İyi günler arkadaşlar bugün dükkanda temizlik yaparken temiz güzel mavi bir led ışık buldum usta kendi bilgisayarı için almış ama zor geldiğinden yapmamış al bana kullanırsın dedi. Neyse işin aslına gelirsek ben buna gücü nasıl vereceğimi bilmiyorum 12 watt ile çalışır falan dedi sanırım tam hatırlamıyorum fazlası yakıyormuş galiba. Şimdi ben bunu kasaya yapıştırıcam fakat 12 watt şarz aleti bulabilir miyim bildiğim kadarıyla çoğu şarz aleti 9 watt, yada başka bir şey ile çalıştırabilir miyim ?
Led ışık(başlık yanlış yere olabilir)
· 13 Yanıt · 3.1K görüntüleme 0 okuyor
13 Yanıt
Elektrikten hiç anlamam açıkçası ama ledi muhtemelen güç kaynağının kablolarına bağlaman gerekiyor diye düşünüyorum.Bu arada bağlamanı tavsiye etmem boşuna sıcaklığı arttırır ve geceleri göz alır .

bilgisayarın içinde o kabloları bulursun :)) toprak ve 12v kanalını kullanabilirsin :)) 5v ise ledler 5v ve yanındaki toprak kanalını kullanabilirsin :))
Tavsiye etmiyorum hacım kısa devre sonucunda kasayı kapatıyo bi ara bende denemiştim ama belirli bi süreden sonra sıkıyor insanı .
[F MS]
Acıya Kilitlenmiş duygularımın, tek anahtarı senin gözlerin gülüm hadi gel canlandır bu serseriyi..
Bu mesaj Kemalist rumuzlu uyeden alinti yapildi
Usta çok fazla yapmayacağım ya sadece üst tarafa gömme ışık gibi yapacağım. 😁
Elektrikten hiç anlamam açıkçası ama ledi muhtemelen güç kaynağının kablolarına bağlaman gerekiyor diye düşünüyorum.Bu arada bağlamanı tavsiye etmem boşuna sıcaklığı arttırır ve geceleri göz alır .
Usta çok fazla yapmayacağım ya sadece üst tarafa gömme ışık gibi yapacağım. 😁
Bu mesaj Egoist rumuzlu uyeden alinti yapildi
Usta benim o güç kablosunda 2 sarı 2 kırmızı 4 siyah var. 😁
bilgisayarın içinde o kabloları bulursun :)) toprak ve 12v kanalını kullanabilirsin :)) 5v ise ledler 5v ve yanındaki toprak kanalını kullanabilirsin :))
Bu mesaj Ufck rumuzlu uyeden alinti yapildi
Bi denemek istiyorum heves yaptım. 😁 🤤
Tavsiye etmiyorum hacım kısa devre sonucunda kasayı kapatıyo bi ara bende denemiştim ama belirli bi süreden sonra sıkıyor insanı .
Bi denemek istiyorum heves yaptım. 😁 🤤
Bu mesaj Cool Angel rumuzlu uyeden alinti yapildi
sıkıntı yok sarılardan geçen +12v
kırmızılardan geçen +5v
toprak hattı da hep siyahtır...
evrensel renkleri budur bilgisayar psu kablolarının 😘
Bu mesaj Egoist rumuzlu uyeden alinti yapildi
sıkıntı yok sarılardan geçen +12v
kırmızılardan geçen +5v
toprak hattı da hep siyahtır...
evrensel renkleri budur bilgisayar psu kablolarının 😘
https://www.google.com.tr/search?biw=12 ... 1&tbm=isch
Atx powerların çıkış renklerini burada bulabilirsin.Şerit ledler 12volt ile çalışır. Ledin yönü vardır ters takarsan ışık vermez bi zararda görmez. Deneyerek bulabilirsin yönünü.
Atx powerların çıkış renklerini burada bulabilirsin.Şerit ledler 12volt ile çalışır. Ledin yönü vardır ters takarsan ışık vermez bi zararda görmez. Deneyerek bulabilirsin yönünü.
Kablonun birini sarıya diğerini nereye takıcam siyahamı kırmızıya mı ?
Siyah
Siyahın ikisi de fark etmez dimi.
Tüm siyahlar Şasedir yani eksi (-)
Yanıt yazmak için giriş yapın.
Giriş Yap