muratko193

Öğretiyorum
Kayıt
10 Mayıs 2007
Mesajlar
687
Beğeniler
0
Şehir
Secret ;)
‡¯•WwW.ExtraLooß.CoM•¯‡
- Wizard Nedir?

Wizard, elinde bir adet sopa taşıyan bir vatandaştır, bu sopa yardımı ile envai çeşit büyüler atarak rakiplerini bertaraf eder. Wizardlar robe giyer, ve bütünüyle int karakterlerdir.

2 - Genel karakteristiğinizVuruş gücü itibariyle en iyi sınıf, tamamiyle vuruş gücüne odaklanmış, bedenen zayıf ve türlü türlü numaraları olan bir karakterdir. Sro dahilindeki wizardlar mage/sorceress karışımı bir karakter, anlayacağınız üzere ateş, su, toprak, hava gibi doğanın temel elementlerinin yanında bir kaç tanede özel numarası var, görünmezlik, rakibinizin ayağını bağlamak veya onu korkutmak gibi. Oynaması en zor ve zevkli olan karakter desem herhalde bana kızmasınız.


- Neden Wizard?Eski çin versiyonunda bir int/sword ne kadar emek harcarsa harcasın, yinede zayıf kalıyordu, ama wizard böyle değil, gerçekten harcanan emeği boşa çıkarmayacak bir karakter, bilemiyorum belki bir çoğunuzun farklı sebepleri vardır, kimi yüksek atış gücünü sever, kimi hızlı seviye atlayayım diye seçer, yada benim gibi sırf sadece görünmez olabilmek için... sebepler çoğaltılabilir.


Yetenekleriniz

Saldırı amaçlı olarak Ateş, Su(buz), Hava(yıldırım) ve Toprak. Görünmezlik(Invisible), Vuruş gücü atrırma(life control), Koruyucu Kaya(Earth Barrier), Görünmez kişileri tespit(invisible detect), ışınlanma(teleport), rakibinizi korkutma(fear), kıpırdayamayacak şekilde yerine sabitleme(Root), ona tuzak kurma(trap) ve onu aptallaştırma(Mana Drain).


SALDIRI
Ateş: yüksek hasar verir ve yakar, tuzaklar oluştutur ve hislerinizi kuvvetlendirir.

Su: Hasar oranı düşük fakat rakibinizi dondurur, aptallaştırır ve sizi fluğlaştırır.

Hava: Hasar rakipleriniz üzerine dağılır, sizi ışınlar, rakibinizi yavaşlatır, savunmasız bırakır ve onu korkutur.

Toprak: Yüskek hasar verir, sizi fiziksel olarak korur, rakibi yavaşlatır ve yerine sabitler.


DİĞER
Görünmezlik: Bu büyü sizi görünmez yapar, kullanabilmek için savaş halinde olmamanız gerekir, yavaşlamış bir biçimde hareket edebilirsiniz ama saldırırsanız ortaya çıkarsınız, rakiplerinizce, görünmezleri gösteren hap(invisible detect pill) kullanılarak ortaya çıkartılabilir yada çeşitli büyüler ile tespit edilebirsiniz, sizi tespit etmek isteyen kişinin kullanacağı yöntem sizin görünmezlik seviyenizden yüksek yada ona eşdeğer olması gerekir.

Vuruş Gücü: Bu büyüyü kullandığınızda vuruş gücünüz aşağı yukarı %35 oranında artar fakat canınız yarıya düşer, örneğin en çok 1000 canınız varsa bu en çok 500 olacak şekilde değişir, bu büyüyü kapattığınıda ise canınız ve ateş gücünü normale döner.

Koruyucu kaya: her 1 dakikada 1 defa kullanabilirsiniz 30 saniye boyunca siz ve varsa paritinizdeki diğer kişilere 20 saniye boyunca %30 oranında koruma sağlar.

Görünmezleri tespit: bu büyüyü kullandığınızda 10m çevrenize kadar olan ve görünmezlik derecesi sizin tespit oranınıza eşit yada daha küçük rakiplerinizi görmenizi sağlar, 20 saniye sürer her 20 saniyede bir kullanabilirsiniz.

Işınlanma: Sizi bir başka noktaya anında ışınlar, 10-15m den daha uzağa gidemezsiniz.

Korkutma: Rakibinizin sizden korkmasını ve 10 saniye boyunca size saldıramamasını sağlar, her 20 saniyede bir kez kullanabilirsiniz.

Sabitleme: Rakibinizi 10 saniye boyunca yerine sabitler, size ateş açabilir ama hareket edemez, rakibinize saldırdığınızda büyü bozulur.

Tuzak: Yere görünmeyen tuzaklar kurar rakibiniz yaklaştığında ise tetiklenir, tuzaktan uzaklaştığınızda ise tuzak kendiliğinden kaybolur.

