Kayıt
20 Ağustos 2009
Mesajlar
2.458
Beğeniler
0


Vista geride kalırken...

Microsoft için Windows Vista devri Windows 7 ile tamamen geride mi kaldı? Okuyun, kararı siz verin!

Technology Business Research'tan Allan Krans, Microsoft'un ve işletim sistemi pazarının durumu hakkında konuştu.

"İnsanlar onunla mutlu olmasa da seçenekler kısıtlıydı. Tüketiciler için Vista standarttı. İş yerleri için de, yeni bilgisayarı erteleseler de eninde sonunda Microsoft'a para ödeyeceklerdi. Bu noktada Microsoft Windows Vista'yı geride bırakmış görünüyor" şeklinde konuşan Krans, Microsoft'un o zor günleri geride bıraktığını belirtti.

Microsoft tarihinin en hızlı satan işletim sistemi Windows 7'nin başarısı herkesin malumu. Bu açıklamanın sebebi ise Microsoft'un mali durumu oldu...

Microsoft'un net geliri

Microsoft 'un net gelirinin dönem için 4.01 milyar dolar ile geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 35 artmış olması, bu analizin temel sebebi oldu.

Windows 7 satışları, Microsoft gelirlerini büyük oranda arttırırken, kullanım oranları da yaygınlaştı. Dönem olarak yüzde 35 etki yıllık olarak 14.5 milyar dolar üzerinden yüzde 6 yükseliş demek oluyor.

Windows 7 şu anda dünyadaki bilgisayarların yüzde 10'undan fazlasında kullanılıyor. NetApplications'a göre aylık tekil Windows 7 kullanıcı sayısı 160 milyon kişiyi geçiyor.

Bu hızlı yükselişin ancak krizde biriken talebin karşılanması, piyasanın doyması ve donanım satışlarının durgunlaşması ile yavaşlaması mümkün görünüyor.

Bilgi için: Microsoft
Telefon: (212) 258 59 98 pbx​
 
Kayıt
23 Mart 2007
Mesajlar
296
Beğeniler
1
Şehir
::NOT HERE:::
Bana göre vista xp den daha kullanışlı ama yüksek sistem ihtiyacı bu duruma çomak sokuyor en az 1 gb ram isteyen vista bilgisayarı çok yormasının yanı sıra programları yavaş çalıştırma gibi bir eksiği daha var hani kimisi der ''sistemimi xp'den vista'ya yükseltsem mi acaba ? '' hayır dostum sakın öyle bişey yapayım deme : ) ama dediğim gibi benim için kullanışlı oluşu yüreğime bi nebze su serpiyor.. işin aslı kullanıcıların kötü tepkisini çeken Vista'nın devri malesef kısa sürdü.
 
Yukarı Alt