?
Serhat Soylu: 31 yaşındayım, doğma büyüme istanbulluyum. İstanbul üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi işletme bölümü mezunuyum. Üniversite bittikten sonra yüksek lisans eğitimi için Almanya’ya geldim. Hamburg üniversitesi’nde yüksek lisansımı tamamladıktan sonra uzun zamandır göz kırptığım online oyun dünyasına Mail.Ru Games GmbH ile giriş yaptım. Farklı oyunlarda farklı kademelerde yöneticilik yaptıktan sonra Allods Online projesini üstlendim. O günden beri de Allods Online’la yatıp Allods Online’la kalkıyorum.
Cihan Ağagişi: Bize Allods Online yayıncısı olan Mail.Ru şirketinden kısaca bahseder misiniz ?
Serhat Soylu: Mail.Ru Rusça konuşulan ülkelerdeki en büyük internet şirketi olmasının yanı sıra aylık küresel tekil ziyaretçi rakamlarına göre Rusya’da lider konumundaki internet şirketi. Rusya’da en çok kullanılan e-posta hizmeti olan mailto:[email protected]‘nun yanı sıra Mail.Ru Agent ve ICQ olmak üzere en büyük iki anında mesajlaşma hizmeti ve en büyük iki sosyal ağı işletiyoruz. Tüm bunlara ilaveten Mail.Ru Group Rusya’daki en büyük online oyun şirketidir. Online oyun portföyümüzde 50 adet istemcili ve tarayıcı tabanlı oyun mevcut. Ayrıca 80’in üzerinde sosyal ağ oyununa sahibiz. Mail.Ru Group, Facebook, Groupon ve Zynga’da hissedar konumundadır.
Cihan Ağagişi: Mail.Ru’nun Allods’u Türkiye’ye Türkçe yayınlamasının ardından bir kaç ay geçti, ilk tepkiler sizce nasıl, nasıl gidiyor oyun?
DEVAMI İÇİN ; http://www.wahrenheit.com/genel/allods-online-wahrenheit-ozel-roportaj
Röportajlarımız devam edecek, 4 tane yeni röportaj yolda, sizler için oyun şirketleri ile iletişimde olmaya devam edeceğiz. Bizi takip edin 😘