Windy

 
Kayıt
4 Kasım 2007
Mesajlar
10.865
Beğeniler
3
Şehir
Ataşehir/İstanbul
Titanik (Film, 1997)
11_titanic.jpg

Yönetmen:
James Cameron

Yapımcı:
Jon Landou
James Cameron


Senaryo yazarı:
James Cameron

Oyuncular:
Leonardo DiCaprio
Kate Winslet
Kathy Bates
Billy Zane
Gloria Stuart
Frances Fisher
Bill Paxton


Görüntü yönetmeni:
Russel Carpenter

Film müzikleri:
James Horner

Yapım yıl: 1997
Ülkesi: ABD
Dağıtım şirketi Uluslararası:
20th Century Fox
ABD/Kanada
Paramount Pictures

Süre: 194 dakika
Dil: İngilizce
Bütçe: 200,000,000 $
Hasılat: 1,845,034,188 $


Flim hakkında kısa bir özet;

Titanik 1997, ABD yapımı film. En İyi Film dahil olmak üzere 11 Akademi Ödülü kazanmış olan filmi James Cameron yönetmiştir. Filmin başrollerinde Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet sosyal sınıfların ayırdığı RMS Titanic`te aşk yaşayan Jack Dawson ve Rose DeWitt Bukater karakterlerini canlandırmışlardır. Film Dünya çapında 1,845,034,188 $ hasılata ulaşmış ve şu zamana kadar hasılatı en yüksek film olma özelliğini de elinde bulundurmaktadır. 14 kategoride Oscar'a aday gösterilen film All About Eve (1950) ile birlikte en fazla Oscar'a aday gösterilen film rekorunu elinde bulundurmaktadır. 11 dalda Oscar kazanan film ayrıca en fazla Oscar alan film rekorunu Ben-Hur (1959), ve The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) ile paylaşmaktadır.

1996 yılında Brock Lovett ve grubu RMS Titanic'in enkazında okyanusun kalbi adı verilen bir kolye ararlar.Kolyeyi aramak için kolyenin sahibi kızın odasına annesinin ve sevgilisinin odasına bakarlar. Sonunda kırılmış kapıların arkasında yeşil bir kasa bulurlar. Bir kanalda canlı yayınla kasayı açarlar ama kasanın içinden sadece para ve bir çanta çıkar.Televizyonu izleyenlar arasında da Rose Calvert'ta vardır. Rose calvert okyanusun kalbinin sahibidir. Brock lovett kadının yardımcı olabileceğini düşünerek bu yaşlı kadını araştırma yaptıkları sonar gemisine davet eder. Israrlar sonunda Rose Calvert 84 yıl öncesini torununa ve ekibe anlatır. O zamanlar Rose DeWitt Bukater Caledon Hockley ile evlenmek üzere Amerika'ya gitmektedir. Ne var ki Rose Cal'i sevmiyordur. Ama onunla evlenmeye karşı çıksa da annesi tarafından bu başkaldırış bastırılmıştır. Rose yine de evlenmeye dayanamamış ve gemiden atlayıp intihar etmek istemiştir. Jack Dawson, Amerikalı parasız bir ressamdır. Birçok ülke gezmiş, tanesi 1 cent'ten tablolar satarak para kazanmaya çalışmaktadır. Liverpool limanına yakın bir poker evinde arkadaşı Fabrizio ile şanslı bir el sayesinde Titanic'e iki adet üçüncü sınıf bilet kazanmıştır.Daha sonra Rose ile birbirlerine aşık olurlar fakat Jack Titanicden kurtulamayıp ölecektir.




Box Office;Titanic, Kuzey Amerika'da 19 Aralık 1997'deki açılış haftasında $28,638,131 elde ederek hızla yükseldi.Amerika'da tam 15 hafta boyunca 1 numarada kaldı.Dünya çapında da Mart,1998'de $1,000,000,000'a ulaşarak bu rekoru elde eden ilk film oldu.Amerika'da gösterimi 8 ay süren filmi bazı ülkeler 1 yıldan fazla bir süre gösterdi.Türkiye'de en çok izlenen ilk 10 film arasındaki tek yabancı film hala Titanic.Şubat,1998 de Türkiye'de vizyona giren Titanic tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de o yıl içinde en çok izlenen film olma başarısını gösterdi.


Titanic ilk olarak 1999 sonu hiçbir ek özellik olmayan tek disklik bir baskıyla raflarda yerini aldı.Bu DVD 1 milyondan fazla kopya sattı.
Disc Special Edition: 2005'te Amerika ve Kanada dışında çıkan bu DVD versiyonunda filme ait 3 belgesel, alternatif son ve Celine Dion'un yorumladığı My Heart Will Go on klibi mevcut.DVD anamorfik geniş ekran görüntüye ve 6.1 ses kanalına sahip.
Disc Special Collector's Edition: 2005 yılında sadece Amerika ve Kanada'da geçerli olan, özel seçenekli tek Titanic DVD versiyonu.2 Disklik versiyona ek olarak filmden silinmiş yaklaşık 45 dk.lık 29 sahne de eklenmiş.
Disc Deluxe Collector's Edition: 2005'te Amerika ve Kanada dışında çıkan bu sette 3 disklik versiyona ek olarak birçok Tv spotları, fragmanlar, 2 özel belgesel ve daha birçok seçenek eklenmiş.
Disc Deluxe Limited Edition: Sadece İngiltere'de çıkan ve sınırlı sayıda bulunan bu sette ise 4 disklik versiyona, filmin yönetmeni James Cameron'ın 2003 yılında özel 3 boyutlu kameralarla çektiği bir Titanic belgeseli olan 90 dk.lık Ghost of the Abyss eklenmiş.

Film Müziği;Yönetmen James Cameron filmi için ilk olarak besteci Enya'yı düşünmüş olsa da aralarındaki anlaşmazlık onun James Horner'da karar kılmasına neden olmuştur.James Horner ile daha önce beraber calıştıkları Aliens filminden sonra araları açılan James Cameron'ın fikri, Horner'ın bestelediği Braveheart filminin müziklerini dinledikten sonra değişmiş ve Titanic için James Horner'a teklif götürmüştür.Filminde sadece müzik isteyen James Cameron, Horner'ın filmin bitiş jeneriği için Will Jennings ile yazdığı My Heart Will Go On şarkısını duyunca da kararından vazgeçmiştir.Bu kararı filmine bir Oscar bile kazandırmıştır.Şarkıyı o yıllarda film müziklerine çok da yabancı olmayan Celine Dion söylemiştir.Bunlar, James Horner'ın 2 Oscar yanında toplamda 12 ödül kazanmasını sağlamıştır. Soundtrack olarak 1997'de satışa çıktıktan sonra satış rakamlarının yüksekliği ikinci bir soundtrack olan Back to Titanic'in de 1998'de dinleyicilere ulaşmasını sağladı.


Ödüller,Akademi Ödülleri (1998)
Titanic toplam 14 dalda Oscar'a aday olarak 1950 yapımı All About Eve adlı filmin bu rekorunu paylaştı ve en fazla Oscar kazanan film olmayı başaran Titanic Ben Hur gibi 11 dalda ödüle layık görüldü.Aday olduğu 3 dalda ( En İyi Makyaj, Kadın ve Yardımcı Kadın Oyuncu) ödülü kazanamadı.Gecenin galibi açık ara Titanic oldu.

En İyi Film
En İyi Yönetmen
En İyi Sanat Yönetimi
En İyi Sinematografi
En İyi Kostüm
En İyi Kurgu
En İyi Özgün Şarkı
En İyi Görsel Efekt
En İyi Ses Efekti
En İyi Ses Kurgusu
En İyi Müzik
En İyi Kadın Oyuncu
- Kate Winslet
Kazanan: Helen Hunt
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Gloria Stuart
Kazanan: Kim Basinger
En İyi Makyaj
Kazanan: Men in Black

Titanic Altın Küre Ödüllerinde de En İyi Film, Yönetmen, Müzik ve Özgün Şarkı dallarında ödülü alırken aday olduğu diğer dallar olan En İyi Kadın Oyuncu(Kate Winslet), Erkek Oyuncu(Leonardo DiCaprio), Yardımcı Kadın Oyuncu(Gloria Stuart) ve En İyi Senaryo için ödüle erişemedi. Filmin, Oscar'lar da dahil aldığı tüm ödüllerin sayısı 87'yi bulurken bunların dışında da 48 adaylığa sahip.

White Star Line'ın sahibi olduğu, Harland and Wolff (Belfast,İrlanda) tersanelerinde üretilmiş, Olympic Sınıfı yolcu gemisidir. 14 Nisan 1912 gecesi ilk seferini yaparken bir buz dağına çarpıp, iki saat kırk dakika içinde batmıştır. 1912'de yapımı tamamlandığında dünyadaki en büyük buharlı yolcu gemisiydi.

Batışı 1.517 kişinin ölümüyle sonuçlandı ve dünya savaşları dışındaki en büyük deniz felaketi olarak tarihe geçti. Titanic zamanın en iyi teknolojisi kullanılarak yapılmıştı ve batışına kadar "batmaz" bir gemi olduğuna inanılıyordu. Bu derece ileri teknoloji ve eğitimli mürettebata rağmen batışı birçoğu için şoktu. Medyada ise Titanic 'e olanlar hakkında birçok efsane ortaya atıldı, fakat 1985'te Robert Ballard ve takımı geminin enkazını keşfetti ve Titanic 'e tam olarak ne olduğu açığa çıktı.


Yapımı ;
Titanic'in 1.sınıf bölümündeki büyük merdivenler Titanic White Star Line'ın bir transatlantik gemisiydi, Harland and Wolff tersanelerinde(Belfast, İrlanda) üretilmiş ve rakip firma olan Cunard Line'ın RMS Lusitania ve RMS Mauretania gemileriyle rekabet edebilmesi için tasarlanmıştır. Titanic 'in yanısıra Olympic Sınıfı kardeşleride üretilmiştir. Bunlar: ilk üretilmiş olan RMS Olympic, daha sonra üretilicek olan RMS Britannic (asıl adı Gigantic)tir. Hepsininde işletilen büyük ve en lüks gemiler olması hedeflenmiştir.Titaniğin Baş Mimarı Thomas Andrewsdir.Nitekim o da seyehat sırasında hayatını kaybetmiştir.39 Yaşında

RMS Titanic'in üretimine 31 Mart 1909'dan itibaren IMMC'nin sahibi Amerikalı John Pierpont Morgan fon ayırıyordu. Geminin gövdesi 31 Mayıs 1911'da suya indirildi ve tam donatımı bir yıl sonra 31 Mart'ta bitti.

Titanic 269.1 m uzunluğuna, 28.2 m genişliğe, 46,328 groos ton ağırlığa sahipti. Geminin 3 pervanesine güç sağlayan iki zamanlı dört silindir, üç aşamalı, buharlı itici motorlar ve düşük basınçlı tribünler bulunmaktaydı. Bu motorlara 169 kömür fırını tarafından ateşlenen 15 kazan enerji veriyordu ve buda geminin yaklaşık olarak 43 km/s maksimum hıza ulaşmasını mümkün kılıyordu. Gemideki dört bacadan sadece üçü işlevseldi, dörtdüncü baca sadece geminin daha çarpıcı gözükmesi için eklenmişti.




