Denklik için bir belge buldum ne kadar tatmin eder bilmiyorum ;
Spoiler

Merhaba;
Rica ediyorum buraya araştırmadan, bilgi sahibi olmadan yazı yazarak insanların kafalarını karıştırmayın.. !!
Teknoloji fakültelerinden veya mühendislik fakültesinden mezun olan öğrenciler "Mühendis" ünvanı alacaklardır ve imza yetkilerine sahip olacaklardır.
Kısaca mühendislik fakültesinden farkı;
Teknoloji Fakülteleri yeni bir fakülte modelidir ve Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiyede 21 adet Teknoloji Fakültesi Kurulmuştur.
Teknoloji Fakültesi, bünyesinde mühendislik bölümleri ve teknoloji bölümleri olmak üzere iki farklı öğretim müfredatı içermektedir.
Mühendislik müfredatı, öğretim kadrosu ve öğrenci profili olarak, mezunlarının “Mühendis” unvanını iktisap edecekleri tarzda düzenlenecektir.
Teknoloji Fakültesi mühendislik bölümlerinin müfredatı mezunlarına uygulama becerisi kazandırılması öngörülerek diğer mühendislik fakültesi müfredatlarından biraz farklı tasarlanacaktır. Ancak, teorik dersler itibariyle, mühendislik fakülteleri bünyesindeki mühendislik bölümleri müfredatına eşdeğer düzeyde olacaktır.
Uygulama becerisine sahip mühendislik müfredatında Teknoloji Fakültesi öğrencileri; bir yarıyıl işyeri eğitimi (7.yarıyıl) ve ayrıca yaz dönemlerinde 72 günlük endüstri stajı göreceklerdir.
Hukuki statü bakımından; Mühendislik Fakültesi mezunu “Mühendis” ile Teknoloji Fakültesi mezunu “Mühendis” unvanı arasında hiçbir fark söz konusu olmayacaktır.
Teknoloji Fakültesi mezunu mühendisler de Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliğine bağlı mühendis odalarına üye olabileceklerdir.
Teknoloji Fakültesi mühendislik bölümleri mezunlarının, lisansüstü (Y.Lisans+Doktora) eğitimleri mühendislik fakültelerinde olduğu gibi düzenlenecektir

Teknoloji fakültelerindeki mühendislerin bildiğim kadarıyla imza yetkisi yok ve normal mühendisten alt kademede oluyorsun

Biz boşuna özel ünv e milyarlar döküyoruz o zaman ... ?
mtok fakültesi öğrencileri mezun olunca mühendis yetkisine sahip değillerdi ta ki bu ülkenin kendini akıllı sanan bir kaç zevzegin yasayı değiştirerek bunca sene boyunca zorluklar altında zor dersler altında yetişen mühendislik fakültesi öğrencileriyle aynı yetkiye sadece 100 200 lira ekstradan para ödeyerek sbs düzeyinde bir sınav ile gelmeleri olayı çıkana kadar. Umarım kaldırırlar ki yoksa bu ülkede fen edebiyatçılar gibi ortalıkta zibil gibi boş mühendis olacak.
[ Mesaj mobilden gonderildi Windows Smartphone ]

mtok fakültesi öğrencileri mezun olunca mühendis yetkisine sahip değillerdi ta ki bu ülkenin kendini akıllı sanan bir kaç zevzegin yasayı değiştirerek bunca sene boyunca zorluklar altında zor dersler altında yetişen mühendislik fakültesi öğrencileriyle aynı yetkiye sadece 100 200 lira ekstradan para ödeyerek sbs düzeyinde bir sınav ile gelmeleri olayı çıkana kadar. Umarım kaldırırlar ki yoksa bu ülkede fen edebiyatçılar gibi ortalıkta zibil gibi boş mühendis olacak.
Bu mesaj Avasin rumuzlu uyeden alinti yapildimtok fakültesi öğrencileri mezun olunca mühendis yetkisine sahip değillerdi ta ki bu ülkenin kendini akıllı sanan bir kaç zevzegin yasayı değiştirerek bunca sene boyunca zorluklar altında zor dersler altında yetişen mühendislik fakültesi öğrencileriyle aynı yetkiye sadece 100 200 lira ekstradan para ödeyerek sbs düzeyinde bir sınav ile gelmeleri olayı çıkana kadar. Umarım kaldırırlar ki yoksa bu ülkede fen edebiyatçılar gibi ortalıkta zibil gibi boş mühendis olacak.
Neden fen edebiyat fak. zibidi oldu psikoloji okuyorum ben de 😞
[ Mesaj mobilden gonderildi iPhone ] mobile

Mühendislik tabi ki formüllerden ibaret değildir. Üniversite kültür geliştirme ortamıdır, deneyimi çalışarak üreterek elde edersin. Üniversite sana sadece gerekli olan alt yapıyı verir.
İşsizlik mühendis yada başka mesleklerdeki öğrenci sayısını azaltarak değil onlara uygun iş ortamı yaratmakla çözülür. Ülkemizde mühendisliğe herhangi bir yatırım veya destek olmadığı için jeoloji, harita, çevre gibi mühendislikleri kendiyle alakası olmayan işlerde çalıştırarak ülkeye çok yardımı dokunacak kişileri de törpülüyorlar.

Yanıt yazmak için giriş yapın.
Giriş Yap