Icerige atla
Extraloob

Tuzdan neler yapılır ?

· 16 Yanıt · 7.4K görüntüleme
P
Geçen gün televizyonda gördükten sonra sizlerle paylaşmayı kafama koymuştum. Nette uzun bi uğraş sonucu aradığım bilgilere ulaştım .

Konumuz Wieliczka. 700 yıllık bir tuz madeni. Unesco tarafından korunmaya alınmış ve yıllık ziyaretçi sayısı : 200.000
wieliczka_salt_mine_26.jpg

Aşağıya tabii ki asansörle iniyoruz 😎 İneceğimiz derinlik ise 135 Metre. (Yaklaşık 40-45 katlı apt demek bu)
wieliczka_salt_mine_25_elevator.jpg
Polonya'da Krakow' a yaklaşık yarım saat uzaklıkta Wieliczka. Ve şu an müze olarak kullanılıyor. Yerin 135 metre altına iniyorsunuz. Her yer tuzlar oyularak yapılmış. Girişe bir göz atın ;
kopalnia-soli-wieliczka.jpg

İçeride ki hemen herşey tuzdan. Duvarlar , süsler , heykeller hatta avizeler bile. Üstelik heykel dediğim de yabana atılacak şey değil burada
wieliczka_statues_col.jpg

Daha da aşağıya indiğimizde bir kilise bile bulabiliyoruz madenin içinde

Hatta en altında restaurant bile var 😄

İçeriye rehbersiz girmek yasak tabii ki. Çeşitli dillerden rehber kiralıyabilirsiniz. İçeri kamera veya fotoğraf makinası sokmak isterseniz de giriş ücretinden ayrıca bi para ödemeniz gerekiyor.

Bir kaç kare daha ...

Wieliczka-Salt-Mine-User-Album-001.jpg

DSCF0069.jpg
Dosyalar (6)
16 Yanıt
T
Tuborg ⭐ 18y
Woww Süper Bişe Gitmek isterdim Kim İstemezki 😉
W
Wanksta ⭐ 19y
Tebrikler hacım güzel bi topic yapmışsın ellerine sağlık beni nezaman gezdirmeye götüreceksin oraya 😁 😈
P
Tebrikler hacım güzel bi topic yapmışsın ellerine sağlık beni nezaman gezdirmeye götüreceksin oraya 😁 😈

Büyüyünce 😁
Chorus
Chorus Yönetici ⭐ 19y
maden ocağı, içeride ki şartlar uygun tabiki tek şey bir heykeltraşın işlemesine bakıyor ha tuz ha taş fark etmez ikiside maden.
A
addIcFb ⭐ 19y

Büyüyünce 😁

Beni 🙄 😁

Çok güzelmiş pol Saol 😘
J
😄 gerçekten güzel
P
maden ocağı, içeride ki şartlar uygun tabiki tek şey bir heykeltraşın işlemesine bakıyor ha tuz ha taş fark etmez ikiside maden.

Doğal bir tuz madeninin içinde böyle bir yapı olması hoşuma gitti. İçinde bi futbol sahası eksik 😁
C
ChrsNYC ⭐ 18y
evet tvde bende gördüm hatta nazi kapmlarıda vardı
gerçekten gidilecek yerlerden biri 😄
H
HellBoys ⭐ 19y
Polonya mmm belki bu yaz gidebilirim bi okullar kapansında bi bakacaz aslında amerikadaki arkadaşımın yanına gidicektim ama onlan beraber gidebiliriz gerçekten güzel bi yer imkanı olan gitsin derim süper yer böyle yerlere gidicen. bu tür güzel yerler vatanı mızdada var. herkezin yurdumuzu gezmesini öneririm
P
Aslında çankırı tuz mağarası vs var ülkemizde haklısın ancak reklam yapılmıyor , tanıtılmıyor. Orayı gezip gören kendi halkı. Oysa tanıtılsa ... Araştırırken gördüm ne güzel yapmışlar heykerlleri oymaları ... Elin adamı Polonya'da ki tesisini Türkiye'de tanıtıyor reklam yapıyor , bizim Çankırı tuz mağarasını bilen yok.
M
Misproject ⭐ 19y
güzelmiş
H
HellBoys ⭐ 19y
Aslında çankırı tuz mağarası vs var ülkemizde haklısın ancak reklam yapılmıyor , tanıtılmıyor. Orayı gezip gören kendi halkı. Oysa tanıtılsa ... Araştırırken gördüm ne güzel yapmışlar heykerlleri oymaları ... Elin adamı Polonya'da ki tesisini Türkiye'de tanıtıyor reklam yapıyor , bizim Çankırı tuz mağarasını bilen yok.

😄 ben biliom 😁
P
pimeys ⭐ 18y
En büyüleyici yeri kilise sanırım, harika bir yer...
P
En büyüleyici yeri kilise sanırım, harika bir yer...

Bir gün götürürüm seni belki 😘
P
pimeys ⭐ 18y
Beraber gitsek harika olur evet... Harika bir ortam...

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: