Icerige atla
Extraloob

Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan

· 91 Yanıt · 5.8K görüntüleme
P
PHR34|< OP ⭐ 18y
- Resim Silinmiş.

~~Bir gün evvel güneş batmasından, oruç günü dahve vaktine (öğleden bir saat önce) kadar, Ramazan orucuna kalb ile niyet etmek farzdır. İmsaktan önce niyet ederken, “Niyet ettim yarın oruç tutmaya”, İmsaktan sonra niyet ederken de, “Niyet ettim bugün oruç tutmaya” denir. Her gün ayrı niyet etmek lâzımdır. Belli gün olan adak orucunun ve nâfile orucun niyet zamanı da böyledir. Kazâ ve kefaret orucuna ve zamanı belli edilmeyen adak oruçlarına, imsaktan sonra niyet edilmez.

~~SAHUR YEMEĞİ: Sahur yemeği çok faziletlidir. Özürsüz terk edilmemelidir. İftarı acele etmek ve sahuru, fecrin ağarmasından önce olmak şartı ile geciktirmek sünnettir. (İftar vaktinin girdiğinden emin olmalıdır. Önce akşam nemâzını kılmalı, sonra iftâr etmelidir. Böylece iftâr yine, yıldızlar görünmeden önce olur. Ya’nî, acele edilmiş olur ve oruc, bozulmak tehlükesinden kurtulur. Akşam namazını da geciktirmemelidir.)

#Bütün EXL üyelerine Hayırlı Ramazanlar diliyorum ...

91 Yanıt
P
Prisoners ⭐ 18y
Herkese hayırlı Ramazanlar ..
Ps : Topic için sağol 😊
C
CaRTMaNN ⭐ 18y
Ramazan geldiğinde içimi hep bir huzur kaplar sıkıntılarımı akşam yiyeceğim yemeği düşünürek sindirirm 😄
Chorus
Chorus Yönetici ⭐ 19y
Ramadan Hoşgelmiş Sefalar Getirmiş 😘

Ramadan'da orucunu tutan tutmayan, inanan ve inanmayanlara herkese mübarek olsun ben severim Ramadan ayını huzur verir hele ki tarihi mekanları göresim gelir Sultanahmet'e gitmeden yapamam sizlerde İstanbul'da yaşıyorsanız Ramadan ayında kesinlikle Sultanahmet'i gidip biraz gezin derim.

Nice Ramadan ❤️

Windy
Windy ⭐ 19y
Tüm Müslüman aleminin ve extraloob.com üyelerinin Ramazan'ı hayırlı,uğurlu olsun. Yaratan sizlere daha nice Ramazanlar göstersin.

/ Topic tarafımdan global yapılmıştır.
P
PHR34|< OP ⭐ 18y
Herkese hayırlı Ramazanlar ..
Ps : Topic için sağol :)

Önemli Değil 🙄 😉
P
PHR34|< OP ⭐ 18y
Tüm Müslüman aleminin ve extraloob.com üyelerinin Ramazan'ı hayırlı,uğurlu olsun. Yaratan sizlere daha nice Ramazanlar göstersin.

/ Topic tarafımdan global yapılmıştır.

Teşekkür Ederim 🎭
B
Brooklyn ⭐ 18y
Bende tüm Exl Ailesine Hayırlı RamazanLar diliyorum. 🍺
Oruçları tutalım günahlardan kurtulalım 😄
Mopneet
Mopneet ⭐ 18y
Herkese hayirli ramazanlar. ^^
E
El Verano ⭐ 18y
Tüm Islam dünyasının Ramazan'ı mübarek olsun.

*Ramadan ? Rofl.😁
S
sample ⭐ 18y
Hayırlı Ramazanlar
A
Adith ⭐ 18y
Tüm Islam dünyasının Ramazan'ı mübarek olsun.

*Ramadan ? Rofl.😁

Silkroad'da Araplar Ramadan diyo ordan heralde 😁
Herkezin Ramazanı mübarek olsun.
X
Xplosive ⭐ 17y
Tüm müslüman alemine ramazanın hayırlı olmasını diliyorum. Güzel şeylere vesile olsun. ❤️ 😘
R
tüm extraloob üyelerinin ramazan ayını kutluyorum hayırlı geçmesini diliyorum.Bu ramazanda ilk defa oruç tutacağım ❤️
G
herkeze hayırlı ramazanlar, birlikte nice ramazanlara
I
IslamicCc ⭐ 19y
Hepimiz manevra elbiselerini giymişiz
"Ramazan'da yani."
Hepimiz manevra elbisesini giymişiz, silahımızı almışız, doldurmuşuz; şimdi o iç düşmanla mücadelenin talimini yapıyoruz, eğitimini yapıyoruz: Yat, kalk, otur, siper al, kurşun at… Yaptığımız o.
Nedir?
Nefsi yenme.
On iki ayda bir ay nefse;
"Sen yemek istiyorsun ama vermeyeceğim. Tamam, şimdi hava sıcak, su içmek istiyorsun ama içirmeyeceğim! Şu vakte kadar bekleyeceksin, bu saate kadar benim sözümü dinleyeceksin." diyoruz.
Dinliyor o da bak! Demek dinleyebiliyormuş; demek kabahat bizde, gevşeklik bizde… Yani daha önce dinlememesi bizdenmiş, gevşekliğimizdenmiş! Dinliyor bak! Hiç itiraz ediyor mu, hiç "su içeceğim" diyor mu? Demiyor! "Yemek yiyeceğim" diyor mu? Demiyor!
İşte bu bir ay bunu böyle iyice talimle öğrettik mi sözümüzü dinlemeyi?
Otur! Tamam!
Kalk! Tamam!
Camiye yürü! Yirmi rekat namaz kılacaksın! Peki!
Sahura kalk, uykuyu terk et! Tamam!
Bak, hepsini dinliyor şimdi! O bir aylık talimden sonra on bir ayda o talimin hızıyla, bereketiyle sürdüreceğiz nefsi yenmeyi

exl ailesine hayırlı ramazanlar.
M
Milano ⭐ 18y
K
Kai ⭐ 18y
Hoşgeldin ramazann 😊
W
WosT ⭐ 17y
Hayırlara vesile olsun.
W
Herkese Hayırlı RamazanLarr..

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: