Kayıt
8 Eylül 2007
Mesajlar
419
Beğeniler
8
Şehir
KAYSERİ
Takımı
Fenerbahce
Merhabalar,
Arkadaşlar web sitesi kurmak istiyorum. Yazılım bilmiyorum. CSS ve HTML biliyorum iyi bir şekilde. Nasıl web sitesi kurabilirim. Yani menüler oluşturup link verilecek sadece.
 
Kayıt
5 Kasım 2007
Mesajlar
4.672
Beğeniler
612
Şehir
Ders Başı !!!
Hiç sevmediğim bir alan olduğundan internetten hazır template'ler bulup onları kullanıyorum , öyle yapsan kısa vadede daha güzel olabilir.
 
Kayıt
15 Mart 2013
Mesajlar
1.390
Beğeniler
149
Bilgili arkadaşlardan bir kaç fikir almak istiyorum.
Web Tasarım işine hiç girmeyi düşünmüyordum fakat bir hevesle başlayayım dedim.
HTML ve CSS ile başladım. Udemyde 2 farkli Cer. programını bitirdim ( Oradan öğrenerek değil) Amaç kendimi test etmek olsun diye. Şimdi bootstrap üzerinde çalışmaya başlayacam.

Şimdilik hedefim Php , Javascript ve Sql konularında birşeyler öğrenerek başlangıç seviyesinde işin arka planını halletmek. (Hazır scriptler kullanmak istemiyorum amaç deneye deneye öğrenmek )
C++ ya hakim biri olarak, Php biraz OOP gibi gözüktü gözüme döngüler vs bölümü tanıdık gibi gibi. Sizce c bilmenin bir etkisi olur mu yoksa öğrenmem ( master seviye değil tabi ki :) yani genel olarak aşina olmam) uzun sürer mi ?

Ayrıca önümde Javascript, PHP, ve SQL olarak 3 bölüm var nereden başlamamı nasıl ilerlememi tavsiye edersiniz ? Okulda var günde 8-10 saat ayıramıyorum 2-3 saat bakıyorum anca .
Kafalar biraz karışık yazıda uzun oldu fakat yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim :)

Bu arada kurs vs diyeceklere şimdiden söyleyeyim okuldan dolayı vaktim yok.


Bu arada size buradan bir link atayım. Bitmiş olanlar olabilir ama siz yinede bir bakın gayet iyi olanlar var.
250 Free Udemy Course Coupons • r/learnprogramming
 
Kayıt
24 Mayıs 2007
Mesajlar
3.806
Beğeniler
55
Şehir
İzmir, Bornova
Temel başlangıç olarak HTML5 ve CSS3 e güzelce hakim olunmasını tavsiye ediyorum.

2017 de en popüler programlama dilleri sırasıyla aşağıdaki gibi:

1) JavaScript
2) Python
3) Java
4) Ruby
5) PHP
6) C++
7) CSS
8) C#
9) Go
10) C
11) TypeScript
12) Shell
13) Swift
14) Scala
15) Objective-C

DataBase olayına gelirsek önce nasıl bir DB programı ile çalışmamız gerektiğini bilmemiz lazım "Relational" tarzda olan en popülerler sırasıyla

1) Oracle
2) MySQL
3) MsSQL
4) PostgreSQL

"Document Store" dersen MongoDB neredeyse tek.
"Wide Column Store" dersen Cassandra neredeyse tek. Son zamanlarda Redis ve Elasticsearch gibi daha farklı veritabanı sistemleri de mevcut ve yavaş yavaş popülerleşiyor.

Nereden başlamalıyım diyorsan, HTML/HTML5 ve CSS/CSS3 ü cebine attıktan sonra JavaScript candır. Siteni neyle temellendirmek istediğini göre seçeceğin baz yazılım dilini öğrenebilirsin (Misal PHP veya C#), JavaScript (ve öğrenirsen Java) her yerde işini kolaylaştıracak, veritabanı olayıysa gerçekten ayrı bir boyut.... Son zamanlarda çok içli dışlı olduğum bir konu veritabanları lakin hangisini tercih edersin başlangıca dersen Linux+PHP kombinasyonuna MySQL, Microsoft'un ASP.Net kombinasyonu (C# veya C++) ile MsSQL öneririm... Cassandradır vs dir yeni öğrenmeye başlayan biri için beyin yakar... Ayrıca genel bir bilgi olarak bir web sitesi tek bir dille yazılacak diye bir husus yok, iş kompleks hale geldikçe basite indirgemeye çalışıp misal C# ile yapamadığınız JavaScrit koduyla halledeceksin veya NodeJS gibi ap ayrı ama hoş bir dünya keşfedebilirsin... Uçsuz bucaksız bir dünya... Kolaylıklar diliyorum sana...
 
Yukarı Alt