*İki basamaklı bir AB sayısı asal olduğunda, BA sayısı da asal ise, bu sayıya simetrik asal sayı denir.
Buna göre hangisi AB simetrik asal sayısı için, A.B hangisi olamaz
A)7
B)9
C)15
D)21
E)63
Cevap şıkkı olarak C seçeneği verilmiş .
35-53 simetrik asal değil.
Ancak, B seçeneğindeki 9 ile yazılabilen sayılar 91-19, bu sayılar da simetrik asal değiller (91=7x13)
Dolayısıyla sorunun iki farklı cevabı var...
2010 YGS SINAV SORULARI VE CEVAPLARI [ 1 SORU İPTAL OLACAK ]
· 55 Replies · 16K views 0 reading · Page 3 / 3
Replies
*İki basamaklı bir AB sayısı asal olduğunda, BA sayısı da asal ise, bu sayıya simetrik asal sayı denir.
A)7
B)9
C)15
D)21
E)63
Ancak, B seçeneğindeki 9 ile yazılabilen sayılar 91-19, bu sayılar da simetrik asal değiller (91=7x13)
heyt kuzum benim sen mi çözdün alıntı mı doğru cevabı bu da o yüzden sordum kuzen istanbul matematik mezunu 😎
A)7
B)9
C)15
D)21
E)63
heyt kuzum benim sen mi çözdün alıntı mı doğru cevabı bu da o yüzden sordum kuzen istanbul matematik mezunu 8)
Hacım alıntı'larla işimiz olmaz 😎
Zaten bundan başka da çözümü olmaz bu sorunun ...
Öncelikle geçmiş olsun sınav acayip basitti 😊 ama gel görünki bir sayısalcı olarak sosyal ve türkçe kötğ :S inş iyi puan alıp 2. sınava daha iyi durumla giderim 😊
doğru olan şıkkı yaptım 😊 15

pff o soruyu dogru yapmştm ne olcak peki.fak ösym
Valla bende dogru yapmıstım keske yanlıs yaptıgım soru iptal olsaydı :))
matdan 1y 1boş var da ayıptır soylemesi 😜
boş olan sorum da mantık sorusu 30 yıldır cıkmıo gitti bize denk geldi :))
matdan 1y 1boş var da ayıptır soylemesi 😜
boş olan sorum da mantık sorusu 30 yıldır cıkmıo gitti bize denk geldi :))
Söz konusu sorunun 2 cevabı var. B ve C. Bence iptal olmaz.
soruları indireyim arşivimde dursun.
TRT'de soruyu çözen hocalar itiraz edeceklerini söylemişlerdi 🍿
G
Gullugullugil
⭐ 17y
O değilde bu soruları hazırlayan sözde uzman kişiler kaç aydır uğraşıyorlar.O kadar kişi bu hatayı farkedememişse yazık diyorum başkada birşey demiyorum!
O değilde bu soruları hazırlayan sözde uzman kişiler kaç aydır uğraşıyorlar.O kadar kişi bu hatayı farkedememişse yazık diyorum başkada birşey demiyorum!
Her yıl olan seyler bunlar,ilk girdigimde biliyodum böyle birsey yapıcaklarını 🤝 😆
G
Gullugullugil
⭐ 17y
Her yıl olan seyler bunlar,ilk girdigimde biliyodum böyle birsey yapıcaklarını 🤝 😆
Ya vallaha gerizekalı bunlar.Ben şimdi o soruda iki şık arasında kalıp birini işaretledim.Hiç bilmeyen biride boş bıraktı yada başkasını işaretledi.Nasıl aynı kefeye konulabiliyoruzki 🙄
Ya vallaha gerizekalı bunlar.Ben şimdi o soruda iki şık arasında kalıp birini işaretledim.Hiç bilmeyen biride boş bıraktı yada başkasını işaretledi.Nasıl aynı kefeye konulabiliyoruzki 🙄
Ben bos bırakmıstım bu soruyu nihaha 😈 😁
çok kolay sınav ya ben lise 3 üm şimdi girsem 400 alırdım 😄
Log in to write a reply.
Log In