Icerige atla
Extraloob

Ne oldu bu pc'ye

· 97 Yanıt · 7.7K görüntüleme
NiNCaSu
NiNCaSu OP ⭐ 19y
Arkadaşlar bugünlerde bilgisayarımdan çok şikayetçiyim.Parça işlerinden de hiç anlamıyorum açıkçası.4 ay önceye kadar sbotla beraber 3 char açabiliyordu, 2gb ram ile.Geçenlerde 4 gb ram aldım ve 3 gün kullandım.Ram sonra yanmış heralde geri garantiye gönderdiler.Şu anda bilgisayarımda 1 gb ram var.Şimdi silkroad'a giriyorum windows mod'a alıyorum,herşeyi kapatıyorum.Bırakın kasmayı char oyuna girdiğimde bilirsiniz ki slow motion vardır,Maykıl amca gibi 😜 yavaş çekimde gidiyor vs vs.Herşeyi geçtim sitemizi açtığımda bile sıkıntı çekiyorum.Ara ara donuyor.Hiş yoktan film izleyeyim diyorum onda bile sıkıntı.Donuyor bazen kitliyor, bazen hayata geri dönüyor. 😁 Bunun sebebi nedir arkadaşlar.Ekran kartı olsa 2gb ram varken 3 char açan kart 1gb ram'da tek char açmayı bırakın youtube'yi bile doğru düzgünüzleyemez hale geldim.Acil yardımlarınızı bekliyorum. daral:
97 Yanıt
T
Kasayı açıp bakabilirsen bi fanlara bakmanı tavsiye ederim. Ama fanlarda bir sorun yoksa ve donanımdan pekte anlamıyorsan bulaşma. Git bir bilgisayarcıya götür baksın 😆
F
frityus ⭐ 17y
Kasayı açıp bakabilirsen bi fanlara bakmanı tavsiye ederim. Ama fanlarda bir sorun yoksa ve donanımdan pekte anlamıyorsan bulaşma. Git bir bilgisayarcıya götür baksın 😆

Şu devirde adam gibi bilgisayarcı bulmak zor . sick1
T
takerisks ⭐ 16y
sisteminde virüs olabilir iyi tarat,ram hdd vs kabloları çıkart yeniden tak,fanlar tozlanmış olabilir temizlik yap ,hiç olmazsa tek deneyebileceğin şey format kalır.
V
volkanka ⭐ 17y
sona kalan ram dede problem olabilir.
NiNCaSu
NiNCaSu OP ⭐ 19y
Ya bu bilgisayarcı elimde kalacak zaten.Pc'yi açıyorum beş dakka sonra donmaya başlıytor.Fanların hepsi çalışıyor şu anda o kadar da cahil değiliz. makara: Anlamadığım sorun ne kaynaklı.
T
takerisks ⭐ 16y
sona kalan ram dede problem olabilir.

evet +1
T
takerisks ⭐ 16y
Ya bu bilgisayarcı elimde kalacak zaten.Pc'yi açıyorum beş dakka sonra donmaya başlıytor.Fanların hepsi çalışıyor şu anda o kadar da cahil değiliz. makara: Anlamadığım sorun ne kaynaklı.

ram da sorun vardır sana ordan çıkma bir ram verip yollamıştır. makara:
E
Explosive ⭐ 17y
Son kalan ram tek 1 gb mi yoksa 512 + 512 mi?

Anakartın ve Ramın Mhz 'ı ne? örneğin 2 gb bile olsa ram 400 Mhz ise ram bir işe yaramaz. Anakartın desteklediği ramları anlanı ve en yüksek Mhz olanını almanı tavsiye ederim.
NiNCaSu
NiNCaSu OP ⭐ 19y
4 cpu 3,20 ghz 2,15 ghz 1gb ram ıntel (R) pentıum(R) şu anda bilgisayar 1 gb ram'i görüyor.
NiNCaSu
NiNCaSu OP ⭐ 19y
Son kalan ram tek 1 gb mi yoksa 512 + 512 mi?

Anakartın ve Ramın Mhz 'ı ne? örneğin 2 gb bile olsa ram 400 Mhz ise ram bir işe yaramaz. Anakartın desteklediği ramları anlanı ve en yüksek Mhz olanını almanı tavsiye ederim.

512+512 takılı hacım.Ona nerden bakıyoruz kac mhz olduğuna açıklarsan ve öğretirsen bilgisayarcıya çökeceğimde yanlışlık varsa bekliyorum. ❤️
E
Explosive ⭐ 17y
Sistemin nedir? DDR mı DDR2 mi? Ram Mhz'ın nedir?

Ramlara Everest programından bakabilirsin yada kasada Ramların üzerinde kaç mhz oldukları yazar.

Bak şöyle bir durumda var;

512 + 512 ram ise bunların Mhz leri farklı ise çakışma yapar ve pc ni aşırı derece yavaşlatır.
NiNCaSu
NiNCaSu OP ⭐ 19y

Hemen bakayım.
NiNCaSu
NiNCaSu OP ⭐ 19y
Didiar 2 makara:
E
Explosive ⭐ 17y

Hemen bakayım.

Yazdığım yazıyı düzelttim. Yukarı bak =)
NiNCaSu
NiNCaSu OP ⭐ 19y

Ramlara Everest programından bakabilirsin yada kasada Ramların üzerinde kaç mhz oldukları yazar.

512 + 512 ram ise bunların Mhz leri farklı ise çakışma yapar ve pc ni aşırı derece yavaşlatır.

EVerest nedir hacım?Banada öğretsen bende baksam bıktım artık bu cafecilerden yediğpim kazıklardan. daral:
E
Explosive ⭐ 17y

EVerest nedir hacım?Banada öğretsen bende baksam bıktım artık bu cafecilerden yediğpim kazıklardan. daral:

Everesti boşver. En basit yolu kasanın yan kapağını söküp ramları çıkartıp bakman =)
NiNCaSu
NiNCaSu OP ⭐ 19y

Everesti boşver. En basit yolu kasanın yan kapağını söküp ramları çıkartıp bakman =)

Tamam bro w8
V
volkanka ⭐ 17y
en güzeli kasayı yan çevir beklet 😄
NiNCaSu
NiNCaSu OP ⭐ 19y
1, slottakı ramda pc2 5300 ddr2 sdram 64mx64 512mb yazıyor.
2, slottakinde 512 pc 533 ddr2 ram 16c 64x4 2882 yazıyor.
ekran kartını okuyabildiğim kadar makara: gigabayte 256 mb yazıyor.
anakartmıdır nedir makara: intel P5S02-X yazıyor.

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: