Aslında neyi suçluyoruz onu sorgulayalım,sorun silkroad'da mı yoksa onu oynayan da mı? Buradan hareketle yazılan mesajların bir bölümüne baktığımda pek azı hariç herkes silkroad'u suçluyor lakin bu bu işin görülen kısmı.
Arka planda ise insan iradesi ve onun kullanımı yatıyor;şöyle ki eğer biri sana iyi olanı öğütlüyor ve sana imkan sunuyorsa sende o imkanlar ölçüsünde sorumluluğunu yerine getirirsin ama sen iradeni heves-ul heba ediyorsun yapmaman gerekeni yapıyorsun, yani ders çalışman gerekirken bunu silkroad vb. bir oyuna tercih ediyorsun böylelikle yapman gerekenler uzuyor da uzuyor en son o kadar çok yapman gereken iş oluyor ki tüm bir yılın eğitimini,bilmen gereken konuları,bilgileri vb sorumlulukları bir kaç ay gibi bir zamana sığdırıyorsun son bir ay gelip çatınca yapamıyorsun ve kendi kendini kandırıyorsun çünkü nefis'in (Ego,ben) sana silkroad vb. oynamanı boş yere vakit geçirmeni hoş gösteriyor ve artık sana sınıfta kalma,basit bir işin üstesinden gelememe,yapabileceğin en kolay bir şeyi dahi yapamama gibi şeyleri kabul ettirir olmuş sen ise hala kendini değilde buna bir oyunun sebep olduğunu öne sürüyorsun ne kadar kötü ahkam kesiyorsun yada hiç düşünmez misin?
Sonuç itibari ile suçlu ben ve ben'in görmemişliği bununla birlikte merakınızı,heyecanınızı kendiniz için daha güzel olana yönlendirelin....

ParanoiDia demiş ki:
Ben Silkroad yüzünden bir şey kaçırdığıma inanmıyorum ama gerçek hayatım yüzünden Silkroaddan çok şey kaçırıyorum.Hele şu uyumak yok mu ? Bütün zamanımı alt üst ediyor yemek yemek ve uyumak yüzünden savaş filan kaçırıyorum.Tuvalete gitmek yapacağım item takaslarını geciktiriyor vs. Gerçek hayatı bırakmak lazım Silkroad yerine, o zaman asıl verimi alabiliriz.Silkroad betada oynamış ve o günden beri oynayan biri olarak vereceğim öneri, yemek ve uyumaya daha az zaman ayırın çünkü Silkroad beklemez.Her gün yeni bir + basma exp kasma olasılığıdır unutmayın !!!
daral:

Takımı
Seçiniz...
rahmetli31 demiş ki:
Aslında neyi suçluyoruz onu sorgulayalım,sorun silkroad'da mı yoksa onu oynayan da mı? Buradan hareketle yazılan mesajların bir bölümüne baktığımda pek azı hariç herkes silkroad'u suçluyor lakin bu bu işin görülen kısmı.
Arka planda ise insan iradesi ve onun kullanımı yatıyor;şöyle ki eğer biri sana iyi olanı öğütlüyor ve sana imkan sunuyorsa sende o imkanlar ölçüsünde sorumluluğunu yerine getirirsin ama sen iradeni heves-ul heba ediyorsun yapmaman gerekeni yapıyorsun, yani ders çalışman gerekirken bunu silkroad vb. bir oyuna tercih ediyorsun böylelikle yapman gerekenler uzuyor da uzuyor en son o kadar çok yapman gereken iş oluyor ki tüm bir yılın eğitimini,bilmen gereken konuları,bilgileri vb sorumlulukları bir kaç ay gibi bir zamana sığdırıyorsun son bir ay gelip çatınca yapamıyorsun ve kendi kendini kandırıyorsun çünkü nefis'in (Ego,ben) sana silkroad vb. oynamanı boş yere vakit geçirmeni hoş gösteriyor ve artık sana sınıfta kalma,basit bir işin üstesinden gelememe,yapabileceğin en kolay bir şeyi dahi yapamama gibi şeyleri kabul ettirir olmuş sen ise hala kendini değilde buna bir oyunun sebep olduğunu öne sürüyorsun ne kadar kötü ahkam kesiyorsun yada hiç düşünmez misin?
Sonuç itibari ile suçlu ben ve ben'in görmemişliği bununla birlikte merakınızı,heyecanınızı kendiniz için daha güzel olana yönlendirelin....
Çok güzel açıklamışsın hocam :headbang:

CooL AngeL demiş ki:
rahmetli31 demiş ki:
Çok güzel açıklamışsın hocam :headbang:

önemli değil,insanlar neyi suçladıklarını bilsin yeter

Önceden serverler dolu olduğu zaman bi pre almak için her şeyden fedakarlık ederdik. Evden bize okulda yemek yememiz için verilen paraları daha anne babamız vermeden hesaplardık kaç M alabiliriz yada Preminium almamıza ne kadar eksik paramız kaldı diye öyle bi oyun oynardık en ufak yeni bir şey gelse merak ederdik günlerce konuşurduk ama şimdi oynayan kalmadı pek belkide değişiklikler yapmaları yada teknolojiye ayak uyduramamaları bu duruma getirdi her neyse fazla bir şey kaçırmadık aslında zamanımız dışında ama dostluk tanımadığımız yabancı insanlarla konuşmayı (Hatta ben ingilizceyi oyundan merak salarak öğrendim) öğrendik . Ama şimdi B...u çıktı desek yeri heralde . :)

Lenneth demiş ki:
Evet konu gayet açık, Silkroad oynayağım diye, unique keseceğim diye, savaşa gireceğim diye vs reel hayatınızda neleri kaçırdınız, nelerden mahrum kaldınız ?
Silkroad yüzünden sevgilimizden olduk varmı böyle iş yav cool2: Kız bizi çağırıyor biz unique bekliyoruz :S

Okuldan kaçıp Sro oynamaya gidiyordum
Devamsızlık yüzünden kaldım.

(Şimdikiaklımolsaahhhhhhhh!)

Takımı
Seçiniz...
Şahsen ben Silkroad sayesinde geliştirdim ingilizcemi ve şuan herhangi bir turistle kelime haznemin yettiği kadar akışkan bi dille konuşabiliyorum ve herşeyi dozunda yaptığında cok iyi yerlere geldiğine örnek olarak bunu vermek istiyorum yasaksa şimdiden özür dilerim.=)

sadece dersleri silkroad`a yüklemek saçmalık olur bence, bilgisayar`a bağlamak geliyor içimden sadece tembelleştiriyor . bazı vakitler oluyor yemeğe dahi gidesin gelmiyor annen getirse 1 ekmek hepsini yersin anında ama bilgisayar sanki mıknatıs gibi

uykusuz kalmaktan başka bir şey kaçırmadım. Ha birde 4sene önceydi. Sanırım lise 3. Yeni bir kızla tanışmışım bir gün çıkacağız gezmeye falan. Dedim kıza ben gelemiyorum savaşa gideceğim diye :D . 2 hafta kız konuşmamıştı benimle. Zor barıştım. Şuan hala çıkıyoruz :D

Wax Whine

.NET
Server
Aspendos
Takımı
Besiktas
Bu mesaj CherryBrandy rumuzlu uyeden alinti yapildi
CherryBrandy demiş ki:
uykusuz kalmaktan başka bir şey kaçırmadım. Ha birde 4sene önceydi. Sanırım lise 3. Yeni bir kızla tanışmışım bir gün çıkacağız gezmeye falan. Dedim kıza ben gelemiyorum savaşa gideceğim diye :D . 2 hafta kız konuşmamıştı benimle. Zor barıştım. Şuan hala çıkıyoruz :D
bu durum bana da olmuştu. 3 yıllık kız arkadaşım hala oyun yüzünden kızıyor sebebi anlattiginla aynı :P

[ Mesaj mobilden gonderildi Android ] mobile

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Takımı
Besiktas
@wW +1

bir ara biraktim sv kapandi diyorum sevincen oluyor, yeni server indirince ben basliyor kavgalar. beni ariyor o ara skypede konusmadayim oyundakilerle, bir onlara bir hatuna cevap veriyorum bazen sen mesaj at diyorum deli oluyor :D

ne mi kaçırdım?
iyi bir lise iyi bir üni.
çok güzel bir hatun
yazın çok gibi para kaldırabileceğim bir iş
onlarca sınav, yüzlerce parti binlerce arkadaşlık.
ama şükür ki zarardan erken döndüm anca toparladık.

Bu mesaj Lenneth rumuzlu uyeden alinti yapildi
Lenneth demiş ki:
Evet konu gayet açık, Silkroad oynayağım diye, unique keseceğim diye, savaşa gireceğim diye vs reel hayatınızda neleri kaçırdınız, nelerden mahrum kaldınız ?
Hacım biliyosun kaç senedir silkroad oynuyoruz(Sjsro Ottoman) baya bir degişme oluyor. Mesela arkadaş ortamın onu geçtim lisede kaldık okula braktım.Ama çalışmamazlık yapmadım nasıl deyim baba parası yemedim 20 yaşındayım AOL da okuyorum 6 seneye yakındırda calısıyorum çok şükür herşey birazdan kendinde. Bu arada bayadır görüşmüyoruz :D

Silkroad yüzünden o kadar çok şey kaçırdım ki haddi hesabı yok. Kayseri erciyesspora gidiyordum orda oynuyordum silkroad yüzünden antrenmanlara gitmiyordum. Yarın yarın yarın giderim diyordum. O zamanlar kayseri benim peşimden koşarken şimdi ben onların peşinden koşuyorum..
Üniversite sınavı.
Kız arkadaş.
Aile saygısını yitirmek.
Aç kalmak.(Silk çekenler bilir) Silk alcam diye okul harçlığını oraya veriyordum. Okulda hergün uyuyordum baş ağrısından. açlıktan :)

Yukarı Alt