Kayıt
20 Şubat 2007
Mesajlar
49
Beğeniler
0
Bill Brown, Jan D. Matthews, Guy Debord
Altıkırkbeş Yayınları / Yayınevi Genel Dizisi
192 sf.,2008
Yayın Yönetmeni: Kaan Çaydamlı
Kapak Tasarımı: Erol Egemen
Hazırlayan: Şenol Erdoğan
Çeviri: Merve Darende, Melis Oflas, Artemis Günebakanlı

KISA:

Geç kalmışlık, hep…

Aslında Türkçede çok önemli 3 Sitüasyonist metin sunuldu bize (ki bunlara içerde dipnotlar verildi), “azınlık” tarafından önemsendi bu metinler salt, doğal olarak da satmaları on yılı buldu, sürüyor…Hep olduğunca b filmi tadındaki ülkelerde tarih,nesneleştirilir ve satılır, kapitalin malı edilir. Sözde muhalif de kör alıcı konumundadır. Bu her an “enternasyonal”in de başına gelebilir, “piyasa” bunu gösteriyor. Debord’un “satıldığı” bir dünyada sanırım “gösteri”den bahsetmeye artık gerek yok. Blisset’in dediğince: “Debord harbiden öldü” ama “akbabalar” yaşıyor. Kültür seviciliğin kuşları…

Bu kitap neden ortaya çıktı: katıldığımız bir Sitüasyonizm üzerine panelde, iki akademisyenin nasıl zırvaladığını gördükten sonra alınan karar neticesinde ortaya çıktı. Enternasyonal’in “yığın” halinde külliyatını bütününden neredeyse bir şey anlamayacak olan insanların önüne koymak anlamsızlığın ta kendisidir. Manifestosal bütüne pratiksiz bugünden bakmanın saçmalığı üzerine konuşmaya da hiç gerek yoktur. Yapılması gerekenin ne olduğu üzerine değerli insanların katılımı ve fikirleriyle kısa bir yürüyüş sonrasında alınan karar şuydu: “nedir” sorusunun net cevabının verilmesine yaklaşılması ve tam anlamıyla pop yapılanmadan uzak “hap” kavramı dışında bir “giriş” sunarak; bu, “nedir” ortadan kaldırışını çok yönlü beslemek. Bu oldu.

Son olarak, kitabın yazarları da çevirmenleri de eserlerinin yayın haklarını ÖZGÜR BIRAKMIŞLARDIR. Bu kitabın hiçbir hakkı mahfuz vs değildir. Arka kapakta yer alan (bu )linkten de isteyen indirebilir. Bu kolektifte zevkle emek veren herkese teşekkür ederiz.


download:
http://www.4shared.com/file/67829472...yayinlari.html

http://www.altikirkbescopyleft.blogspot.com/

http://cyberzenarchy.wordpress.com/
 
Kayıt
31 Ocak 2008
Mesajlar
1.113
Beğeniler
0
Şehir
Africa
Dr.Hemlock demiş ki:
el pueblo unido jamas sera vencido

NO PASARAN
" örgütlü bir halkı hiç bir kuvvet yıkamaz"

y ahora el pueblo que se alza en la lucha
con voz de gigante gritando: adelante!
el pueblo unido jamas sera vencido,
el pueblo unido jamas sera vencido!
el pueblo unido jamas sera vencido!


NO PASARAN
 
Yukarı Alt