Kayıt
22 Eylül 2010
Mesajlar
3.852
Beğeniler
33
Şehir
Antalya
Artık görmekten bıktığım ve ülkemin her köşesine virüs gibi dağılmış insanlar. ve bulunduğum civarda hırsızlığın arttığı , 1 saat önce 2 otobüs suriyelinin şehrin göbeğine salındığını görmem iyice sinirlendirdi.

Artık ırkçı gözle bakmaya başladığımı düşünüyorum.
 
Kayıt
3 Ocak 2009
Mesajlar
12.050
Beğeniler
314
Şehir
Белгород
avrupalilarin bizim icin dusunsdugunu bizim de onlar icin dusundugumuz millet.

[ Mesaj mobilden gonderildi Android ] mobile
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kayıt
11 Mayıs 2007
Mesajlar
20.770
Beğeniler
258
Şehir
İstanbul
Takımı
Besiktas
Suriyeli erkeklerden "bizim orda kadınlar çalışmaz, erkek çalışır" sözünü duyduğum fakat sokağın her merdiveninde suriyeli dilenci kadın gördüğüm gerçeğidir. Ayrıca kendi işyerimizde çalıştırdığımız suriyelilerden de bildiğim üzre AŞIRI derece nankör, yemek yediği kaba tüküren pislik insanlar. İstanbul çok büyükmüş, çok sakinmiş gibi bu keşmekeşin içine tüy diken insan toplulukları. Kendi ülkelerinde şehit olma fırsatı varken sağa sola kaçan korkak insanlar.
 
Kayıt
1 Ekim 2007
Mesajlar
10.447
Beğeniler
549
Şehir
Mersin
Takımı
Besiktas
Mersine zenginiyle fakiriyle doluştular it sürüsü gibiler yakında ülkemizde kendi milletimizi bile görmekte zorlanacağımız günler gelecek gibi.
 
Kayıt
11 Mayıs 2007
Mesajlar
20.770
Beğeniler
258
Şehir
İstanbul
Takımı
Besiktas
Ayrıca en sinir bozucu olanda şu; etrafta arapça tabelaları olan dükkanlar görmeye başladım. Arapça iş ilanları, arapça plakalar, yolda yürüyen 3 suriyeliden 37'sinin saçları uzun ve joleli. Parmak arası terlikleri vazgeçilmezleri. Bir de güneş gözlükleri.
 
Kayıt
22 Eylül 2010
Mesajlar
3.852
Beğeniler
33
Şehir
Antalya
O değil amelelik sektörünüde öldürdüler yevmiyeler düştü :)
 
Kayıt
22 Eylül 2010
Mesajlar
3.852
Beğeniler
33
Şehir
Antalya
Günlük otobüslerle antalyaya salınıyor sanırsam bunlar.
 
Kayıt
7 Haziran 2016
Mesajlar
3
Beğeniler
0
Sanırım geçen seneydi hatırlamıyorum.. Eskişehir'de denk gelmiştik bir Suriyeli aileye babamla gezerken.. Biz de Eskişehir'e yabancıydık, onlar da.. Yanlarında 3 çocuk (biri kucakta) kirlayacak bir ev arıyorlardı.. Arada dil problemi olduğundan kendilerine yardım edecek kimse de bulamamışlardı, belki de bizle karşılaşmasalar sokakta yatacaklardı o gün.. Ben başlarda mırın kırın etsem de yabancı dil bilmeyen babam atıldı hemen o aileye yardım etmek için.. Sonra kendimizi bu aileyle birlikte emlakçı emlakçı gezerken bulduk.. Önce karakola gittik, yardım edemeyiz valiliğe gidin dediler.. O saatte valiliği açık bulabilirsen git yardım iste tabii.. Hatırlıyorum ne çok sinirlenmiştim.. Bu insanlara size yardım edeceğiz bahanesiyle sınırlarını açan devlet; ama devlete bağlı birimlere gidip onlar için yardım istediğinde seni geri çeviren gene dolaylı yoldan devlet. Neyse o gün ev bulamadık onlara, babam çok ısrar etse de bizimle kalmak, bize yük olmak da istemediler.. Onları bulduğumuz bir otele yerleştirdik, sokaklarda kiralık ev tabelası ararken şans eseri bir adama rastladım, emlakçıymış, kartını verdi, ben yarın onlara yardım edeceğim benimle iletişime geçti.. Oturduk otelde, aileyle sohbet etmeye çalıştık, çay içtik, minik evlatlarını sevdik, telefon numaralarımızı aldık, gene mesaj çektik onlara herhangi bir şeye ihtiyaçları olduklarında bizimle iletişime geçmeleri için, teşekkür ettiler ama bir daha da bizden yardım istemediler. Şimdi nerdeler, ne yapıyorlar bilmiyoruz, umarım iyidirler.. Biz o aileden ne nankörlük gördük ne hırsızlık ne de ahlaksızlık.. Yalnızca yabancı bir ülkede, yardıma ihtiyacı olan insanlar gördük.. Yarın öbür gün kimin başına ne geleceği, kimin ülkesi için savaşıp kimin başka ülkerele sığınacağı, hangi ülkelerin bu sığınmacılara kapı açacağı belli olmaz.. Sokakta gördüğünüz dilenci Suriyelilerden rahatsızsanız, gidin bunu bu insanlara kapılarını açıp yiyecek ekmek vermeyenlere sorun.. Demek ki yetmiyor, yoksa kim dilencilik yapmak ister.. Türkiye'ye sığınan o insanların başına gelenler de ortada, bence olumsuz yorum yapanların biraz empati kurup o haberlere de göz gezdirmeleri şart..

İnsanları sevin arkadaşlar, iyi olun, iyilik edin..
 
Kayıt
15 Mart 2013
Mesajlar
1.390
Beğeniler
149
Bigün bezmialeme gidiyorum , Kabataştan tramvaya bindim . Eminönünü geçtikten sonra kendimi arabistanda falan yaşıyorum gibi hissettim 10 kişiden 9 u arapça konusuyordu...
 
Kayıt
24 Mayıs 2007
Mesajlar
3.806
Beğeniler
55
Şehir
İzmir, Bornova
Burada Konak tarafında bazen çimlerin üstü onlarla doluyor oturacak yer bile kalmıyor bazen (yoğun arapçadan kendimi başka memlekette hissettiğim de oluyor), zamanında kaçtığım gül satan çiçekci çingene ablaları arıyorum en azından Türkçe'yi biliyorlardı diye. Amma velakin ve bir kaç senedir arkadaşım/abim dediğim namuslu, dürüst bildikleri işi yapıp (mesela Nargile) geçinin Suriyeliler olduğu gibi her trafik ışığında ve yoğun yerlerde elleri ayakları tuttuğu halde boyunlarına tabela asan dilenen ve etrafı alt üst eden tiplerde mevcut. (Hoş Suriyeli olsa da olmasa da eli ayağı tutup dilenen tipleri hiçbir zaman sevemedim) Bari bi el işi bişi yapın satmaya falan çalışın, hiç olmadı peçete falan satın, boynunuza "Suriyeliyim, yardıma muhtacım" tarzı kağıtlar asıp niye dileniyorsunuz anlamıyorum.
 
Kayıt
31 Mayıs 2016
Mesajlar
22
Beğeniler
2
Yav bıktık :D
 

ruro

るろうに
Kayıt
20 Kasım 2015
Mesajlar
221
Beğeniler
34
Şehir
KOCAELI
Takımı
Besiktas
ne yazayım bilemedim koca bir paragraph döşedim sildim. Boşversene tek derdimiz suriyeli mi dedim kendime. Ve mümkünse memnun olamadıkları Türkiye'den gönderelim hepsi bu.
 
Yukarı Alt