Wax Whine demiş ki:
Deschart demiş ki:
RideTheLightning demiş ki:
Anladım teşekkürler. Peki Guitar pro gibi programlar ve videolarla bu işi çözebilir miyim. Yoksa bi kursa yazılmam şart mı ?
guitar pro ile işi sökersin gerek yok kursa falan sanki her perdedeki notaları bilmen gerekio :lol: tab okuyabiliyorsan ve biras hızlıysan başarırsın uzmanlar bile dio nota bilmeye gerek yok die :lol:
lol. önüne nota koydular. hangi parmakla buracağnı yazmıyor, hangi nota olduğu yazmıyor. ne yapacaksın ? veya önüne akor koydular. ne yapacaksın ? mal mal bakarsın anca :wink1:
akorlardan mesela Am ( laminör ) bunu bilmiyorsan zaten gitar çalmayı hiç bilniyorsun demektir

Zaten kendi kendime çözemem o kesin. Fakat öğretici videolar var. Ben ilk başta videodan öğrendim diyenleri küçümsüyodum. Ama gerçekten Selim Işık'ın videoları çok harika. Süper anlatıyo.
Eğer bi hoca bulursam beklemeden giderim.

Wax Whine demiş ki:
Deschart demiş ki:
RideTheLightning demiş ki:
Anladım teşekkürler. Peki Guitar pro gibi programlar ve videolarla bu işi çözebilir miyim. Yoksa bi kursa yazılmam şart mı ?
guitar pro ile işi sökersin gerek yok kursa falan sanki her perdedeki notaları bilmen gerekio :lol: tab okuyabiliyorsan ve biras hızlıysan başarırsın uzmanlar bile dio nota bilmeye gerek yok die :lol:
lol. önüne nota koydular. hangi parmakla buracağnı yazmıyor, hangi nota olduğu yazmıyor. ne yapacaksın ? veya önüne akor koydular. ne yapacaksın ? mal mal bakarsın anca :wink1:
ayrıca doru konuşmak hakkında nutuk atmayın :thumbsup:

Deschart demiş ki:
akorlardan mesela Am ( laminör ) bunu bilmiyorsan zaten gitar çalmayı hiç bilniyorsun demektir
dostum la minor'u sen tabdan biliyorsun onemli olan notadan bilmek la minoru gorunce aklına (la,do,mi) notalarını getirip nota ile çalmaktır :wink1:

Minör - Majör daha o konulara gelmedim. Selim ışığın 3-4 videosunu izledim daha. Şuanlık sırf parmaklarım açılsın diye parmak egzersizleri yapıyorum videoda gördüklerimi. Amfim olunca biraz daha sıkı çalışıcam :twisted:

Wax Whine

.NET
Server
Aspendos
Takımı
Besiktas
Deschart demiş ki:
Wax Whine demiş ki:
Deschart demiş ki:
Anlamadım ? Ben senin konuşmanamı karıştım şimdi ? :lol:
ne biliim her zaman derler forum da dooru konuşun die ama malmal bakarsın lol gibi ifadeler dooru konuşmaya benzemio
ben senin konuşmana bir şey dediğimi göremiyorum
lol'ün anlamına bak bir ara ingilizce-türkçe sözlükten..

Milano demiş ki:
Deschart demiş ki:
dostum la minor'u sen tabdan biliyorsun onemli olan notadan bilmek la minoru gorunce aklına (la,do,mi) notalarını getirip nota ile çalmaktır :wink1:
ya zaten gitar parçalarını nota olarak göstermezler internette arayın bulamassınıs gitarda nota ile gösterilemeyecek sesler vardır bu yüzden tab kullanılır ve nereye basılması gerektiği gösterilir :thumbsup:

Deschart demiş ki:
Wax Whine demiş ki:
Deschart demiş ki:
Anlamadım ? Ben senin konuşmanamı karıştım şimdi ? :lol:
ne biliim her zaman derler forum da dooru konuşun die ama malmal bakarsın lol gibi ifadeler dooru konuşmaya benzemio
anlattıgı duruma düşenleri söyllüyor adam neden alındınız ki

şimdiye kadar nota ile gösterilen parça görmedim
ha vardır ama basittir çünkü bildiğimiz notalar ve onların oktavları ile sınırlıdır daha organize parçaları nota ile göstermek zordur bu yüzden tab kullanılır tab da ise nota bilmek gerekmes

omg ilk defa senden duyuyorum organize parçalarda nota gerekmez diye, yahu nota bilmeden enstruman çalınırmı, sen tab'dan ezber çalmış olursun, bir gun çalarsın 1 ay sonra tab'ı onune koysalar çalamassın,takılırsın. ama nota bilirsen takır takır çalarsan ne zaman olursa olsun; ya da sen hiç klasik parça felan çalmadın muzik guncel parçalardan ibaret değil ;
son olarak yok bu kadar konservatuarda eğitim alanlar, muzik için nota ogrenmek için para dokenler ki -bende bunun içindeydim- çok gerizekalı ya da sen üstün zekasın.

Yukarı Alt