arkadaşlar Win7 64bit 4 gb ram pcim var. Fakat kullanılabilir ram miktarı 1,93 olarak gösteriyor :!!&%&! . Nasıl tamamında yararlanabilirim. Şimdiden teşekkürler ❤️ Ati ekran kartı
Kullanılabilir Ram Sorunu
· 10 Yanıt · 4.4K görüntüleme 0 okuyor
10 Yanıt
1-) Windows'u etkinleştir güncellemelerini yap.
2-) Windows starter ise , Ultimate sürüme geç.
3-) Boot ekranındaki gösterilen ram miktarını kontrol et.4 GB göstermiyorsa sistemsel bir problemin vardır.
4-) Bilgisayarım >> Sistem Özelliklerinden bakıyorsun değil mi ram miktarına ?
3-) Boot ekranındaki gösterilen ram miktarını kontrol et.4 GB göstermiyorsa sistemsel bir problemin vardır.
1-) Windows'u etkinleştir güncellemelerini yap.
4 gb ram 1.93 kullanılabilir yazıo
İlk iki şıkkı yapacaksın o zaman.
İlk iki şıkkı yapacaksın o zaman.
home premium kullanıyorum
BIOS içinde Memory Remapping diye bir ayar var, tabi markadan markaya bu ayarın ismi değişebilir, bunu aktif hale getir.
BIOS içinde Memory Remapping diye bir ayar var, tabi markadan markaya bu ayarın ismi değişebilir, bunu aktif hale getir.
Biliyorum ama sadece asus anakartlarda varmış benim BIOS da yok.
Güncellemeler yapıldı ama düzelmedi.
Yardım edebilecek yokmu hp servisiyle görüştüm onu değiştiremezsiniz dedi kuzenimdede aynı laptop var onda böyle bir sorun.
--KESİN ÇÖZÜM--
İşletim sisteminizin ne olduğunun önemi olmadan sisteminizde yüklü ne kadar ram varsa kullanmasını sağlayabilirsiniz..
Tüm gün bu sorunun çözümü için araştırma yaptım. Sistemimde 4GB ram takılı fakat sadece 2.93'ünü kullanabiliyordum.
Microsoft'un sitesinden bir kullanıcının bulduğu bir yamayı kurdum ve şu an sistemimde olması gerektiği gibi 4GB ram kullanabiliyorum...
[link=http://social.microsoft.com/Forums/tr-TR/windowstr/thread/81c7ac74-c28f-4861-ab73-9ef096ca86af]Ram Yaması[/link]
- Bu sayfada en altta verilen linkteki yamayı indirip çalıştırın.
- Y harfine basın
Bittiğinde Enter a basın.
Bilgisayar restart olacak ve takılı bütün ram lerinizi kullanabileceksiniz
İşletim sisteminizin ne olduğunun önemi olmadan sisteminizde yüklü ne kadar ram varsa kullanmasını sağlayabilirsiniz..
Tüm gün bu sorunun çözümü için araştırma yaptım. Sistemimde 4GB ram takılı fakat sadece 2.93'ünü kullanabiliyordum.
Microsoft'un sitesinden bir kullanıcının bulduğu bir yamayı kurdum ve şu an sistemimde olması gerektiği gibi 4GB ram kullanabiliyorum...
[link=http://social.microsoft.com/Forums/tr-TR/windowstr/thread/81c7ac74-c28f-4861-ab73-9ef096ca86af]Ram Yaması[/link]
- Bu sayfada en altta verilen linkteki yamayı indirip çalıştırın.
- Y harfine basın
Bittiğinde Enter a basın.
Bilgisayar restart olacak ve takılı bütün ram lerinizi kullanabileceksiniz
Yanıt yazmak için giriş yapın.
Giriş Yap