Brezilya'dan Fransa'ya giden ve 12'si kabin görevlisi olmak üzere 228 kişiyi taşıyan Air France'a ait A330-200 tipi Airbus uçağı radardan kayboldu. Rio de Janeiro'dan hareket ettikten 3 buçuk saat sonra, Türkiye saatiyle 04.30 sularında uçaktan sinyal alınamamaya başladı.
Air France yetkilileri, uçakla son bağlantının Brezilya sahillerinden 565 kilometre uzaklıkta gerçekleştiğini ve uçağın Senagal hava sahasına yakın bir bölgede radardan kaybolduğunu açıkladı.
Yetkililerin verdiği bilgiye göre, uçak fırtınalı bir bilgöde seyrederken önce türbülanstan geçti, 15 dakika sonra ise uçaktaki elektrik sistemlerinin kısa devre yaptığı bilgisi geldi. Kısa devre bilgisi, uçaktan alınan son mesaj oldu.
şaka gibi bu uçakla kaç kere brezilya'ya uçtum ben rotam aynıydı ve deli türbülanslara girerdik -77 derecede camlar buz tutardı 800km/h ile uçardık hiç korkmaz kaale almazdım paso içerdim zati hostes bile iyi içiyorsunuz ama fazla içmeyin Okan bey derdi millet kemer takar ben hiç takmazdım hostes lütfen takın diye yalvarırdı kuzum düşersek zati ölürüz kemer sıkıyor beni derdim bir gece uyurken alarmlar çaldı sıkı bir türbülansa giriyoruz demişlerdi baktım çıkamıyoruz kemerimi takıp olayları takip etmeye başlamıştım 2-3dk sonra çıkmıştık ne geceydi ama okyanusu geçmek çok uzun sürüyordu her an herşey olabilir gibi gerçekten tüylerim diken diken bu uçakta bende olabilirdim gelişmeleri takip ediyorum...

şu okyanusun dili olsada yaşadıklarımı anlatsa umarım uçak uygun bir yere inmiştir diyeceğim ama okyanusun dibini boylama ihtimali daha yüksek 😱