Icerige atla
Extraloob

4Gb ram var fakat 3gb gözüküyor yardım.

· 15 Yanıt · 6.6K görüntüleme
K
KinqLee OP ⭐ 18y
ya ben pc me 4gb ram taktım fakar 3 gösteriyor xp kullandıgım için mi 3gb gözüküyor?şimdi ben ram ın 3gb sini mi kullanıyorum?

2zrjg9s.jpg
Dosyalar (1)
15 Yanıt
D
Kardeş sen pc ne 4 deil 3 gb takmışsın.
J
XP 32bit sürüm kullandığın için böyle gözüküyor. Vista kurduğunda ya da 64bit XP kurduğunda tekrar 4GB olarak gözükecektir. 😉
K
KinqLee OP ⭐ 18y
XP 32bit sürüm kullandığın için böyle gözüküyor. Vista kurduğunda ya da 64bit XP kurduğunda tekrar 4GB olarak gözükecektir. ;)

peki suanda 3gb olarak mı kullanıyorum yoksa 4gb mi?
S
Seppuku ⭐ 18y
Orda ne gözüküyorsa onu kullanıyorsun dimi Halil abi yani kaldırmıyor demek istedi herhalde Vista olsa 64bit Xp olsa olur demek istiyor. Anladığım kadarıyla bu dimi abi ?
K
KinqLee OP ⭐ 18y
hmm tamam o zaman zaten format atıcaktım 64 bit xp cd buliyim o zaman 4gb ram ın yanına 512 daha taktım hatta 😊
K
KinqLee OP ⭐ 18y
3gb gözüküyor ama bişey farkettim ben bugun sroda amsaüstüne attıgında ? işareti felan çıkıyorya orda bilgisayarın bilgileri yazıo orada 4gb olarak gözüküyor ram
Chorus
Chorus Yönetici ⭐ 19y
XP 32bit sürüm kullandığın için böyle gözüküyor. Vista kurduğunda ya da 64bit XP kurduğunda tekrar 4GB olarak gözükecektir. ;)

👍
D
drotalion ⭐ 19y
vista kurduğundada 3 Gb gözükür, ancak 64 bit bir sistemde 4 Gb gözükür 😉

32 bitte, yapılandırmalardan dolayı 3072 Mb ( 3 Gb ) limit. Bunun üstüne malesef çıkılmıyor. 64 bitlik bir işletim sistemi kurarsan 4 Gb ram kullanırsın 😉
K
kral59 ⭐ 19y
3,250 gözükmesi gerekir remde arıza olabilir bu anakartlada alakalı arkadaşların dediği gibi 64 bitte 4gb görebilirsin ama dert etme ilk açışta 4 gb görüyorsa problem yok 64 bitlik bir programa geçtiğinde pc 4 gb görecek ama az çar açacaksın çünki pc kasacak xp çooook iyi
K
KinqLee OP ⭐ 18y
vista kurduğundada 3 Gb gözükür, ancak 64 bit bir sistemde 4 Gb gözükür 😉

32 bitte, yapılandırmalardan dolayı 3072 Mb ( 3 Gb ) limit. Bunun üstüne malesef çıkılmıyor. 64 bitlik bir işletim sistemi kurarsan 4 Gb ram kullanırsın ;)

nereden bulabiliirm 64bit lik xp?
furious
furious ⭐ 19y
64 bit yaptıktan sonra başlat çalıştıra dxdiag yazarak rkran kartı ram ver diğer bilgilere bakabilirsin
K
KinqLee OP ⭐ 18y
furious dediign işlem ile baktım malesef ram ın 3gb kullanabiliyorum 😞 ramde bir problem yok ama ondan eminim denedim cünkü tek taktım yeni aldıgımı aynı gösterdi 2gb olarak yazdı eski kullandıgım zaten 2gb di yani işletim sisteminden alakalı bir durum bu
K
KinqLee OP ⭐ 18y
bu arada ekran kartımda 256 mış
K
KinqLee OP ⭐ 18y
64bit xp cd nereden bulabilirim acaba nasıl anlıyacam bi xp nin 64bit yada 32 bit oldugunu :S

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: