Kayıt
14 Mayıs 2007
Mesajlar
24.644
Beğeniler
3
Şehir
İstanbul
Timsah çözüldü
Bursaspor sahasında 4 yıl sonra 4 gol yedi. Son haftaların yükselen yıldızı Gaziantepspor, 4-1'lik skorla yeşil-beyazlılara şampiyonluk yarışında ağır bir darbe vurdu. Cenk Tosun attığı 2 golle Bursa'yı yıkan isimdi.



Bursaspor en son 6 Aralık 2009'da deplasmanda Kayserispor'dan, sahasında ise en son 15 Nisan 2007'de yine Kayserispor'dan 2'den fazla gol yemişti. Yeşil-beyazlı savunmanın istikrarlı performansı bugün itibariyle çöktü ve Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Gaziantepspor, şampiyonluk adayı rakibini 4-1'lik skorla devirmeyi başardı.Bursa Atatürk Stadı'ndaki maçın ilk yarısı yüksek tempoya sahne oldu. Karşılıklı ataklarla heyecan verici bir mücadele yaşanırken, konuk Gaziantepspor 23. dakikada Wagner ve 32. dakikada Yalçın'ın golleriyle 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.
Bursaspor'da sakatlanan Altidore 32. dakikada yerini Sercan'a bırakırken, 34'te Dany ters kafa vuruşuyla kendi ağlarını gördü: 1-2.
İlk yarıda Bursaspor Sercan'la, Gaziantepspor ise 2 kez Cenk'le mutlak gol fırsatlarını harcadı.
İkinci yarı, ilk yarıya oranla daha düşük tempoda başladı. Bursaspor duran top organizasyonları sonrası 54'te Miller ve 56'da Volkan'la beraberliğe çok yaklaştı. Ancak 62'de Cenk kaçırmadı. İlk yarıda 2 net fırsatı harcayan genç golcü, farkı tekrar 2'ye çıkardı: 1-3. Bu golle birlikte gardı düşen Bursaspor karşısında Cenk Tosun, 75'te bir kez daha sahneye çıktı ve durumu 4-1 yaptı.
Geçtiğimiz haftaki Eskişehir beraberliği sonrası bu sezon evinde 2. kez kaybeden Bursaspor, zirve yarışındadaki rakiplerinin zorlu maçları olduğu haftada büyük bir fırsat tepti. Yeşil-beyazlılar 45 puanla 3. sırada kalırken, ikinci yarıda oynadığı 5 maçta 4. galibiyetini alan Gaziantepspor ise puanını 37 yaptı ve 5. sıradaki yerini korudu.​
 
Yukarı Alt