Kayıt
23 Aralık 2011
Mesajlar
1.414
Beğeniler
0
Şehir
Trabzon
Beşiktaş'ı eleyen Fenerbahçe Ülker'le Banvit'i geçen Galatasaray Medical Park, Spor Toto Türkiye Kupası Final maçında ilk kez karşı karşıya geldi.Fenerbahçe Ülker rakibini 6 sayı farkla 63-57 yenerek Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.



İlk periyod McCalebb ile etkili olan Fenerbahçe'ye karşı yanıtlar genelde Ersin'den geldi.8-3 üstünlük sağlayan Fenerbahçe bir anda 14-8 geriye düştü.Oyuncu değişimleri etkili olunca sarı-lacivertliler hamle yapıp üstünlüğü ele geçirdiler ve periyodu 21-16 önde tamamladılar.

2.periyodun ilk dakikalarında Andersen'in müthiş yüzdeli atışları Fenerbahçe'yi 28-19 öne taşıdı.Markoishvili'nin oyuna girişi Galatasaray'ı hareketlendirirken Arroyo'nun da devreye girmesi ile Galatasaray rakibini 28-26'da yakaladı. Ve ardından N'Dong ile eşitlik geldi.Bir pozisyon sonra ise Engin Atsür tamamen duran Fenerbahçe'yi turnike ile cezalandırınca Galatasaray 10-0'lık seri ile öne geçti. Sarı-kırmızılılar devreyi 32-29 önde tamamlayı başardı.

3.periyoda Fenerbahçe fırtına gibi girip Andersen ile 7-0'lık seri yakaladı ve 4 sayılık avantaja ulaşınca Ataman mola ile işe el koydu ve alan savunmasına döndü.Galatasaray'ın İlk hücumunda Ersin basketi buldu.Fenerbahçe ise hücumda tıkandı ve Engin'in üçlüğü ile sarı-kırmızılılar yeniden öne geçti(37-36).

Yükselen tempoyu Fenerbahçe değerlendiremezken Galatasaray kontrol ettiğinde başarılı oldu ve Dalmonte'nin molası geldi. Periyodun son 2 dakikasına Galatasaray N'Dong ile 4 sayılık avantaj yakalarken Sato kaşı açılınca soyunma odasına gitti.
Periyodu Oğuz'un kaçırdığı bomboş çember altı sonrası Fenerbahçe 44-41 geride kapattı.

Nefesleri kesen son periyotta Fenerbahçe Ülker bulduğu pozisyonları iyi değerlendirdi ve ezeli rakibi Galatasaray'ı 63-57 yenerek Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.
 
Yukarı Alt