Çarpım tablosunun en zor bölümü, 9lu olanıdır. Ama akılda tutmanın da çok kolay bir yolu var.
Şöyle ki:
Önce iki elinizi açın. Avuç içleri yüzünüze gelecek şekilde göz hizanıza kaldırın. Şimdi 9'u kaçla çarpmak istiyorsunuz? Meselâ 4'le mi? öyle ise, soldan dördüncü parmağınızı bükün. Sol tarafta 3, sağ ta-rafta da 6 parmağınız açık kalsın. 3 ile 6'yı yan yana getirdiğiniz zaman, netice ortaya çıkar.
Yani, 4 kere 9 eşittir 36.
Bir deneme daha yapalım..
Meselâ 9'u 8'le çarpalım. Bu işlem için de, soldan sayarak sekizinci par-mağı bükelim. Görüleceği üzere sol tarafta 7 parmak, sağ tarafta ise 2 parmak açık kalacaktır. Yani, 9'la 8'in çarpımının 72 olduğu görülecektir.
9'la Çarpmak..
· 18 Yanıt · 2.2K görüntüleme 0 okuyor
18 Yanıt
ohanees bunu nerden buldun yenı eınsteıın ler mı var 😜
Wow canısına!
B
belirsizzzzz
⭐ 19y
Mamematiğim kötüdür öğrenmiş oldum.
eee benım sankı çokmu süper 😜 😄
T
The_DifferenT
⭐ 19y
bide 478 le çarpsana bakam nereni bukucen ^^
Hahaha Güzel Espiri 😈
S
StickControl
⭐ 19y
Bi taktikde ben verem
9x2=18
9x3=27
9x4=36
9x5=45
9x6=54
9x7=63
9x8=72
9x9=81
Soldaki Sayıları 1 arttırın Sağdakileri 1 eksiltin 😉 yani 18 iken soldaki 2 sağdaki 7 olmuş 27 iken soldaki 3 sağdaki 6 olmuş
9x2=18
9x3=27
9x4=36
9x5=45
9x6=54
9x7=63
9x8=72
9x9=81
Soldaki Sayıları 1 arttırın Sağdakileri 1 eksiltin 😉 yani 18 iken soldaki 2 sağdaki 7 olmuş 27 iken soldaki 3 sağdaki 6 olmuş
H
Heisenberg
⭐ 19y
😈 😈
supermis ya
Max 9 Abartma 😁
T
The_DifferenT
⭐ 19y
Max 9 Abartma 😁
hehehehe zaten 1 den 9 a kdr sayıların çarpımını yapamıyan insanın yaşadığı külliyen zarar
Max 9 Abartma 😁
hehehehe zaten 1 den 9 a kdr sayıların çarpımını yapamıyan insanın yaşadığı külliyen zarar
hacım olaylara yaklasımına bitiyorum 😁 😈 😈
[ek #12654]
T
The_DifferenT
⭐ 19y
hacım olaylara yaklasımına bitiyorum 😁 😈 😈
destekledigin için saol hacım 😜 😜
ama Allah aşkına soyledigim yalan mı yaw 1 den 9 a kdr çarpmanın kısa forlumunu arıyacağına git insanlığa daha yararlı bişiler araştır suc insanlarda degil aslında boyle şeyleri bulanlarda
Max 9 Abartma 😁
Dogru ?!!!!!!!
aynı zamanda türkçende kötü 😄 😄 mamematik
Çarpım tablosunun en zor bölümü, 9lu olanıdır. Ama akılda tutmanın da çok kolay bir yolu var.
Şöyle ki:
Önce iki elinizi açın. Avuç içleri yüzünüze gelecek şekilde göz hizanıza kaldırın. Şimdi 9'u kaçla çarpmak istiyorsunuz? Meselâ 4'le mi? öyle ise, soldan dördüncü parmağınızı bükün. Sol tarafta 3, sağ ta-rafta da 6 parmağınız açık kalsın. 3 ile 6'yı yan yana getirdiğiniz zaman, netice ortaya çıkar.
Yani, 4 kere 9 eşittir 36.
Bir deneme daha yapalım..
Meselâ 9'u 8'le çarpalım. Bu işlem için de, soldan sayarak sekizinci par-mağı bükelim. Görüleceği üzere sol tarafta 7 parmak, sağ tarafta ise 2 parmak açık kalacaktır. Yani, 9'la 8'in çarpımının 72 olduğu görülecektir.
Bunu bize ilkokulda ögretmişlerdi:) 👍 😘
insanların akılınada geliyor böyle şeyler hehehe 😄
Yanıt yazmak için giriş yapın.
Giriş Yap