Kayıt
13 Şubat 2007
Mesajlar
1.617
Beğeniler
0
Arkadaşlar destek için hepinize çok teşekkür ederim (aldım coşkuyu =d)

Şimdi geçelim production (üretim) skill'lerine
Bunlar: Timber, Mining, Planting, Ship building, Foundry, Alchemy (Medicine), Sewing, ve Fishing.

Timber-felling: Kısaca odun (log) toplayıp => Timber'a çevirmenizi sağlar. Log toplamak için blacksmithden gidin inf. timber felling axe alıp karakterinizin eline alın (ctrl+c). Artık suburba girip ağaç kesip log toplayabilirsiniz. Topladığınız log ları timbera çevirmek için: Ctrl+a => On-land => Processing (soldan 6.ncı odun resmi olan) tıklayın. Açılan pencereden logları dönüştürmek istediğiniz timber lvl seçin. 3 log = 1 timber.
Başlangıçta (yanlış hatırlamıyosam) lvl1 log toplayabiliyosunuz. Bunun nedeni lumber study nizin yeterli olmayışı (ctrl+c => skill => timber felling => altta stuntlarınıza bakın). Lvliniz arttıkça size stunt puanı gelicek. Puanınızla Skill tutora gidip aşağıdaki stuntlardan alabilirsiniz.
Lumber study: En önemli stunt. Diyelimki lvl 2 timber yapıcaksınız. Bunun için lvl2 log gerekiyor (lvl1 logla yapamazsınız). Lvl2 log toplamanız için ise lumber study stuntınızın 2 olması şart. Böylelikle lvl2 log toplayabilirsiniz. Ama lvl2 logları => lvl2 timbera çevirebilmeniz için Timber-felling skillinizin 11 olması da şart. Yani:
LvL2 Timber için: lumber study 2 + timber-felling skill 11
LvL3 Timber için: lumber study 3 + timber-felling skill 21
... diye gidiyor
Timber-felling practice: Bu Stuntı her defa artırdığınızda karakterinizin load yani taşıma kapasitesini 5 puan artırır.
Woodcutter spirit: SP puanınızı artırır, sağ yukardaki mavi bar.
Dikkat: Farklı şehirlerde farklı LvL Log lar mevcut. www.navigator.ubercrue.com daki siteden takip edebilirsiniz.
Yani diyelimki lvl4 timber yapmanız gerekiyo. Bunu atina, istanbul, beyrut yada alexanderda yapamıyosunuz.
Bir de şunu ekleyelim: Diyelim lumber study 2 yaptınız. Artık hem lvl1 log hemde lvl2 log toplayabilirsiniz. Ancak size lvl2 timber lazımsa. Bence lvl 2-3-4 log toplayabileceğiniz bi şehre gidin derim. Aynı zamanda timber-felling skilliniz daha çabuk artıcaktır
Bunun nedeni yüksek lvl log toplarken daha çok exp kazanmanız.

Yaw peki bu timberı napıcam ben diyosanız. Hemen hemen her yerde lazım oluyor. Örn: gemi upgrage (rebuild), silah yapımı (foundry skill), FH (figure head) upgrade, shipbuilding itemleri (FH, shield, vs.).

Yaptığınız timberları atmayın derim. İlerde mutlaka lazım olacaktır. Warehouse'a koyabilirsiniz.

Mining: timber skill'inden farkı yok. Burda da önemli olan ore study stuntı. Bu stunt sayesinde toplayacağınız mineral/ore lvli artıyo. Diğer stuntlarda timber dakiler gibi load ve SP artırıyor. Burda da yine 3 mineral = 1 iron/metal (ctrl+a => smelting soldan 5.ci).