Aptallaştırma: Belirli bir süre boyunca rakibinizin mana sını belirli bir oranda yavaş yavaş emer, dolayısıyla size özel vuruş yapmasına mümkün mertebe müsade etmez.



PVM
Eski çin versiyonunda int yapılandırma sahipleri hep şikayet ederdi, "ben çok çabuk ölüyorum", şimdi ise bu kişiler euro partylerde öncülük görevini üstleniyorlar, bunları söylediğim an sanırım wizard ın fiziksel olarak ne derecede kırılgan oldunu anlamışsınızdır, kendi seviyenizdeki 2 canavar aynı anda saldırdığında kurtulma ihtimaliniz %50, 3 canavar(mob) için ise %0...Kadar Dusuk Bir İhtimaldir


Hal böyle olunca wizard ile seviye atlayabilmek, tam bir işkence haline dönüşüyor, tamam tek atışta kendi seviyemdeki canavarların beşini birden kaç kez öldürdün diye sorulacak olursa, size cevabım "matematik daha böyle bir rakam icat etmedi" dir, fakat her öldürdüğünüz 200 kişide bir kez dalgınlığınıza gelse ve siz hata yapsanız, kazandığınız bütün puanlar boşa gidiyor(sp hariç), seviye yükseldikçede acısı daha da artıyor.

Peki wizard ile nasıl seviye atlayabiliriz? bunun iki yolu mevcut, ya kendi başınızın çaresine bakacaksınız yada bir partiye girip diğer parti üyeleri ile elbirliği yapacaksınız, her ikisininde işinizi zorlaştıracak ve kolaylaştıracak yönleri var ve şimdi ben size her ikisininde inceliklerini anlatacağım.



Wizard ile oynayan Arkadasları çok zorlayan hususlardan birisi; aynı anda birden fazla canavar ile kafa kaya giriyor olmakdı, bu bizzat hata olabiliyordu yada şans itibariyle... Örneğin 5 li bir gruba alan etkisi olan bir büyü ile saldırdığımda, 3 tanesi ölüyor diğer ikisi üzerine geliyor veya 20m uzaktaki bir canavara saldırmaya kalktığımda ona doğru giderken yolumun üzerinde bir diğer canavar -özellikle normalden büyük olanlar- belirdiğinde gerçekten zor duruma düşüyorsunuz yada çok daha farklı bir biçimde olduğum yerde beklerken bir anda tam dibimde dev bir canavar bekliyor olması ve benim hızla kaçamıyor olmam ölmeme en çok neden olan olaylardı...

Bu sınıfın bir wizard ın en çok işine yarayacak olan yeteneği Noise büyüsü, çinlilerin yere attıkları sarı bir daire var, içine gidiğinizde akranlarından büyük olan canavarlar hariç diğerleri sizi göremiyordu, 30. seviyenin altındayken bu büyüyü çok kez kullanmışsınızdır, bard da ise bu büyü belirli bir alana atılmıyor, büyüyü kendi üzerinizde kullanıyorsunuz, yani siz nereye büyü oraya... Böylelikle kaçmanız gereken canavar sayısı %80 oranında azalıyor, tabi ölüm oranınızda...

Bu sınıfın bir diğer özelliği ise hızlı koşma büyüsü(moving march), bu hem bir canavardan diğerine ulaşma sürenizi azaltıyor ve belirli bir cavanardan kaçmanızı kolaylaştırıyor, bir dakikada 60 saniye var ve siz dakikada 10 kişi öldürdüğünüzü varsayın, bu durumda 30 saniyenizi büyüler 30 saniyenizi koşmak için harcıyorsunuz demektir, %50 daha hızlı koşmanız durumda, koşma için harcadığınız süre 15 saniyeye düşeceğinden toplam seviye atlama hızının aşağı yukarı %20-%25 arasında artar, bunun yanıda bir kaç canavarın size saldırması durumda onların elinden kaçarak ölmekten kutulmanızda cabası

Dolayısıyla benim önerim; Bard... şimdi tek başınıza iken efektif oynayabilmeniz için sizlere bazı püf noktaları vereceğim.


1- Azami ölçüde canavarları tek tek öldürün.

2- Bulunduğunuz bölgede, muhtemel iki ayrı seviyede canavar vardır, örneğin 36 lvl ve 35 lvl gibi, düşük seviyeli olanları buz ile yüksek seviye olanları ise ateş ile öldürün

3- Alan etkili bir silah kullanırken varsa gruptaki en güçlü canavarı hedef alın, en zayıfı hedef alırsanız muhtemelen ilk atışta öleceği için diğerleri direkt olarak üzerinize koşmaya başladığında yeniden hedef seçmek durumda kalırsınız, en güçlüyü seçerseniz(muhtemelen ilk saldırıdan sağ çıkar), ikinci alan etkili büyünüzüde ateşleyip ilk büyüden sağ çıkan ve üzerinize koşan canavarlarıda ekseriyatla öldürebilirsiniz.

