Kayıt
17 Nisan 2007
Mesajlar
636
Beğeniler
0
Dünyanın en ünlü video paylaşım sitesi Youtube'u artık bilgisayarınızda seyretmekten bıkanlar için sevindirici haberler var.


Şimdilik Beta aşamasında olan Linux-tabanlı bir OSD cihaz sayesinde Youtube'daki videoları TV'nizde seyredebileceksiniz. Bu cihaz, televizyonunuza "Youtube Browser" özelliği katacak ve buradan istediğiniz videoya erişebileceksiniz. Cihaz, Neuros Technology's OSD Media Center tarafından tasarlanıyor.

Cihaz :



Beta testlerden bir screen-shot :



Beta aşamasındaki cihaz için son firmware güncellemesi geçtiğimiz hafta yayınlandı. Bu güncellemede Youtube Browser'ın, "deneysel" testlerden başarıyla geçtiğini ve artık "Beta test" lerine başlandığı belirtilmişti. Bir diğer yenilik ise, tıpkı Youtube.com'daki gibi izlemek istediğimiz videonun küçük bir örnek resmini görebileceğiz. Youtube Browser hakkında örnek bir video :

http://www.youtube.com/watch?v=nM1lBWLd ... YID%3D1580

Göze çarpan diğer özellik ise, arama sonuçlarınızı ister sadece "text" halinde, isterse "başlıklı resimleriyle" birlikte bizlere sunması. Bu iki seçenek arasındaki fark ise bizlerin internet bağlantısı ile ilgili olacak. Düşük hızda bağlanan kullanıcıların, sadece yazı ile video aramaları, video izleme hızlarını arttıracak. Yüksek hızda bağlananların ise resimli arama yapmaları için hiçbir kısıtlama yok.




Ayrıca tıpkı YouTube.com'da olduğu gibi favori videolarınızı "favorilerim" e ekleyip sonradan rahatça erişebileceksiniz. Üretici firma, şimdilik bu "favori videolar" konusunda bazı sıkıntılarının olduğunu açıklasa da en kısa zamanda bu sorunu aşacaklarını belirttiler. Ne de olsa henüz Beta aşamasındalar.

Eğer şu an evinizde Neuros OSD Media Center var ise buradan Youtube Browser güncellemesini indirip, herhangi bir SD Card yardımı ile Media Center'ınıza yükleyebilirsiniz. Fakat unutmamalısınız ki bu teknoloji henüz beta aşamasında
 
Yukarı Alt