Gemi Hakkında Genel Bilgiler ;

i2r5ur.jpg


İsim: RMS Titanic
Sahibi: White Star Line
Sicilin bulunduğu liman: Liverpool, Büyük Britanya
Rotası: Southampton' dan New York'a
İnşa eden: Harland and Wolff tersaneleri
Yapılış yeri: Belfast, İrlanda, Büyük Britanya
Tersane numarası: 401
Başlangıç: 31 Mart 1909
Denize indiriliş: 31 Mayıs 1911
Tamamlanması: Mart 1912
İlk Seferi: 10 Nisan 1912
Durumu: Buz dağına çarparak battı.

Genel Özellikler;

Sınıfı ve Tipi: Olympic Sınıfı, Transatlantik yolcu gemisi
Ağırlığı: 46,328 ton
Boyu: 269.1 metre (882 ft.)
İtme sistemi: 2 adet bronz, üç-bıçaklı kanat pervaneleri,
1 adet bronz, dört-bıçaklı orta pervane

Hız: 21 Knot (39 km/s - 24 mph)
azami 23 Knot (43 km/s)

Kapasite: 3,547 yolcu ve mürettebat (tam dolu)

Geminin batış tarihi 14 Nisan 1912..


Titanic Hakkinda


  • -Titanic 269 metre uzunluğunda ve 46 bin ton ağırlığında idi.

    -İnşasında üç milyon vida kullanıldı.

    -Yapımında 15 bin kişi çalıştı.

    -31 mayis 1911'de denize indirildikten sonra 10 ay daha içinde inşaat sürdü.

    -Geminin dört bacasından sonuncusu çalışmıyordu. Bu baca sadece gemiyi daha güçlü ve büyük göstermek için eklenmişti.

    -Titanic'in motorları 30 bin beygir gücündeydi.

    -Titanic, İrlanda'nın Queenstown limanına yolcu ve posta almak için yanaştığında geminin şefi Henry Wild kızkardeşine bir mektup gönderdi. Mektubunda Titanic'i hiç sevmediğini ve bu gemiyle New York'a ulaşamayacağından emin olduğunu yazıyordu. Wild kazada yaşamını yitirenlerden biri oldu.

    -Kaza günü akşamüstü bozulan telsiz sistemi onarıldığında, yolcuların kişisel mesajlarını göndermekle çok meşgul olan telsiz operatörleri, yakında bulunan Californian adlı geminin yolladığı buzdağı uyarılarını ciddiye alıp kaptana iletmeyi ihmal etti.

    -Hafif dalgalı bir denizde çok daha önceden fark edilebilecek olan buzdağı, o gece deniz dümdüz olduğu için geç fark edildi.

    -Kaptan Smith buzdağını görünce dönmeye çalışmayıp, burundan vursaydı büyük ihtimalle Titanic'n 1. ve 2. kompartmanı zarar görecek ve gemi batmayacaktı. İlk dört kompartmanının suyla dolmasını kaldırabilen Titanic'in dönerken aldığı hasar altı kompartmanını birden suyla doldurdu.

    -Kazada 1790 kişi hayatını kaybetti, 711 kişi kurtuldu, kurtulanlardan üç tanesi hâlâ hayatta.

    -Hayatını kaybedenlerin çok azı birinci sınıf, çoğunluğu ise üçüncü sınıf yolcularıydı. Bunun önemli bir nedeni, birinci sınıf yolcularına ait salonların kullanımına engel olmak için kilitli tutulan kapılardı.

    -Titanic'te 16'sı normal, dördü kanvas toplam 20 filika bulunuyordu. Bu filikalar gemide bulunan toplam yolcu ve mürettebatın yarısını bile taşımaya yetmiyordu.

    -Geminin battığı gece deniz suyu sıcaklığı -3 derece idi.

    -55 kişi sudan kurtarıldı.

    -Denizaltı ile batık Titanic'e ulaşmak 2.5 saat sürüyor. Bu özel denizaltı sadece üç kişi alabiliyor. . . .