4- Alan etkili silahlar kullanırken ilk saldırıda buz büyüsünü seçmeyin çünkü buz zayıf vurduğu için canavarların tamamı ilk saldırınızdan sağ çıkabilir, bir ikinci husus ise buz canavarların bazılarını dondurup bazılarına etki etmeyerek canavarların üzerinize iki ayrı dalga halinde gelmesine neden olur, öndeki gruba alan etkili silah kullanmanız durumunda sadece onlar ölür, arkadaki grup silahın etkisi dışında kalacağı ve sizin bir üçüncü alan etkili silahınızın olmayışı(o an itibariyle) sizin birden fazla canavarla kafa kafaya girmenize neden olur.

5- Şampiyon sınıfı canavarları öldürürken ilk olarak buz kullanın, bu canavarları tek atışda indirmeniz zayıf bir ihtimal olduğu için, en azında canavarı dondurup kendinize fayda sağlayabilirsiniz,ateş yada toprak kullanya çalışmayın,yoksa sizin exp kaybetmenize neden olur..

6- Dev canavarlar(Giant) görüş mesafenize girdiğinde bölgeyi KESİNLİKLE terk edin, yada ona saldırın. Bu tür canavarlar hızlı ilerlerler, siz başka bir canavarla uğraşırken bir anda ensenizde belirirler işte o an kaçışınız olmaz.!!

7- Dev canavarlarla istemediğiniz bir temasa girecek olursanız, kesinlikle panik yapmayın, hemen kurdunuzu üzerine salın ve ekseriyatla bölgeyi terk edin, kurdunuzu geri çağırmayıda unutmayın.

8- Dev canavarları öldürmek isterseniz, -özellikle- kendi seviyenizde olanlara,Berserk Dolmadan Sakın ha sakın Saldırmayın Zor Durumda kalabilrisiniz..
9- Dev canavarları öldürmeden önce varsa eğer atış gücü yükseltme büyüsünü(life contol) iptal edin, kendinizi iyileştirin ve 10 saniye bekleyin.

10- Dev canavarları öldürmeden önce onları temiz bir noktaya çekin, bunu yapabilmek için kurdunuzu üzerine salın, ve daha sonra geri çekin, böylelikle canavarı belirli bir noktaya sürükleyebilirsiniz.

11- Dev canavarlara, özellikle kendi seviyenizde olanlara saldırınken öncelikle onları korkutun(Fear) eğer sizden korkmadıysa geri çekilin, biraz bekledikten sonra onu yeniden bulup yeniden korkutmayı deneyin.

12- Dev canavarları öldürmek için, korkutma(fear) - kırmızı canavara dönüşme(berserk) - püsküren ateş - koruyan kaya(Earth Barrier)- buz büyüsü(farketmez) - tekrar korkutma(fear) - ve isteğinize göre son vuruşlarınız.

13- Dev canavarları öldürürken, mükün mertebe hotan şehrinden alacağınız güçlü iksirleri kullanın, ve pembe renkli olan iksirleri(vigor recovery potion/grain) kullanın, kırmızı renkli iskirleri 15 saniyede bir, pembe iksirleride kırmızı iksirlerden BAĞIMSIZ olarak yine 15 saniyede bir kullanabilirsiniz, dolayısıyla her 7 saniyede bir iksir kullanma şansınız olur, bu da size büyük avantaj sağlar.

Şimdi size parti halindeyken işinize yarayacak püf noktaları vereceğim.

1- İdeal bir parti; 2 Warrior, 2 Wizard, 1 Warlock, 1 Rogue,1 Bard ve 1 Cleric den oluşur.

2- Partide savaşçıların sayısı fazla ise, işler ağır yürür, onlar güçlü vuramaz siz ise vurursunuz, onlar hem dayanıklı hemde hızlı öldüren kişi duruma gelir, siz ise zayıf ve yavaş öldüren, hem zayıflığın kahrını çeker, hemde yavaş öldürüyor olursunuz, bu sizin onların yükünü çektiğiniz anlamına gelir, daha fazla Wizard ın partiye katılması talebinde bulunun.

3- Partide cleric yoksa şehrin sınırlarını TERK ETMEYİN!

4- Partide Bard yoksa kendinize büyük boy mana iksirleri alın.

5- Partiye katıldığınızda str ve zırh güçlendirmesi büyülerini ve Bard olan kişiden ise tambur açmasını talep edin. Bunlar olmaksızın saldırmayı reddedin ve bekleyin.

6- Mümkün mertebe grubun ortasında kalın, gruptan ayrılmayın yada ayrılanların peşine düşmeyin.

