Icerige atla
Extraloob

Brushes Oluşturma Ve Kaydetme

· 2 Yanıt · 2.6K görüntüleme
A
Apollon OP ⭐ 18y
Bu dersimizde Photoshop'ta Fırça oluşturma ve bu fırçaları kaydetmeyi öğreneceğiz.
NOT: Photoshop, kulladığınız fırçaları C:\Program Files\Adobe\Photoshop CS\Presets\Brushes klasörü içinde saklar ve buradaki dosyaların uzantısı ".abr" dir.

Şimdi geçelim nasıl fırça oluşturacağımıza. İlk önce yeni bir TRANSPARENT dosya açın ve yeni bir katman oluşturun. (CTRL + SHIFT+N) istediğiniz resmi veya şekli çizin.

Daha sonra EDİT / DEFİNE BRUSH PRESET seçtiğinizde fırçanız oluşturulmuş olur ama hala kayıtlı değildir.

1-3.jpg

Tool menüsünden Brush vb.aracını sağ tıkladığınızda o an daha önce yüklenmiş fırçalar ile birlikte sizin fırçanızı da görürsünüz. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi.

2-3.jpg

Şimdi diyelim ki bu işlemlerden birkaç tane yapıp bu tanımlamış olduğunuz fırçaları bir dosya altında toplamak istiyorsunuz. O zaman ;
Tool menüsünden Brush vb. bir aracı seçip sağ tıklayın ve çıkan kutucuğun sağ üst köşesindeki ok yardımıyla ?PRESET MANAGER açın. ?Karşınıza önceden yüklenmiş olan ve sizin tanımladığınız fırçalar çıkacaktır.

3-4.jpg

İstemediğiniz fırçaları CTRL veya SHIF tuşları yardımıyla seçip DELETE tuşuna bastığınızda artık sadece sizin tanımladığınız fırçalar kalacaktır.Son olarak ta CTRL+A ile belirlemiş olduğunuz fırçaları seçin ve SAVE SET tuşuna basıp istediğiniz bir adla kaydedin.
Dosyalar (3)
2 Yanıt
S
Seppuku ⭐ 18y
ne deişti ben anlayamadım en alttakı son halı mı son halı ıse ne deiştiğini söyler misin anlayamadım ?

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: