Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.635
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Sürmanşet

4CB36A73A400F84D804F83AFr.jpg


İstanbul Halk Tiyatrosu 2008- 2009 sezonunu, bu akşam saat 21.00'de 'Sürmanşet' adlı politikdrama ile Beşiktaş Kültür Merkezi sahnesinde açıyor.

Sinan Tuzcu'nun yazdığı oyunu, Arif Akkaya yönetiyor. Oyunda Erkan Can, Dolunay Soysert, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci ve Beste Bereket rol alıyor.

Sinemanın görsel ve işitsel gücünden de yararlanılarak sahneye koyulan oyunda, Engin Değirmen (Tardu Flordun) adlı zengin bir işadamının, devlete karşı açtığı bir ihaleyi kazanmak için çevirdiği oyun ve dalavereler anlatılıyor.



Sürmanşet
tarih : 19.12.2008 21:00:00 - 26.12.2008 21:00:00
mekan : Beşiktaş Kültür Merkezi


Ön bilgi

- Oyunda yüksek sesli patlama efekti kullanılmaktadır.
- Etkinliğe 13 yaşından küçükler giremez. 13 yaşından büyükler bilete tabidir.
- Etkinlik mekanına kamera ve fotoğraf makinası sokmak yasaktır.
etkinlik hakkında bilgi


Gösteri Tarihleri

19 Aralık 2008 Cuma Saat 21:00
26 Aralık 2008 Cuma Saat 21:00


Oyundur hepsi, "hepsi bir oyun".
Oysa aşk "saklandığı yerden çıkacaktır".

İstanbul Halk Tiyatrosu 2008-2009 sezonunu Sinan Tuzcu'nun yazdığı Sürmanşet adlı politik-drama ile BKM (Beşiktaş Kültür Merkezi) sahnesinde açıyor.

Sinan Tuzcu'nun yazdığı ve Arif Akkaya' nın yönettiği Sürmanşet oyununda Erkan Can, Dolunay Soysert, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci ve Beste Bereket oynuyor. Oyunun dekor ve işık tasarımını ise Cem Yılmazer gerçekleştiriyor. Provaları Eylül ayında başlayan oyun, Kasım ayının ilk haftasında Premier yapacak.

Oyun modern sanatın envanterlerinden yararlanarak seyircide ilüzyon yaratma çabasıyla sahnelenmektedir. Avrupa tiyatrosunun "in your face" deyimiyle adlandırdığı akımı kendine eş tutan oyun; seyirciye günümüz politik durumunu; seyircinin bu durum içerisinde yerini; çekincesiz yansıtmaktadır. Sinamanın görsel ve işitsel gücünden de faydalanan oyunun her noktasında aktif kalmasına yardımcı olan sahneleme biçimlerini kullanmaktadır.

"Oyun, Engin Değirmen (Tardu Flordun) adlı politikanın kalbinde yetişmiş, zengin işadamının karanlık işlerini konu alır. Devletin açmış olduğu ihaleye yabancı kaynaklı bir şirket ile giren Engin Değirmen, ihale sırasında
karşısına çıkabilecek engelleri kaldırmak için çeşitli oyunlara başvurur. Bu oyunlar sırasında yanında Aziz (Erkan Can) ve Yeşim (Dolunay Soysert) bulunmaktadır. Bu üçlü; babaları ihale güvenlik raportürlüğü yapan iki kız
kardeşin, Aslı (Ceyda Düvenci) ve Funda (Beste Bereket) nın sakin ve sıradan hayatını paramparça edecek; bu arada kendileri de oluşan fırtınadan paylarını alacaktır. Kimi ölür, kimi kaybolur, kimi kazanır. Hepsi kendi hayatları için oynamaktadır."

extraloob demiş ki:
bu hafta cuma günü gitmeyi düşünüyorum bakalım bir fırsatını bulup gidebilecekmiyim acayip de pahalı fiyatları...
 
Yukarı Alt