Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Merhabalar arkadaşlar,

Bir çoğunuz biliyorsunuzdur artık bitcoin ve türevi coinler site üzerinden de kasılıyor. Yani site sahipleri sitelerine ekledikleri bir javascript koduyla site açık olduğu sürece işlemcinizi kullanıp , coin üretiyorlar.

Milletin sitesiyle ne yaptığı beni ilgilendirmez ama bazıları gerçekten bu işi abartıyor. Siteye girdiğinizde küçük bir pop-up açılıyor sağ altta , siz bunu kapatmadıkça arka da sürekli çalışmaya devam ediyor , siz ana siteyi kapatsanız dahi o küçük pop-up'ı unutursanız bilgisayarınız da işlem yapmak imkansız oluyor.

Örnek olarak bu resim de %94 CPU kullanıyor bilgisayar , nedeni ise sağ altta gördüğünüz küçük pop-up. (www . inta diye giden)

bcoin-min.png

Pop-up'ı kapattığımda CPU kullanımı ;

bcoin2-min.png

Genellikle bunu dizi siteleri yapıyor , siz bir dizi izlerken CPU sömürülüyor. Hadi sitedeyken sömürsün bir şey demiyorum ama siteyi kapattıktan sonra bile bu pop-up'ı kapatmayı unutursanız bu olay devam ediyor. Bu olay hem uzun kullanımda işlemcinize zarar verir hemde arka da unuttuğunuz sürece bilgisayarınız kasar adam akıllı bir işlem yapamazsınız.

İşin kısası eğer böyle pop-up görüyorsanız sitelerde açılan ve önemsemiyorsanız , önemseyin kapatın.

Son düzenleme:
Server
Feronia
Takımı
Fenerbahce
Bu aralar çok sık rastlıyorum ben de, bilgi için teşekkürler :thumbsup:

ExcI

37.5 Hours per Week
yatacak yerleri yok

Takımı
Galatasaray
Konu başlığını görünce forum üzerinden bitcoin kasıcaz sanmıştım ama olsun yararlı paylaşım :D

Delidoktor

CalypsOo
evet son 2 senedir çok yayıldı çin çıkışlı bi kültür diyebilirim sırf bu yüzden antivirüs kullanmaya başladım dikkatli olmak lazım :curtain:

ExcI

37.5 Hours per Week
bunun için tarayıcı ayarlarından açılor pop-un menüyü engelle demek yetmez mi? yada Adblock gibi tarayıcıya gömülebilen programlar

Olm millet çok zeki lan.

Server
Seçiniz...
Takımı
Besiktas
Adblock varken açılıyor mu benim başıma hiç gelmedi de

Takımı
Seçiniz...
Ben bu konuya tıklamadan önce cpu kullanımım %2 iken bu konuya tıkladıktan sonra 78 oldu.
Cevaplarmısın lütfen @Chorus

Böyle bişey varsa beni denek olarak kullan kanka, IBAN atarım sana kırışırız.

ExcI

37.5 Hours per Week
Benim telefondan bağlanınca hızlı ama Laptopdan siteye girince yavaşlıyor :naber: Yine firewall mı yoksa :lol:

Apple gibi sende sonradan açıklama yapma bize bilerek yavaşlattık felan biggrint1

Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Benim telefondan bağlanınca hızlı ama Laptopdan siteye girince yavaşlıyor :naber: Yine firewall mı yoksa :lol:

Apple gibi sende sonradan açıklama yapma bize bilerek yavaşlattık felan biggrint1
Telefon da reklam yok , bilgisayar da var.
Mobil de reklam yayınlamıyoruz çok fazla gb yemesin diye.

ExcI

37.5 Hours per Week
@Chorus sss demek Gb yemesin :starving: diye whiteangelwhiteangel:kalp::kalp:

Yukarı Alt