Planting: Bu skil sayesinde tohum ekerek ürün topluyosunuz. Topladığınız ürünleri sewing (elbise yapımı), Potion (İlaç yapımı, alchemy ve medicine skilleri) için kullanabiliyosunuz.
Gerekenler: Blacksmithden inf. hoe alın. Ekim yapabilmeniz için de tohumunuzun (seed) olması şart. Bunu ya şehirlerin suburb'ından toplayabilir yada satan oyunculardan alabilirsiniz.
Biraz seed yani tohumlardan bahsedelim. Mesela catnip seed (botany study 2 stuntı gerektirir) size örnek olarak healing potion yapmanız için gerekli ürünü (crop) verir. Jute seed ise lvl3 cloth için gerekli (sewing). Şimdi ben nasıl catnip yada Jute ekebilirim diyorsanız o zaman düşük lvl bi seed bulun mesela linen gibi. Onlar bi miktar ekim yaptıktan sonra lvliniz artar ve böylelikle botany study'i skill tutordan alabilirsiniz.
Diyelim linen buldunuz. Suburba girin ve planting area yı bulun (ctrl+m den bakın). Oraya gelince ctrl+c den tohumunuza (seed) sağ tıklayın. Yer müsaitse karakteriniz oraya lineni ekmeye başlar. Tüm seed leri ektikten 20dk sonra toplamaya başlayın. Çok geç kalırsanız (40 dk gibi) ekmiş olduğunuz seedler ve ürünler yok olucaktır dikkat edin. Bu arada ekim yaparken sp niz azalıcaktır gidip missionaryden sp nizi fulleyin yada alchemistten mavi recovery pot alın azaldıkça kullanırsınız.
Ürün ve seedleri topladıktan sonra ctrl+a => Alchemy ile potion yada Sewing ile elbise yapımında kullanabilirsiniz.
Şu an oyunun başında olduğunuzdan yapabilecekleriniz sınırlı. Farklı potion (ilaç) yapabilmeniz için Recipe, yada elbise (cloth) yapabilmeniz için Drawing gerekli. Bunlar olmadan istediklerinizi yapamıyorsunuz. Recipe ve Drawingler için yazmış olduğum GÖREVLER bölümündeki linkden görev listesini indirin ve inceleyin. Mesela Merchant guild'in bazı görevlerinde Recipe ve Drawing almanız mümkün. Bunun haricinde Korsanlara yapacağınız boarding (grappling stuntı ile olur) ile de kaptanı öldürüp drawing bulma şansınız var. Özellikle Pirate Boss'lar güzel drawingler bırakıyor. Pirate bossların yerlerini öğrenmek için => www.navigator.ubercrue.com
Ancak dikkat edin bu bossları yenmek oldukça zor. Mesela Barbarossa için Falch en az 25-30 yapın derim. Geminiz de lvl2-3 olmalı. İstediğiniz boss'u bulmak için traderdan good alıp sitede yazan koordinata gidin. Zaten o sizi bulacaktır
Goods alırken: Saldıracağınız PirateBoss lvline göre alın. Örn: Boss lvl4 se => trader'dan lvl4 goods alın derim.
Yada battlefielde giderek FlagShip bulup savaşabilirsiniz. Ama unutmayın düşman gemiyi batırmadan önce grappling yapmanız gerekiyor. Yani onun gemisine çıkıp savaşıcaksınız. Yoksa drawing alamazsınız.
 

Morwena

Buralıyım
Kayıt
16 Nisan 2007
Mesajlar
4.355
Beğeniler
0
Hacım yawas cok hızlısın bi inse bende oynucamda ahhh ahhh :lolmuch:
 
Kayıt
17 Şubat 2007
Mesajlar
971
Beğeniler
0
bende yaprak sayısı çoğaldı ama pot yapamıyorum deli olacam drawing falan yok
 
Kayıt
13 Şubat 2007
Mesajlar
1.617
Beğeniler
0
hacım ne gerekiyor pot için gereken eşyaları topla alchemy bilgim yok ama drawing'i alchemist satıyor olabilir
 
Kayıt
6 Mart 2007
Mesajlar
3.470
Beğeniler
0
Şehir
Çanakkale
SURGEON demiş ki:
bende yaprak sayısı çoğaldı ama pot yapamıyorum deli olacam drawing falan yok
potları alchemistler yapabiliyomuş ancak ben bi oyuna giriyim alchemist olacam dere tepe gezip börtü böcek toplucam :lol:
 
Yukarı Alt