Oyuncular

Leonardo DiCaprio (1974 - .... )






11 Kasım 1974 yılında Kaliforniya ABD'de doğdu.


Tam adı Leonardo Wilhelm Di Caprio olan ünlü Hollywood yıldızı. Babası George DiCaprio, çizgi roman dağıtıcısı, annesi Irmalin DiCaprio avutkattır.


Daha bir yaşındayken annesi ve babası ayrılık kararı aldılar. Leonardo 3 yaşındayken en çok sevdiği çocuk programına çıktı.


Ünlü oyuncu sırayla, Corinne A. Seeds University Elementary School, Center for Enriched Studies, John Marshall High School'dan mezun oldu.


Filmografi


1991 Critters
1993 This Boy's Life
1993 What's Eating Gilbert Grape
1995 The Quick and The Dead
1995 The Basketball Diaries
1995 Total Eclipse
1996 Romeo + Juliet
1996 Marvin's Room
1997 Titanic
1998 The Man in the Iron Mask
1998 Celebrity
2000 The Beach
2002 Catch Me If You Can
2002 Gangs of New York
2004 The Aviator
2006 Blood Diamond
2006 The Departed
2007 11th
2007 Blink
2008 The Chancellor Manuscript
2008 Revolutionary Road
2009 The Rise of Theodore Roosevelt


Ödülleri


2005: Altın KüreGolden Globe - En İyi Aktör (Drama),Göklerin Hakimi - (The Aviator)
1997: Berlin Film Festivali Silver Bear - En iyi oyuncu, William Shakespeare's Romeo + Juliet
1997: MTV Film Ödülleri - En iyi erkek oyuncu, Titanik
1993: National Board of Review - En iyi yardımcı oyuncu, What's Eating Gilbert Grape
1993: Los Angeles Film Critics - New Generation Ödülü, This Boy's Life ve What's Eating Gilbert Grape





Kate Winslet (1975 - .... )
orox1d.jpg






5 Ekim 1975 Reading, İngiltere'de doğdu.


Tam adı Kate "Elizabeth" Winslet'dir.


Tamamen oyuncu bir aileden gelen Winslet genç yaşına rağmen bu zamana kadar beş defa Oscar'a aday gösterildi.


Winslet 1998 yılı itibariyle, iki kere Oscar'a aday olmayı başaran en genç oyuncu ünvanını elinde bulunduruyor.Kate Winslet aynı zamanda ödüle üç,dört ve beş kere aday gösterilen en genç oyuncu olmayı da başardı.


Oyunculuğa ilk adımını 11 yaşında bir TV reklamıyla atan Winslet, "Christmas Carol" adlı animasyon filminde seslendirme yaptı ve bu filmin şarkısını söyleyip, single albüm çıkardı.


Titanik filminden sonra daha çok bağımsız ve düşük bütçeli filmlerde oynamayı tercih ettiği için, Anna and the King ve Shakespeare in Love gibi filmlerdeki başrol tekliflerini reddederek, aynı dönemde Holy Smoke ve Hideous Kinky gibi bağımsız filmlerde oynadı. Eternal Sunshine of the Spotless Mind adlı oscarlı fimde üstün bir oyunculuk performansı ortaya koymuştur.


İlk evliliğini Hideous Kinky adlı filmin setinde tanıştığı yönetmen asistanı "Jim Threapleton" ile yapmış ve "Mia" adını koydukları bir kız çocuğu sahibi olmuştur.


2001 yılında eşi Jim Threapleton ile ayrılığının ardından American Beauty, Road to Perdition ve Jarhead gibi filmlerin ödüllü yönetmeni "Sam Mendes ile evlenerek, "Joe" adında bir erkek çocuğu dünyaya getirdi.



Filmografi


1991 Dark Season (TV dizisi) Reet
1994 Heavenly Creatures Juliet Hulme
1995 A Kid in King Arthur's Court Prenses Sarah
1995 Sense and Sensibility Marianne Dashwood SAG ve BAFTA ödülü kazandı, Oscar ve Altın Küre ödüllerine aday gösterildi.
1996 Jude Sue Bridehead
1996 Hamlet Ophelia
1997 Titanik Rose DeWitt Bukater Oscar, SAG, ve Golden Globe ödüllerine aday gösterildi.
1998 Hideous Kinky Julia
1999 Faeries Brigid seslendirme yaptı.
1999 Holy Smoke! Ruth Barron
2000 Quills Madeleine 'Maddy' LeClerc SAG adaylığı
2001 Enigma Hester Wallace
2001 Christmas Carol: The Movie Belle seslendirme yaptı.
2001 Iris Genç Iris Murdoch Oscar, BAFTA ve Golden Globe adaylığı
2003 The Life of David Gale Bitsey Bloom
2004 Eternal Sunshine of the Spotless Mind Clementine Kruczynski Oscar, SAG, BAFTA ve Golden Globe adaylığı
2004 Finding Neverland Sylvia Llewelyn Davies BAFTA adaylığı
2005 Romance & Cigarettes Tula
2006 All the King's Men Anne Stanton
2006 Little Children Sarah Pierce Oscar, BAFTA, SAG, and Golden Globe adaylığı
2006 Flushed Away Rita seslendirme yaptı.
2006 The Holiday Iris


Ödüller



Oscar'a "Titanik" , "Eternal Sunshine of the Spotless Mind"(Sil Baştan) ve "Little Children"(Tutku Oyunları) filmleriyle "En iyi Kadın Oyuncu", "Iris" ve "Sense & Sensibility" filmleriyle ise "En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu" dalında aday gösterildi. Aynı filmlerle Golden Globe Ödüllerinde de dört adaylığı var. 20'den fazla ödülüyle ve adaylıklarıyla özellikle de İngilizler tarafından sevilen başarılı bir sanatçıdır.


Kate Winslet'ın babası "Roger Winslet" ve annesi "Sally Winslet" gibi kardeşleri "Anna","Beth" ve "Joss" da oyunculuk yapıyorlar.


Peter Jackson imzalı "Heavenly Creatures" filmiyle eleştirmenler tarafından çok beğenilen Winslet her ne kadar Oscar'a ilk Sense & Sensibility filmiyle aday olmuşsa da Titanik onun tüm dünya çapında tanınmasına ve sevilmesine neden oldu.


Sahne Sanatları Mezunu olan Winslet'ın en sevdiği filmler ise, "Grease", "Reservoir Dogs", "Silence of the Lambs" isimli yapımlar.



topicsonugorseli.png
 
Kayıt
1 Ocak 2009
Mesajlar
24
Beğeniler
0
Diyecek tek kelime bulamıyorum gemide ölenlere duyulan saygı nedeniyle enkazdan hiçbir şey çıkarılmamış ayrıca gerçek efsanesinde böyle geçiyormuş
Filmde Kullanılan geminin özelliklerini de ben ekleyeyim.

Bandırası : ENGLAND / Liverpool
Şirket : White Star Line Company
Gemi Adı : Royal Mail Ship (R.M.S)TITANIC
Uzunluk : 271 metre
Eni : 28 metre
Derinlik : 29 metre
Yükseklik : 63 metre (omurgadan direğin tepesine kadar.)
Grs.Ton : 48.328 t.
Dep.Ton : 66.219 t.
Yolcu K. : 3.547 kişi
Mürettebat : 910 kişi
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
omg

deli bölümler açılmış çok teşekkürler ^^

titanic ilk çıktığı günlerde izlemiştim, lakin 9 kere sinemada izlemiş olmam sebebiyle temel içgüdü halen benim rekorlarımda 1 numaradır :D
 

Prada

 
Kayıt
31 Aralık 2007
Mesajlar
7.341
Beğeniler
0
Şehir
St Etienne
Leoda yaşlandı hayat kimsenin gözünün yaşına bakmıyor gencliğin kıymetini bilin :P
 
Yukarı Alt