Icerige atla
Extraloob

ürün elektrik kullanımı

· 2 Yanıt · 1.5K görüntüleme
ExcI
ExcI OP ⭐ 10y
Birim fiyatı elektrik şirketine, Tarife Grubuna, Kullanım yerine(mesken) göre farklılık gösterebilir.

Makina üzerindeki Watt değeri veya varsa güç adaptörü üzerindeki OUTPUT Volt * Amper = Watt değeri

1.000 Watt : 1 kWh
Birim fiyatı * Tüketim (kWh) + Dağıtım bedelleri, vergiler, fonlar vs....

Örnek: Laptop güç adaptöründe Input 100 – 240V ~ 50/60Hz 2.0A ve Output 19V = 6.92 A yazıyor ve bataryasında 10.8V - 4700mAh = 50wH yazıyor.
Ben dedik ki Output tüketim hesaplamasında kullanılır yani 19x6.92 zz 131W eder. Hesaplanan bütün watt değerleri aksi belirtilmedikçe saatliktir . Bilinmesi gereken husus laptopun bir saatte en iyi performansla kullanıldığında en fazla 131W harcayacağıdır.
2 Yanıt
ExcI
ExcI OP ⭐ 10y
Cep telefonlarının ne kadar elektrik harcadığı hep dikkatlerimizden kaçan bir soru… Sürekli elimizde cebimizde ve sürekli şarjı biten bu aletlerin dünyada bıraktığı karbon ayak izlerini birkaç küçük notla sizlere aktaralım:

• Genel olarak uzmanlar yaptıkları araştırmalarda bir akıllı cep telefonunun yılda 40 kwh elektrik harcadığını bulmuşlar
  • Digital Power Group isimli bir araştırma şirketi; Siri, YouTube gibi uygulamaların kullanılması ve ayda 10 gigabyte data indirilmesiyle akıllı telefonlarını yılda 300 kwh elektrik kullandığını öne sürdü
  • Bir iPhone üretimi için 500 kwh elektrik tüketiliyor
  • Bir buzdolabı üretimi için 1.000 kwh elektrik harcanıyor. Ancak cep telefonları buzdolaplarından daha sık değiştirildiği için akıllı telefonlar buzdolaplarından daha zararlı çevreye
  • ABD’deki Electric Power Research Institute araştırmasına göre iPhone 4 şarj etmek ABD elektrik fiyatlarına göre bir yılda 38 sente malolurken evin buzdolabı 65.72 dolarlık elektrik harcıyor. Bir masaüstü bilgisayarın yıllık elektrik harcaması 28.21 dolarmış.
  • Çok enteresan bir diğer araştırma ise 1 gigabyte büyüklüğündeki datanın GSM ağında indirilmesinin enerji boyutu: santralından baz istasyonlarına, cep telefonuna kadar tüm yönleriyle bakıldığında 2 kwh elektrik harcanmasına neden oluyor. Bunun 19 kwh boyutlarına kadar çıktığını iddia eden kuruluşlar da mevcut

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: