Icerige atla
Extraloob

Fizik kurallarını zorlayan yapı,Spiral Kule

· 17 Yanıt · 1.6K görüntüleme
C
CaN_KsK OP ⭐ 19y
Dünyanın en yüksek binasının temeli bugün atıldı.Yarım kilometreyi aşan müthiş binanın son katından bakıldığında en geniş ufuk görülecek.

2i77biw.jpg

Küresel ekonomik krize inat Çinliler durgunluğu böyle aşmaya çalışıyor. Dünyanın en yüksek binasının temelini bugün atan Çinliler, üç ay kadar önce de dünyanın ikinci yüksek binasına sahip olmuşlardı.

Çin'in finans ve sanayi merkezi Şanghai kentinin finans bölgesi Lujiazui'de temeli atılan Şanghai Spiral Kulesi, 632 metre yüksekliğinde olacak, 2.2 milyar dolara malolacak ve 2014 yılında yine 29 Kasım'da tamamlanacak.

Bir mimari harikası sayılan Shanghai Spiral Kulesi'ni planlayanlar "fizik kurallarını zorladıklarını" itiraf ediyorlar.

Binanın en son katından bakıldığında, yeryüzünden görülebilecek en geniş ufkun görüleceğini söyleyen mimarlar "İnsan kendisini biraz da uzayda hissedecek" diyorlar.

Spiral Kule

24wtysk.jpg

elyjt.jpg

al65xt.jpg

1ymtlt.jpg

➡️ Geniş Foto Galeri
Dosyalar (5)
17 Yanıt
P
İşte gel de adamlar yapıyor deme... Hani biz ne yapıyoruz? Pff ☕
C
CaN_KsK OP ⭐ 19y
Temeller atılmış, görsel açıdan muhteşem bir yapı.
J
Journalist ⭐ 19y
ya bende zaten yükseklik korkusu var o kulenin tepesinden aşağıya bir bakmam kalp krizinden ölmeme neden olur 😱
P
ya bende zaten yükseklik korkusu var o kulenin tepesinden aşağıya bir bakmam kalp krizinden ölmeme neden olur 😱

Ordan paraşütle atlamak var 😄 wuuuuuu 😜
J
Journalist ⭐ 19y

Ordan paraşütle atlamak var 😄 wuuuuuu :P

ben paraşütçülere bakarken dahi korkuyom ha düştü ha düşcek diye yükseklik bana göre değil 😜
DukeNukem
DukeNukem ⭐ 19y
Temeller atılmış, görsel açıdan muhteşem bir yapı.

Super bişi olmuş dediğin gibi 😱
S
SymbioN ⭐ 19y
Türkler 5 katı en az malzeme kullanarak nasıl yaparız diye düşünüyolar.Aradan 5 sene geçiyo bina yıkılıyo.Adamlar yarım km.den uzun bina yapıyolar helal olsun
Chorus
Chorus Yönetici ⭐ 19y
güzel bir mimari bina bu aralar dikkatimi çekiyor bir mimari moda başladı burgu bina modeli demek ki hem ekonomik hemde aerodinamik oluyor gibime geliyor !
K
Kobe ⭐ 19y
o binanin tepesinden bakmak ... ister
R
Redefine ⭐ 19y
İşte gel de adamlar yapıyor deme... Hani biz ne yapıyoruz? Pff ☕
S
SilenTT ⭐ 19y
woow 😄 kağıt gibi 😄
_
_iQ_ ⭐ 18y
woow 😄 kağıt gibi :D

Zaten o maketi 😄
S
ScoundReL ⭐ 18y

aynen 😱
B
buff ⭐ 19y
O kulenin en üstünde olup ufka doğru bakmak isterdim.Bakalım nasıl uzayda hissedicekmişiz kendimizi 😄 Bi de aşağı bakmakta var tabi 😄 Onuda yapardımda yaptıktan sonra yaşıyo olacağım meçhul 😄
C
CaN_KsK OP ⭐ 19y
Yok yahu en tepesinde durup aşağıya bakmayı neden bukadar abarttınız 😜
M
MicroEx ⭐ 19y
obaaa ne guızel seyler polgara sana katılıyorum biz ne yapıoruz her ataturkun soledıklerı aklıma gelınce delı olmamak ıcten deıl !

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: