Icerige atla
Extraloob

FreeWare;C++ Tutorials(Video'lu Anlatımlar)

· 4 Yanıt · 1.4K görüntüleme
M
MrT3chn0 OP ⭐ 18y
Merhabalar ...
İlk öncelikle size küçük bilgiler vereyim.Seçeceğiniz programlama dili çok önemli bu işlerde.Mesela C serisinden bahsedelim...Evet C,C++ ve C# son derece geniş dillerdir.Birçok dilin atası C'dir o kadar güçlü bir dildirki şu an da kullandığım TV Kumandalarının programlamasında kullanılır.
-Eğer siz geniş sınır olmayan bir programcı olmak istiyorsanız bu dillerden birini seçin...Fakat ben Windows üzerinde masum masum çalışırım diyorsanız Vb. derim Delphi'de olabilir...
-Eğer siz yapay zeka programcısı olmak istiyorsanız Prolog'u öneririm.Bu dilde sınırı olmayan bir dildir.Nerdeyse her dil C veya C++ ile yazılmıştır...

PS;
Eğer yazdığım açıklamalarda hata varsa profesyonellerin uyarmasını isteğiyle konuyu başlatıyorum...

Ders 1(C++ Derleyicisini Seçelim);
Şimdi vereceğim linkten Dev-C++ 4.9.9.2 Derleyicsini indirelim...
http://sourceforge.net/project/downloading.php?groupname=dev-cpp&filename=devcpp-4.9.9.2_setup.exe&use_mirror=surfnet

Derleyici nedir diye soracaksınız.

Derleyici;
Kodlarınızı derleyip,toplayıp çalıştırmanızı sağlayıp, hatalarınızı tespit edip size bildirir.Hatanız yok,düzgün bir proje is MS-Dos Ekranında projeniz derlenmiş bir halde gösterir...

Ardından Dev-C++'ı kurduktan sonra Yeni bir Konsol Uygulaması ile başlayalım...
D
drotalion ⭐ 19y
😉 hayırlı olsun. Böylece hem sen öğrenirsin, hemde başkalarına öğretirken sende alıştırma yaparsın ^^
M
MrT3chn0 OP ⭐ 18y
Teşekkür ederim planım aynen senin anlatmış olduğun gibi ama kitaplarım bir gelsin Yarın veya Salı günü içerisinde %100 elimde ...Ardından Süppo olucak 😊 . Ama birtürlü Ubuntu için güzel bir Derleyici bulamadım 😞 ....
M
MrT3chn0 OP ⭐ 18y
Sabitlenirse çok sevinirim çünkü güncel...

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: