Kayıt
6 Haziran 2008
Mesajlar
4.529
Beğeniler
0
Şehir
TeXas
PARKER'IN KARARININ ARDINDAN GÖZLER BEAUBOIS'E CEVRİLDİ​


San Antonio Spurs’un Fransız yıldızı Tony Parker, Türkiye’de gerçekleştirilecek olan 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda yer almayacağını söyledi.

Fransa Milli Takımı’na uzun yıllardır hizmet eden 28 yaşındaki oyuncu, San Antonio’nun hazırlık kampına dinlenmiş olarak katılmak istediğini söylerken, “Bu yaz milli takımda yer almak istemiyorum. Son 5 yazdır milli takımda yer aldım. Bu yıl için çok düşündüm. Ancak gerçekten çok yorgunum. Sabahları yorgun olarak uyanıyorum. Birçok sakatlık yaşadım. Artık biraz ara vermemin vaktinin geldiğine inanıyorum” değerlendirmesinden bulundu.

Parker’ın kaybı Fransa için her ne kadar üzücü olsa da, yetenekli yedekleri de bir o kadar sevindirici.

Bu sezon Dallas Mavericks’de çok başarılı bir yıl geçiren şutör oyuncu Rodrigue Beaubois’in Türkiye’de Fransa’nın en önemli silahlarından biri olacağını söylemek zor değil.

Daha önce Cholet’de forma giyen 22 yaşındaki oyuncu, bu sezon çok başarılı bir performans ortaya koyarken, özellikle 27 Mart tarihinde Golden State karşısında kaydettiği 40 sayı ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Power Electronics Valencia’da forma giyen Nando De Colo da Fransa’nın bir diğer etkili oyuncusu. 2009-10 sezonunda Eurocup şampiyonluğuna ulaşan Valencia’da önemli roller üstlenen De Colo ve Le Mans’da forma giyen Antoine Diot, geçtiğimiz sene Polonya’da da forma giymişlerdi.

Avrupa Şampiyonası’nda Fransa ile Türkiye’nin karşı karşıya geldiği mücadelede, Diot galibiyette önemli rol oynamıştı. Benchden gelen Diot karşılaşmayı 13 sayı, 4 asist ve 4 ribaund ile noktalamıştı.

Perker şu ana kadar Olimpiyatlarda ya da Dünya Şampiyonası’nda Fransa formasını hiç giymedi.

4 yıl önce Japonya’da gerçekleştirilen 2006 FIBA Dünya Şampiyonası’nda takımda yer alacak olan Parker, son dakikada parmağındaki sakatlık nedeniyle şampiyonada forma giyememişti.

Fransa 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda İspanya, Litvanya, Yeni Zelanda, Kanada ve Lübnan ile birlikte D Grubu’nda yer alıyor.
 
Yukarı Alt