7- Kesinlikle canavarlara ilk saldıran siz olmayın.

8- Elinde 2 elle tutulan kılıç taşımayan birinin saldırmadığı bir canavara kesinlikle saldırmayın.

9- Sadece uzun menzilli büyüler kullanın, bazı canavarların alan etkili vuruşları var canavar size saldırmıyor olsada yandaki kişiye yapılan vuruştan etkilenirsiniz.

10- Grup halindeki canavarlara alan etkili silahlar kullanmayın, sadece sizin grub elemanlarına saldıran fakat o an itibariyle hiç kimsenin saldırmıyor olduğu bir canavarın tepkisini çekebilirsiniz, unutmayın üzerinde "parti canavarıdır" işareti bulunan canavarlar akranlarından 2 kat daha güçlü vurur, başınızı belaya sokmayın.!!

11- Eğer yanınızda kurt var ise ona saldırmaması üzerine emir verin, onu yanınızda tutun, bu sayade kurt bir yönü(sağ-sol yada ön-arka vs.) kapatacaktır, o tarafta aniden beliren bir canavar size değil kurta saldırır, buda size kaçma şansı tanır.

12- Partideki Cleric i mümkün mertebe korumaya çalışın, eğer ona saldıran canavar sıradan bir canavar ise Atak Yapın,canavar size yönlendiği takdirde baş edemiyeceğinizi düşünüyorsanız, koruyan kaya büyüsünü aktif hale getirin. Şayet bir faydası olacaksa, yani cleric olan kişi canavardan kaçıyorsa canavarın ayakları bağlayın.

13- Parti içerisinde ne olursa olsun atış gücü yükseltme büyüsünü(life control) kullanmayın,Başkası Kullansın.

Çin versiyonunda 56 Lvl bir adamla 52 Lvl Bir adam karşılaştığında sonucun ne çıkacağı en baştan belli oluyordu, ama bu sefer durum farklı euro karakterlerde çok ilginç özellikler var ve gerçekten olağan üstü denebilecek işler çıkarıyorlar, tabi daha herşey yeni, zaman içinde bir çok farklı kombinasyon çıkacaktır, işte birisi çıkacak "ben şu şekilde yaparak şu kişiyi yendim", yok ötekisi çıkacak "ben şu şekilde yaparak hem şunu hem bunu yendim" diyecek tartışmalar uzayıp gidecek, mesela ben kendi gördüğüm ilginç bir hadiseden bahsedeyim, 42 Lvl wizard/cleric bir anda görünmez olarak dört kişilik bir Chinese Partye Yaklaştı ve bir anda offering büyüsünü yaptı, Chineselerden biri saldırıya blok yaparak sağ çıktı, diğer üçü ise öldü, işin daha ilginç tarafı ölenlerden biri lv60 int/armor/spear dı... Ama kesin olan bir şey varsa oda, artık seviye yada silah farkıyla yenilmek meselesi ortadan kalktı, artık sadece tekniklere yenilmek var, uzun lafın kısası; bu hamur daha çok su götürür. Siz bu yeni sisteme adapte olursanız iyi iş çıkarırsınız, yok eğer downhang şehrinin önündeki türk arkadaşlar gibi; wizard lara "kaybolmak yok'' demeye devam ederseniz, daha gidecek çok yolunuz var demektir.

DerLemedir

‡¯•WwW.ExtraLooß.CoM•¯‡
 
Kayıt
24 Mayıs 2007
Mesajlar
3.806
Beğeniler
55
Şehir
İzmir, Bornova
bu bir alıntı biz alıntı metinleri sevmeyiz

ama bu metni alıntıdan cıkarman cok kolay

biraz düzenleme yapacaksın örn [b ][ /b] sonra renk vereceksin 2-3tane extraloob logosu cakacaksın aralara sonrada derlemedir yazacaksın bizde görselliğin güzelliğine göre gereken yorumu yapacazz Wink
 
Kayıt
25 Nisan 2007
Mesajlar
3.134
Beğeniler
2
Şehir
University
TWEETY demiş ki:
bu bir alıntı biz alıntı metinleri sevmeyiz

ama bu metni alıntıdan cıkarman cok kolay

biraz düzenleme yapacaksın örn [b ][ /b] sonra renk vereceksin 2-3tane extraloob logosu cakacaksın aralara sonrada derlemedir yazacaksın bizde görselliğin güzelliğine göre gereken yorumu yapacazz Wink
logo yu unutmussun :lol:
 

FR_

rank8
Kayıt
4 Eylül 2007
Mesajlar
138
Beğeniler
0
Şehir
Tr. Self
ben bıraktım wizardı glavie oynuom kendi levelindeki giantı veya partyi kesemiyprsuın
 
Yukarı Alt