Icerige atla
Extraloob

Türkçemizi Turkcheleshtiriyorlar xS

· 11 Yanıt · 2.8K görüntüleme
F
Fre3sTyLe OP ⭐ 18y
Tatile gittiğim Tekirdağ/Kumbağ'da gördüğüm manzara önünde şok oldum.Heryer Türkçeden uzak,özentice yapılmış tabelalarla dolu... 😢

11 Yanıt
K
Kobe ⭐ 19y
bizim burda da var bir sürü saçmalık çok üzülüyorum, hele bir öğretmenin formalarınızı mesela bushra (büşra) şeklinde yazdırın demesi çok sinir bozucu
K
Kup ⭐ 18y
Türkçemiz elden gidiyor 👋
I
invaders ⭐ 18y
Türkçemiz elden gidiyor 👋

doğru 👍 👋
O
👋 👋 Güle güle Türkçe 👋
R
Rhea ⭐ 19y
👋 👋 Güle güle Türkçe 👋
O
artık mağaza isimleri gibi yerlerde çok az türkçe kullanılıyor . 😕
B
BaSoryong ⭐ 18y
Yazık bize yaa .... 😞 Bole bir dil var yagınlastrıp gelıstıreceğimize Tam tersini yapıyoruz
C
chipshajen ⭐ 17y
hani " yha - thamm " gibi kelimelere alıştım ama " dürümchü " gibisini ilk defa görüyorum ve açıyorum ..
B
Baha i ⭐ 18y
Ben geçtim bu tabelaları : Devletin resmi kuruluşlarında belediye afişleri ve sanat afişlerinde nedendir bilinmez "her şey " kelimesini birleşik yazılmış yani 😄 imla kurallarına tamamen aykırı 😄 ufak bir şey demeyin devletin resmi kurumu yapıyor bu hatayı 😄
2.biz Türkçe Konuşuyoruz sansakta 😄 çoğu kişi belki bilmez "İnkılap(b)" arapça bir kelimedir has arapça 😄 bunun öz türkçesi "Devrimdir" ama hala devletin eğitim kurumlarında Atatürk inkılapları diye geçer .. burdada nedendir bilinmez Devrim demekten kaçınan bir iradeye sahibiz.
Yani hadi emoca gençliktir yada yabancı kelimelerdir dicemde devletin resmi kurumları dünya kadar yanlışlarla dolu 😄

yani artık sindirmişiz olay sadece Türkçeyi turkche yazmaktan çıkmış içselleştirmişiz .. 😄
M
Milano ⭐ 18y
Ben geçtim bu tabelaları : Devletin resmi kuruluşlarında belediye afişleri ve sanat afişlerinde nedendir bilinmez "her şey " kelimesini birleşik yazılmış yani 😄 imla kurallarına tamamen aykırı 😄 ufak bir şey demeyin devletin resmi kurumu yapıyor bu hatayı 😄
2.biz Türkçe Konuşuyoruz sansakta 😄 çoğu kişi belki bilmez "İnkılap(b)" arapça bir kelimedir has arapça 😄 bunun öz türkçesi "Devrimdir" ama hala devletin eğitim kurumlarında Atatürk inkılapları diye geçer .. burdada nedendir bilinmez Devrim demekten kaçınan bir iradeye sahibiz.
Yani hadi emoca gençliktir yada yabancı kelimelerdir dicemde devletin resmi kurumları dünya kadar yanlışlarla dolu 😄

yani artık sindirmişiz olay sadece Türkçeyi turkche yazmaktan çıkmış içselleştirmişiz .. :D

+1

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: