Kayıt
27 Eylül 2008
Mesajlar
5.579
Beğeniler
1
Şehir
Londra
Turkcell Süper Lig'in 15. haftasında zorlu Bursa deplasmanına çıkan lider Trabzonspor, 2-1'lik yenilgiyle liderlikten indi.

Karşılaşmanın ilk yarısında Bursaspor daha etkili bir oyun sergiledi. Savunma bloğunu önde tutarak rakibinin orta alanda pas yapmasını engellemeye çalışan yeşil-beyazlı takım, sağ kanattan Veli, sol kanattan da Melo ve Gökhan Güleç ile ataklar geliştirmeye çalıştı. Maça rakibine oranla daha fazla konsantre olduğu gözlenen Bursaspor, aradığı gole 35. dakikada Gökhan Güleç ile ulaştı.

Konuk Trabzonspor ise Bursaspor'un baskısı nedeniyle ilk yarıda oyun kurmada ciddi sıkıntı yaşadı. Bordo-mavili takım, geriye düştükten sonra rakip kaleye yüklenirken, Gökhan Güleç ve Song'un kafa vuruşlarından yararlanamadı ve soyunma odasına 1-0 yenik indi.

İkinci yarıya topa daha çok sahip olarak başlayan Trabzonspor, uzaktan şutlarla gol aradı. Bursaspor kontrataklarda Mustafa Sarp ve Romashchenko ile fırsatlar yakalarken, oyunu rakip 18'e yıkan Trabzonspor 79'da Umut Bulut'la beraberliği yakaladı. Kalan dakikalarda her iki takımın da çabaları uzatma anlarında Bursaspor adına sonuç verdi ve oyuna sonradan giren Sercan Yıldırım, ev sahibi takımı 2-1'lik galibiyete taşıdı.

Bu sonuçla sezonun ikinci yenilgisini alan Trabzonspor, 30 puanda kaldı ve Sivasspor'un averajla gerisinde kalarak ikinci sıraya indi.

Bu sezon sahasında Galatasaray'ı yenip, Beşiktaş'la berabere kalan Bursaspor ise Trabzonspor galibiyetiyle puanını 22'ye çıkardı.​

 
Yukarı Alt